معرفی کتاب های برتر آموزش زبان برای بزرگسالان
تدریس انگلیسی به عنوان زبان دوم “English as second language) “ESL) کار راحتی نیست. برای این کار باید از یک کتاب آموزشی کمک بگیرید. کتاب آموزشی خوب مثل گنجینه ای هست که کمک میکنه حداکثر استفاده رو از کلاس ببرید. مثلا به شما در مورد برنامه ریزی درسی، بازی، فعالیت های کلاسی راه رو نشون میده. اما قبل از اینکه یک کتاب زبان بزرگسالان مناسب برای درس دادن پیدا کنید دو فاکتور رو در نظر بگیرید.
اول اینکه کتاب مخصوص بچه هاست یا بزرگ ها؟ آیا کتاب خشکی هست یا به اندازه کافی فعالیت های هیجان انگیز داره؟
بهترین کتاب زبان بزرگسالان
حالا که متوجه شدین کتاب خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشه، بهتره بریم بهترین کتاب ها رو بر اساس استاندارد های بین المللی معرفی کنیم تا شما هم قبل از شروع کلاس زبان بتونید کتاب درست رو انتخاب کنید. البته با تمام این نکات، نظر استاد خودتون رو هم فراموش نکنید. به خصوص اگر تازه کار هستید، باید دقت بیشتری به خرج بدید.
اولین کتاب ESL بزرگسالان که به شما معرفی می کنیم:
“ESL classroom activities for teens and adults”
نویسنده: Shelley Ann Vernon
در یک نگاه:
فعالیت های کلاسی فقط برای بچه ها نیست بلکه واسه بزرگترها هم هست! درست مثل بچه ها، بزرگترها هم جذب فعالیت های مفرح میشن. در این کتاب به روان حرف زدن و گرامر توجه خاصی شده و در هر صفحه از اون فعالیت ها و تمرین های مختلفی وجود داره.
نقاط برجسته:
اولین چیزی که توجه شما رو به این کتاب جلب میکنه تمرین ها و بازی های متنوع و زیاد هست. نویسنده کتاب در مقدمه به توصیه های ظریفی اشاره کرده؛ از قبیل توجه به فرهنگ و شخصیت هر دانشجو و روش های مختلف یادگیری که برای هر شخص متفاوته و دقیقا برای هر شخصیتی تمرین خاص در کتاب قرار داده.
یکی از بازی های جالبی که در این کتاب هست بازی Call my bluff definitions هست. در این بازی به هر کس یک کلمه داده میشه که باید برای اون کلمه سه تا تعریف از دیکشنری پیدا کنه و بنویسه که از این سه تعریف باید دوتاش درست و یکیش غلط باشه. در آخر دانشجو میاد پای تخته و 3 تا تعریف خودش رو برای همه میخونه. بقیه کلاس باید حدس بزنن که کدوم تعریف غلط بوده!
“Compelling conversations”
نویسنده: Eric H.Roth
در یک نگاه:
یکی از بزرگترین فرق های تدریس زبان به کودکان و بزرگسالان اینه که بزرگ ها باید توانایی گفتگو و رابطه برقرار کردن با دیگران رو پیدا کنند. در این کتاب نویسنده سعی کرده به روان صحبت کردن و مکالمه دانشجوها از طریق درمیان گذاشتن تجربه های زندگی شخصیشون با دیگران کمک کنه. این کتاب بیشتر روی مکالمه و مهارت های گفتاری دانشجوها (که سطح بالایی هم دارن) تمرکز کرده.
نقاط برجسته:
این کتاب تماما درباره “تفکر انتقادی” نوشته شده. نکته جالب این کتاب اینه که هر فصل از اون حاوی تعداد زیادی نقل قول و ضرب المثل هست که بحث ها رو جذابتر می کنه.
همچنین هر فصل موضوعات متنوعی رو شامل میشه از عادت های روزانه گرفته تا حیوانات خانگی!
