یادگیری زبان در خانه
ممکنه خیلیها به این فکر بیفتن که یک مهارت جدیدی رو تو خونه یاد بگیرن، یکی از اون مهارتها میتونه یادگیری زبان در خانه باشه. حالا ببینیم برنامه ریزی برای یادگیری چطور میتونه بهتر باشه و بهتر جواب بده. در ادامه نکاتی رو بهتون یاد میدیم که با خیال راحت بتونید زبانتون رو تقویت کنید و یا چیزایی که یاد گرفتید رو مرور کنید که یادتون نره.
1) کتاب خوب بگیرید
اولین کاری که می کنید دنبال کتابهای خوب باشید. ما چند تا کتاب خوب در مقاله معرفی کتاب های صفر تا صد زبان انگلیسی بهتون معرفی کردیم، ببینید و از بینشون کتابهایی که براتون مناسب هست رو انتخاب کنید. کتاب خوب مثل دوست خوب میمونه همیشه باهاتونه و می تونید کلی چیزای خوب ازش یاد بگیرید. همچنین میتونید از کتاب داستان هم استفاده کنید. کتاب های داستانی بسیاری با محوریت آموزش زبان وارد بازار های جهانی شده که شما میتوانید آن ها را از اینترنت دانلود کنید.
2) فیلم ببینید
برای یادگیری زبان در خانه، مهارت شنیداری از جمله بخش های مهمه که برای تقویتش ما بهتون استفاده از فیلم یا پادکست به زبان انگلیسی را پیشنهاد میدیم. آشنا شدن با لهجه و طرز بیان کلمات از جمله مواردیه که میتونید با کمک فیلم پیشرفت خوبی بکنید. در مقاله راهنمایی کامل آموزش زبان انگلیسی با فیلم کلی فیلم خوب بهتون پیشنهاد دادیم که از دیدنشون لذت ببرید. برای نمونه می تونید این پادکست رو هم گوش بدید.
3) صحبت کنید
مکالمه و جسارت صحبت کردن تو هر سطحی از یادگیری که هستید میتونه خیلی بهتون کمک کنه چون خیلی چیزارو تو مکالمه می تونید یاد بگیرید یا اون چیزایی که یاد گرفتید رو می تونید ببنید چقدر یادتون هست. برای تقویت مهارت مکالمه می تونید با اطرافیانتون که انگلیسی می تونن صحبت کنن، مکالمه کنید و خودتون رو محک بزنید یا تو کلاسای آنلاین صرفا مکالمه شرکت کنید و با آدمهای بیشتری انگلیسی صحبت کنید.
4) منبع با فایل صوتی پیدا کنید
بسیار بهتره که یک منبعی رو برای مطالعه پیدا کنید حالا چه برای گرامر و چه لغت. یک منبعی رو پیدا کنید که فایلهای صوتی هم داشته باشه یعنی اون چیزی رو که میخونید بتونید به قول معروف از زبان کسانی که زبان مادریشون انگلیسی هست یا از زبان یک استاد خوب، اون کلمات و نکات گرامری رو بشنوید. به عنوان نمونه مثالها رو با یک تلفظ صحیح بتونید بشنوید. اگر استاد داشتید چه بهتر اگر نه یک منبعی رو برای یادگیری انتخاب کنید که فایلهای صوتی هم داشته باشه.
5) آهسته و پیوسته حرکت کنید
سعی کنید یک برنامه منظم داشته باشید و منظور ما از منظم اینه که خیلی بهتره شما “هر روز” بیست دقیقه تمرین داشته باشید تا اینکه یکی دوبار در هفته به اندازه یک ساعت و نیم وقت بزارید. این کوتاه بودن و پیوسته بودن هم واسه یادگیری بهتره و مهمتر از اون، میدونید که زبان اگر ازش استفاده نشه زود از یادتون میره، برای اینکه مطالبی که یاد گرفتید در حافظه تون ماندگارتر بشه این روش به شدت توصیه میشه. وقتی شما یک کاری رو منظم انجام میدید و مرور تند تند اتفاق میفته قطعا شما خیلی بهتر اون رو یاد میگیرید. پس جلسات کوتاه و پیوسته برای یادگیری زبان در خانه بسیار بهتر از اینکه یک یا دو جلسه و یکی دو ساعت در هفته بخواید یک کاری رو انجام بدید و یک مهارتی رو یاد بگیرید. به قول معروف “آهسته و پیوسته” همیشه بهترین راه حله.
6) از کم شروع کنید
سعی کنید از کم شروع کنید مثلا به اندازه اون حدی که واقعا ظرفیت شماست زمان بزارید. هر جایی که احساس خستگی کردید به خودتون استراحت بدید تا فردا یا جلسه بعدش رو با اشتیاق بیشتری دنبال کنید. مثلا خیلی نرمال هست که روزی 15 دقیقه وقت بزارید منتهی به صورت مستمر. کم کم وقتی که شما پیشرفت خودتون رو ببینید ناخودآگاه مشتاق میشید که اون زمان برای یادگیری رو افزایش بدید. حالا نیم ساعت، یک ساعت هر جور که براتون امکانش هست، این به انتخاب شما بستگی داره.
یه عادت خوب کسب کردید
در نهایت بعد از اینکه به کمک این روش ها و تلاش و پشتکار خودتون تونستین رو زبان انگلیسی کار کنید و پیشرفت خوبی داشته باشین، این می تونه بهتون کمک کنه که مهارتهای دیگه ای رو هم در خونه بتونید یاد بگیرید.
منبع: verbling