چطوری استرس در مکالمه انگلیسی رو کاهش بدیم؟
آیا موقع انگلیسی حرف زدن استرس دارین؟ برای اولین باری که میخواین به زبان انگلیسی حرف بزنین داشتن استرس طبیعیه، سوال اینجاست که چطوری استرس در مکالمه انگلیسی رو کاهش بدیم؟ چون به هر حال برای یادگیری زبان باید زودتر با دیگران صحبت کردن رو شروع کنیم. اما نگران نباشین چون قراره راهکارهایی رو بهتون بگیم تا بتونین بدون استرس و با اعتمادبنفس جلوی دیگران انگلیسی صحبت کنین.
صحبت کردن حتی برای سخنرانان حرفه ای که به زبان انگلیسی تسلط دارن کار سختیه، حالا فکر کنین یه زبان آموز موقع حرف زدن چه حسی داره. ولی تفاوتی که وجود داره اینه که اونها ساعتها اینکار رو تمرین کردن. حالا میخوایم بدونیم با چه روش هایی میتونیم این استرس رو کاهش بدیم و یه مکالمه بدون نقص داشته باشیم؟
چرا مردم از صحبت توی جمع مضطرب میشن
خیلی چیزها باعث ترس مردم میشه. در کتاب لیست ها که در سال 1977 منتشر شد، مهمترین ترس در مردم صحبت کردن در جمع هست. بنابراین، شما در داشتن این ترس تنها نیستین. این ترس نوعی اضطراب اجتماعیه که کاملاً رایجه. ترس از فراموش کردن چیزی که میخواین بگین ، لرزیدن، لکنت زبان، گریه و حتی غش کردن از واکنش های ترس و اضطراب موقع حرف زدن هست.
1- نداشتن اعتماد بنفس و خودآگاهی
یکی از دلایل ترس از صحبت کردن توی جمع نداشتن اعتماد بنفس و خود آگاهی هست. برای اینکار باید در جمعی که حرف میزنید فکر کنید. اونها کسانی مثل خودتون یا دوستان و هم کلاس هاتون هستن و قرار نیست که صحبت کردنتون رو نقد کنن فقط قراره به حرف هاتون گوش کنن.
2- ترس از مضطرب به نظر رسیدن
دلیل دیگه ترس از مضطرب به نظر رسیدن جلوی مخاطبانی که حرف میزنین هست. به نظر این منطقی نیست ولی اکثر کسایی که در جمع صحبت کردن این تجربه رو داشتن. ترس از مضطرب به نظر رسیدن در جمع ترس های دیگه ای هم ایجاد میکنه، مثلا اینکه مخاطب متوجه اضطراب ما بشه و فکر کنه چیزی که داریم میگیم رو فراموش کردیم یا بلد نیستیم. ولی باید این رو بدونید که اگر اونها هم بخوان توی جمع صحبت کنن همین ترس هارو خواهند داشت.
3- ترس از قضاوت شدن
خیلی از سخنرانان ، مخصوصا کسانی که برای اولین بار در مقابل گروهی صحبت می کنن، احساس می کنن که مورد قضاوت قرار میگیرن. معلم تون به صحبت ها گوش میکنه و نت برداری برای اصطلاح اشتباهاتتون برمیداره. و هم کلاسی ها گوش میکنن تا با نقاط قوت و ضعف خودشون مقایسه کنن.
ولی یادتون نره مخاطبان به صحبت هاتون گوش میدن تا چیزی ازتون یاد بگیرن و در آخر به دانش شون اضافه بشه و استفاده کنن و برای این اونجا نیستن که فقط بخوان قضاوتتون کنن.
4- شکست در گذشته
شکست های قبلی در سخنرانی ممکنه باز مارو از دوباره صحبت کردن توی جمع بترسونه ولی اینو بدونین که برای برطرف شدن این انقدر باید اینکارو انجام بدین تا اعتماد بنفستون بالاتر بره و دیگه استرس نداشته باشین.
چطوری استرس در مکالمه انگلیسی رو کاهش بدیم؟
حالا که دلایل اضطراب موقع صحبت در جمع رو دونستین. ببینیم وقتی که ازمون خواسته میشه تا در جمعی انگلیسی صحبت کنیم چه روش هایی وجود داره که بتونه بهمون کمک کنه تا به اضطرابمون غلبه کنیم و به راحتی به انگلیسی صحبت کنیم. مهم اینه که بدونین اشتباه کردن بخشی از یادگیری هست.
1- به درستی نفس بکشید
نفس کشیدن درست و عمیق خیلی مهمه. با اینکار آرامشتون بیشتر میشه و اضطرابتون کمتر میشه. تنفس عمیق باعث کاهش ترشح هورمون های ایجاد کننده استرس می شه. اگه احساس اضطراب میکنین قبل از اینکه بخواین صحبت کنید 3 نفس عمیق بکشید.
