من خیلی دوست دارم زبان دیگه‌ای رو یاد بگیرم اما تکنیک‌های یادگیری زبان دوم چه چیزهایی هستن؟
چرا یادگیری زبان دوم مهمه ؟
اهداف یادگیری زبان دوم چی هست؟
زبان مادری ما چیه!!! آیا روی سرعت یادگیری زبان دوم ما تاثیر داره؟
از کجا شروع کنم؟

یا شاید گاهی به این فکر کرده باشین که آیا میشه زبان جدید یاد گرفت؟ در پاسخ به این سوال فراموش نکنین که شما همین الان خیلی خوب و بی نقص یک زبان رو بلدین !! بله زبان مادریتون .
اما ممکنه دوباره براتون سوال پیش بیاد که آیا توی بزرگسالی هم میشه مثل زمان کودکی زبان جدیدی یاد گرفت؟

راه‌های زیادی برای یادگیری زبان انگلیسی یا زبان دوم وجود داره که با توجه به علایق شخصی خودتون و عادت هایی که دارین می‌تونین یه زبان دیگه رو یاد بگیرین .

تکنیک‌های یادگیری زبان دوم

تکنیک‌های یادگیری زبان دوم چه چیزهایی هستن؟

تکنیک‌های یادگیری زبان دوم:

  1. هر چه قدر زبان دوم به زبان مادریتون نزدیکتر باشه شما راحت تر می‌تونین اون زبان رو یاد بگیرین
  2. ابتدا سعی کنین روی چیز‌های آسون تمرکز کنین. مهارت‌های مکالمه و شنیداری به مراتب راحت تر از مهارت درک مطلب و مهارت نوشتاری هستن و می‌تونین با اونها شروع کنین .
  3. ابتدا سعی کنین روی داده‌های ورودیتون تمرکز کنین تا خروجی. قبل از اینکه شما چیزی رو بخونین یا بشنوین نمی‌تونید اون رو یاد بگیرین و سعی کنین همیشه یک پله بالاتر از اون حدی که کتاب یا مطلب درسی هست خودتون رو باهاش تطبیق بدین که بر میگرده به ایده Stephen Krashen
  4. یه چرخه بازتابی هم برای خودتون در نظر بگیرین .مثلا برای خودتون یک نفر رو درنظر بگیرید مثلا یک استاد آنلاین که بتونه غلط‌هاتونو بگیره و بهتون نشون بده و گرنه شما چیزی یاد نمی‌گیرین. یا راه آسون تر اینه که یه دوست یا هم صحبت و یا یک پارتنر برای خودتون انتخاب بکنید که کمکتون کنه و متوجه بشین که اشتباهاتتون چی هستش . اگر ارتباط چشمی یا اینکه دیدید به صورتتون نگاه نمی‌کنند و یا جوابی که گرفتین زیاد مرتبط نیست با صحبتی که گرفتین در نتیجه بازتابیه از اون زبانی که دارین یاد می‌گیرین.
  5. روزنامه و کتاب و رمان ‌های انگلیسی بخونید:
  6. دیکشنری یکی دیگه از منابع اصلی برای یادگیری زبان انگلیسیه که می‌تونین سریع به اون مراجعه کنین . اگر کلمه موردنظر، سخت و ناشناخته باشه می‌تونین به دیکشنری مراجعه کنید و معنی اون رو ببینید.
  7. گوش دادن به اهنگ انگلیسی باعث می‌شه بهتر کلمات و اصطلاحات را به یاد بیارید و با اونها آشنا بشین و ماندگاری بهتری هم دارن.
  8. تلاش کنین فیلم انگلیسی به زبان هالیوودی نگاه کنین، مرجع‌های خوبی هستن و اگر نمی‌تونین زبان اونها رو متوجه بشین از زیرنویس استفاده کنین
  9. به صورت روتین و دائمی در زندگی خودتون از انگلیسی استفاده کنین چون وقتی همه چیز مداوم و روتین شد نتیجه بهتری داره و شکل خاص خودشو پیدا میکنه .
  10. برای اینکه بتونین سخنور خوبی بشین باید شنونده خوبی باشین، پس سعی کنین در گروه‌هایی که به زبان انگلیسی صحبت می‌کنن شرکت کنین و تا می‌تونین به اونها گوش کنین.
  11. پادکست‌ها مزیت بسیاری برای مهارت شنیداری و درک مطلب دارن. درواقع اغلب پادکست‌های آموزشی برجنبه‌های خاص زبان انگلیسی تمرکز دارن که در نتیجه می‌تونین مجموعه‌ای از مهارت های خاصتان که در مقایسه با دیگر مهارت‌ها در آن‌ها ضعیف هستین تمرکز کنین مثلا تقویت تلفظ در برابر آموختن یک نکته گرامری .
  12. از دیگر تکنیک‌های یادگیری زبان دوم می‌توان به یوتیوب که امروزه به طور فراگیری استفاده می‌شه واضح و مبرهن است که زبان‌آموزان می‌تونن از آن به عنوان ابزار مهمی در فرایند یادگیری استفاده کنن.علاوه بر این بسیاری از سخنرانی‌های آموزشی TED هم در کانال‌های آموزش زبان یوتیوب وجود داره . فقط ۲۰ دقیقه در روز تمرین زبان در کانال یوتیوب بسیار مفید خواهد بود .
  13. حفظ کردن لیستی از لغات می‌تونه خسته کننده و سخت باشه . یکی از بهترین راه‌ها برای ساخت لغات اینه که لیست‌ لغت‌هایی که شما دارین یاد می‌گیرین از موقعیت‌ها یا متونی باشن که شما خودتون اونها را تجربه کردین، و در نتیجه به محتوای اون همواره مرتبط بوده و به تجربه‌ی پس‌زمینه‌ای مربوط است .
  14. انبوه خوانی در زمان کوتاه را رها کنین: این روش فقط به درد شب امتحان می‌ خوره وقتی برای خودتان مطالعه می‌کنین وسوسه می‌شین که تعداد زیادی کلمه را وارد ذهن خودتون کنین و بعدش خسته می‌شین و همون لغات را فراموش می‌کنین . شاید در کوتاه‌ترین مدت موثر باشه اما نهایتا راه درستی برای حفظ در حافظه بلند مدت نیست . روش های مختلف مطالعه را امتحان کنین.