بعد از هر فعالیت بخشی به اسم “the conversation continues” هست که نقل قول های آدم های معروف مربوط به موضوع همون فعالیت رو در بر میگیره. به عنوان مثال:
Conversation means being able to disagree and still continue the conversation _Dwight MacDonald_
“English the American way“
نویسنده ها: Sheila MacKechnie و Jane Airey O’Connor
در یک نگاه:
نویسنده های این کتاب پرفروش، هر درس رو با اسم های جالب و بعضا خنده دار نامگذاری کردن. هر درس موضوعی که اکثر اوقات مردم آمریکا با اون سر و کار دارند رو در بر میگیره. به علاوه از لحاظ گرامری هم به اون موضوع میپردازه. مثلا در درس “”Taking a Drive زبان آموزان با کلمات مربوط به ماشین های پلیس راهنمایی و رانندگی (DMV police officers) و اصطلاحات رانندگی آشنا میشن و در عین حال فعل حال ساده و صفات مقایسه ای (comparatives & superlatives) رو یاد میگیرند.
نقاط برجسته:
بهترین نکته کتاب زبان بزرگسالان نشون دادن اصطلاحات عامیانه مورد استفاده در زندگی روزمره مردم آمریکاست. با این کتاب دانشجوها یاد میگیرن چه کلمات یا اصطلاحاتی رو در چه جایی استفاده کنند.
در سرتاسر کتاب در مورد تلفظ های عامیانه و غیررسمی صحبت شده. بخشی به اسم “pronunciation pointers” به دانشجو نکات کاربردی تلفظ رو ارائه میده. برای مثال : “ما در مکالمه غیررسمی معمولا ing انتهای کلمه رو کوتاه می کنیم” یعنی مثلا how is it going تبدیل میشه به how is it goin.
این نکات مهم رو به یاد بسپارید:
درسته که این کتاب ها بهترین کتاب های زبان انتخاب شده اند اما شاید برای هر فردی مناسب نباشن یا کتاب های نه چندان معروف انتخاب بهتری باشند. اما این نکات رو هم فراموش نکنید:
کتاب به اندازه استاد اهمیت نداره
کتاب ها با اینکه فوق العاده هستند بدون حضور یک استاد خوب ارزشی ندارند. این شمایید که به عنوان استاد میتونید کتاب درسی رو جذاب و یا خسته کننده جلوه بدید. به عنوان استاد خوب دائم به کتاب تکیه نکنید و بدونید که کتاب فقط یک مرجع و ابزاری برای انجام فعالیتهای کلاسیه. یادتون باشه کتاب دانشجوها رو نمیشناسه بلکه شما اونا رو میشناسید.
فعالیت های جانبی مهم هستند
از این که چند دقیقه کتاب درسی رو کنار بذارید و فعالیت های جانبی و تکمیلی انجام بدید، نگرانی نداشته باشید. کارهایی مثل فیلم یا شوی تلویزیونی معروف دیدن. (حتی میتونید از دانشجوهاتون بخواید نظر بدن که چه کار کنید) اگه از روش های مدرن و جذاب آموزشی استفاده کنید مطمئنا زبان آموزان (به خصوص سطح بالا) همیشه از فعالیت های جنبی استقبال میکنن و علاقه بیشتری به کلاس شما پیدا میکنن.
در کل فراموش نکنید که هر کتابی مزایا و معایب خودش رو داره و در هر کشوری کتاب های معتبر مختلفی بهتر جواب میدن. خودتون رو محدود نکنید که حتما از این کتاب ها استفاده کنید و از استاد و آموزشگاه ها هم کمک بگیرید.
به طور کلی، اگر قصد دارید دانش زبان عمومی خود را بالا ببرید و به همه جنبه های زبان انگلیسی مسلط شوید، دوره مکالمه بزرگسالان راه حل مناسبی محسوب می شود. در مجوعه ۲۴Talk، مطالب کتاب های مورد استفاده به صورت دقیق مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته شده و برنامه ریزی سرفصل ها به گونه ای انجام شده است که تکمیل دوره همراه با تاکید بر مهمترین بخش های کتاب باشد تا فرآیند آموزش و یادگیری حالت فرسایشی پیدا نکند. تعداد کم زبان آموزان در کلاس های ما (یک تا دو نفر) باعث شده است که سرعت پیشرفت درسی بالاتر باشد. گذراندن تمامی ترم ها چه از نظر زمانی و چه از نظر هزینه به صرفه خواهد بود.
در این دوره با استفاده از سری کتاب های English File (3rd edition) زبان انگلیسی برای یادگیری بهتر بزرگسالان استفاده میکنیم. این دوره طوری طراحی شده است که نیاز های زبان آموز از سطح مبتدی تا پیشرفته را پوشش میدهد.