2- نیاز نیست بدون نقص باشید
یادتون نره که شما در حال یادگیری هستین برای همین نیازی نیست کامل و بی نقص باشین. و اینکه احساس استرس یه واکنش طبیعیه و حتی سخنرانان حرفه ای هم این احساس رو دارن. شما فقط باید اون چیزی رو که یاد گرفتین نشون بدین. اینجوری میتونین بفهمین که چطوری پیشرفت کنین. و بعد از اینکه اشتباهتون رو فهمیدین اونها رو برطرف میکنین.
3- مراقب زبان بدن خودتون باشید
زبان بدنتون نشون دهنده احساس شما در موقعیتیه که هستین. زبان بدن دو نوع داره: باز و بسته.
زبان بدن باز بهتون کمک می کنه تا اعتماد به نفس داشته باشین. اگر زبان بدن بسته ای داشته باشین، عصبی و مطیع به نظر میرسین. به یاد داشته باشین که با مخاطب تماس چشمی داشته باشین و صاف بایستین. دستاتون رو توی جیبتون نزارین و همینطور دستاتون رو روی بدن تون نزارین.
4- دلیل یادگیری زبان انگلیسی رو یادآوری کنید
به یاد آوردن دلیل یادگیری زبان انگلیسی بهتون کمک می کنه تا اعتماد به نفس و آرامش بیشتری داشته باشین. این کار رو نه فقط موقع حرف زدن بلکه در کل روز تمرین کنید تا انگیزه یادگیری تون بالاتر بره.
5- استفاده از دوره های مکالمه محور بصورت آنلاین
دوره هایی که فقط برای پیشرفت مهارت مکالمه طراحی شدن کمک بزرگی توی این زمینه بهتون میکنه ، میتونین از دوره های آنلاین استفاده کنین که وقت زیادی برای رفت و آمد هم ازتون نگیره. داشتن یه مربی با تجربه بهتون کمک میکنه تا زودتر مکالمه رو یاد بگیرین. و مهمتر از اون هر جا اشتباهی کردین در برطرف کردن اونها کمک تون میکنه.
6- آماده باشید
آماده بودن و دونستن اون چیزی که میخواین از قبل بگین بهتون کمک میکنه جرات صحبت کردنتون بالاتر بره. جمله هارو توی ذهنتون مرتب کنین تا بتونین شمرده اونها رو بیان کنید.
7- مهارت های Speaking و Listening رو تقویت کنید
آماده شدن برای صحبت انگلیسی نباید چند ساعت یا چند روز قبل از اون محدود باشه. باید این کار رو در یه مدت مناسب بطور مداوم انجام بدین و تمرین کنید. بیشتر از فکر کردن در مورد اینکه چه چیزی بگین، نگران این باشین که دیگران چطوری بهتون پاسخ میدن. پس باید روی مهارت خوندن و گوش کردنتون کار کنید تا دایره لغات تون رو بالا ببرین.
8- روی لهجه تون کار کنید
اگر لهجه تون زیاد از حد غلیظ باشه ممکنه تعدادی از مخاطبان متوجه صحبتی که میکنین نشن. پس اگه لهجه تندی دارین باید روی شمرده و درست تلفظ کردن کلمه ها دقت کنید. خیلی سریع و تند صحبت نکنین و بین جمله ها مکس داشته باشین تا مخاطبین راحتتر متوجه صحبت های شما بشن.
9- آرامش خودتون رو حفظ کنید
وقتی استرس دارین، ممکنه اون چیزی رو که می خواین بگین فراموش کنید یا در بعضی موارد، با لکنت یا تپق، حرف بزنین. پس ارامش خودتون رو حفظ کنید. وقتی آروم هستید (تنفس عمیق کمک می کنه) ، می تونین بهتر فکر کنید.
10- به تمرین ادامه بدید
در اول راه انتظار نداشته باشین که همه چیز کامل باشه اگر تازه شروع به یادگیری کردین به تمرین بیشتر نیاز دارین. تمرین کردن همیشه توی هرکاری باعث موفقیت و سریع اتفاق افتادن اون میشه. پس هر چقدر اینکار رو بیشتر تمرین کنید بهتر از پسش برمیاین و به هدفتون نزدیکتر میشین.
امیدوارم از مقاله (چطوری استرس در مکالمه انگلیسی رو کاهش بدیم؟) لذت برده باشین و براتون مفید بوده باشه.
یکی از پیشنهاد ها برای آموزش آنلاین میتونه آکادمی مجازی 24talk باشه که با داشتن اساتید با تجربه و تیم پشتیبانی قوی ،همه دوره های بزرگسالان ، نوجوانان ، کودکان و مخصوصا دوره های صرفا مکالمه که تخصص خاصی در اون داره رو پوشش میده و روش های آموزشی مخصوص متناسب با هر سنی رو داره. و هدفش نتیجه بخش بودن کلاسها و دوره ها است.
و همینطور یه پیشنهاده دیگه برای تقویت مهارت مکالمه میتونه استفاده از دوره های مکالمه آنلاین باشه. این دوره ها به خاطر تمرکز روی مکالمه و داشتن یه مربی با تجربه که بیشتر از هر کسی سعی میکنه باهاتون مکالمه بکنه و اشکالاتتون رو برطرف بکنه یه فرصت خوب میتونه باشه.