در نهایت سعی کنین یه کپی از چارت CERF برای خودتون تهیه کنین و دور دوره‌های A1 ،A2 به عنوان اولین هدف یادگیری زبانتون خط بکشین و حال با توجه به اینکه چه قدر به زبان مادریتون نزدیکه می‌‍تونید توی بازه شش الی یکسال زبان رو یاد بگیرین.

تکنیک‌های یادگیری زبان دوم چه چیزهایی هستن؟

چرا یادگیری زبان دوم مهمه ؟

  1. ارتباط زبانی با دیگر افراد هم نوع یا خارج از این مرز و بوم یک نیاز و الزامی است. چون باعث ارتباط با افراد می‌شود و می‌توانید از دانش و تجربه اونها برای پیشرفت و موفقیت استفاده کنین.
  2. یادگیری زبان دوم باعث میشه ذهن شما فعال بشه و ذهنتون پرورش داده بشه. در واقع ورزشی است برای ذهن که با یادگیری متدوام لغات و اصطلاحات و ….. جدید ذهن همیشه درگیر خواهد بود.
  3. اگر به دنبال کار در کشور دیگری هستید دانستن زبان دوم الزامی و امری ضروری هست.
  4. امروزه با یشرفت تکنولوژی بسیاری از اصطلاحات و کلمات انگلیسی درونشون به کاربرده شده است که مستلزم یادگیری زبان دوم هست.
  5. اگر اهل مسافرت و سفر به دیگر کشور‌ها هستین برای برقراری ارتباط با دیگر افراد باید زبان دیگری بلد باشین
  6. همچنین اگر دوست دارین فیلم‌ها رو به زبان اصلی ببینید گرچه از زیر نویس هم استفاده کنین ممکن است بعضی قسمت‌ها حذف شده و یا با نسخه اصلی تفاوت داشته باشه که دلیلی دیگر برای یادگیری زبان دوم می‌باشد که بتوانید خودتان ترجمه کنید و متوجه شین.
  7. تحقیقات نشون داده که تمرکز در افراد دو یا چند زبانه نسبت به افراد دیگه بیشتر هست.
  8. همچنین برای افرادی که می‌خواهند مهاجرت تحصیلی در دانشگاه‌های معتبر داشته باشند یادیگیری زبان باعث سهولت در تحصیل و سفر خواهد بود
چرا یادگیری زبان دوم مهمه ؟

اهداف یادگیری زبان دوم چی هست؟

ایجاد یک هدف برای خودتون باعث جدیت در کارتون خواهد شد. بعد از مشخص کردن هدفتون برای یادگیری زبان باید برنامه ریزی برای آن داشته باشین و برنامه ریزیتون باید فارغ از هر گونه دغدغه و استرس باشه که بتونبن به نتبجه دلخواهتون برسین.
انگیزه و اهداف دیگر زبان آموزان :

  1. قصد مهاجرت دارم و نیاز به مدرک آیلتس دارم.
  2. می‎‌خواهم در کشور دیگری زندگی کنم و نیاز به دانش زبان برای ارتباط دارم.
  3. در محیط جدیدی که شروع به فعالیت کرده‌ام با ارتباط بین المللی که دارند نیازمند یادگیری زبان دوم هستم.
  4. برای اینکه بتونم پذیرش در دیگر کشور‌ها بگیرم نیاز به نوشتن ایمیل برای بیان درخواستم دارم
  5. من یادگرفتن زبان‌های دیگه رو دوست دارم و برام مثل سرگرمی می‌مونن.
اهداف یادگیری زبان دوم چی هست؟

از کجا شروع کنم؟

  1. وسواس نداشته باشید!
    هرجوری که می‌تونید حتی به اشتباه شروع به جمله بندی با کلمات و حرف زدن کنید. نگران نباشید، تمام اشتباهاتتون بعد مدت کوتاهی درست میشه. به شرطی که شما به خودتون سخت نگیرید و بپذیرید که این اشتباهات کاملا طبیعیه.
  2. اعتماد به نفس داشته باشید!
    موقع صحبت کردن حتی اگر خودتون هم می‌دونید که اشتباه دارید، به هیچ عنوان مکث نکنید و صحبتتون رو قطع نکنید. حتما ادامه بدید و جملتون رو به هر طریقی که شده به اتمام برسونید. سعی کنید منظورتون رو حتی با کلمات یا گرامر اشتباه به طرف مقابلتون برسونید.
  3. اهمیت لغت در یادگیری زبان انگلیسی از صفر!
    راه بهتر اینه که در حفظ و یادگیری لغت به معادل فارسی اون‌ها بسنده نکنید. هر کلمه‌ای که می‌خواهید یاد بگیرید، معنی‌اش رو حتما به انگلیسی یاد بگیرید چون کاربرد و مفهومشون کاملا با مفهوم اون‌ها متفاوته. بهتره که لغات رو در قالب جمله یاد بگیرید.اصطلاحات انگلیسی رو جمع‌آوری کنید و اون ‌هارو یاد بگیرید.این کار تاثیرش بسیار سریعتر از حفظ کردن لغته!
  4. دفتر خاطرات داشته باشید!
    اگر عادت به نوشتن خاطرات روزانه دارید، از این به بعد خاطراتتون رو به زبان انگلیسی بنویسید. بهترین تمرین برای مهرات نوشتاری شما در زبان میتونه نوشتن خاطرات روزمرتون به انگلیسی باشه ، چون خیلی از اتفاقات متنوع روزانه شما رو در بر می‌گیره.

برای خواندن موارد بیشتر بهتون پیشنهاد می‌کنم مقاله یادگیری زبان انگلیسی از صفر رو مطالعه کنین و حالا برای این که شروع کنید می‌توانید مقاله از کجا شروع کنم را نیز مطالعه کنید!

از کجا شروع کنم؟

آیا توی بزرگسالی هم میشه مثل زمان کودکی زبان جدیدی یاد گرفت؟

کودکان بر خلاف بزرگسالان زبان دیگری را بلد نیستند، حق انتخاب دیگه‌ای ندارن ، مشغله خاصی ندارن و از اشتباه کردن نمی‌ترسن و ریسک پذیر هستن.
کودکان وقتی زبانی را یاد می‌گیرن، پیش زمینه‌ای از زبان دیگه‌ای ندارن که بخواد یادگیری اونها رو تحت تاثیر قرار بده
حق انتخاب دیگه‌ ای ندارن برای یادگیری زبان و برای ارتباط برقرار کردن مجبور هستن که زبان دیگه ای رو یاد بگیرن. پس شما هم در سنین بالاتر اگر یه هدف برای خودتون مشخص کنین پس مجبور هستین که یاد بگیرین.
کودکان مشغله زندگی ندارن، اما بزرگسالان در طول روز با مسائل مختلفی روبرو هستن و ازاد نیستن .
کودکان از اشتباه کردن نمی‌ترسند و ریسک می‌کنند اما با بالا رفتن سن ذهن ریسک پذیر شده و کارو یکم سخت میکنه .
و خیلی موارد دیگه .پس میبینید که مقایسه کردن کار اشتباهیه .
پس اگر هدف خودمون از یادگیری زبان رو مشخص کنیم و روش یادگیری خودمون هم پیدا کنیم و برنامه ریزی صحیحی داشته باشیم و انگیزمون رو حفظ کنیم میتونیم موفق بشیم .

آموزش آنلاین برای افراد شاغل بسیار ایده آل و منحصر به فرده چون به این کلاس ها در هر زمان و مکانی می‌تونید به اون دسترسی داشته باشید. در آموزش آنلاین محتوا و مطالب علمی به روز هستند و کلاس‌ها محدودیت ظرفیت ندارن. در آموزش آنلاین از استادان مجرب در حوزه‌های گسترده جغرافیایی استفاده می‌شه.
در کلاس‌های حضوری ترس اشتباه بودن عقاید و نظرات وجود داره و افراد از بازگو کردن آن ترس دارن ولی در کلاس‌های آنلاین دانشجو می‌تونه بدون ترس اشتباه کنه و باعث کشف و پرورش استعداداش می‌شه .
آموزش آنلاین با در دست داشتن رسانه‌های مختلف و یک گوشی همراه به راحتی می‌تونید از هر ساعت شبانه روز به یادگیری ادامه بدین که نسبت به تدریس سنتی وقت کمتری می‌گیره و مفید تره .
آموزش آنلاین هزینه کمتری نسبت به کلاس‌های حضوری دارن پس راهی برای صرفه جویی و سرمایه گذاریه.
برای خواندن مقالات بیشتر و اطلاعات بیشتر میتونید به آکادمی آنلاین آموزش زبان ۲۴talk مراجعه کنین.

منبع: verbling

امیدوارم مقاله تکنیک‌های یادگیری زبان دوم برای شما مفید واقع شده باشد.