حتما برخورد کردین که خیلی‌ها، ریلکس و راحت در مورد زبان یادگرفتنشون صحبت می‌کنن بعضی‌ها همیشه میگن من هعی زور میزنم یاد می‌گیرم تا یه جایی میرم و دوباره شکست می‌خورم.
در کل دیدگاه های متفاوت و نکاتی برای یادگیری زبان دوم به‌وجود میاد، یعنی مثلا یک واقعیت این هست که شما باید کلاس خوب برین و مدرس خوب داشته باشین.

اما یک مدرس خوب وظیفش چیه؟

  • تسلط و دانش حرفه‌ای
  • روابط عمومی
  • به روز بودن و استفاده از روش‌های مدرن و مؤثر
  • مدیریت کلاس
  • تعیین هدف
  • ارزشیابی مؤثر
    نکته اینه که توی ایران فقط در محیط‌های آموزشی با زبان انگلیسی مواجه میشیم، که حتی اگر یه معلم خیلی خوب هم داشته باشه، کافی نیست.

ما نکاتی برای یادگیری زبان دوم رو با توضیحات آماده کردیم و در اختیارتون میزاریم که از قبیل:

نامحدود بودن تایم یادگیری زبان

روبه‎ رو شدن با دشواری های مسیر یادگیری

هدف گذاری و انرژی مثبت و هراس نداشتن از اشتباه کردن

پیدا کردن یک شریک و هم پای مناسب

جویا بودن اصطلاحات شرایط مختلف

اراده و پشتکار خود فرد زبان آموز

دنبال کردن زبان انگلیسی را در سطح و گزینه های جهانی

تبدیل یادگیری غیرفعال را به یادگیری فعال

مانور دادن روی همه مهارت های زبان

یادگیری کلمات پرتکرار

۱) یادگیری زبان، تایم محدودی ندارد

یادگیری زبان به این معناست که یک بار باید برای همیشه با خودت کنار بیای یعنی به این معنا که باید بپزیرید که یادگیری زبان یه چیزی نیست که بگین من از این تاریخ تا اون تاریخ می‌خونم و یاد گرفتم، یک پروسه ایه تا آخر عمر… یعنی شما همیشه باهاش درگیر خواهید بود. این رو باید بپزیرید و چیز بدی هم نیست، چرا که یادگیری زبان خیلی اثرات مثبتی روی مغز و حافظه و خیلی اتفاق‌های خوبی برای شما داره باعث میشه که مغز پیر نشه، در طول این پروسه ی یادگیری نباید دلسرد و ناامید بشین.
یادگیری زبان یک سفره، نه یک مقصد. پس فرقی نمی‌کنه که مثلا دو سال شده، یکسال شده و ….. چون این پروسه باید ادامه داشته باشه هیچ مقصدی نداره هر چی جلوتر برین بازهم چیزهایی هست که بخواین یاد بگیرین و این همیشه به یاد داشته باشین که حتی معلم‌های زبان هم همینطوری هستن.

در سفر زبان انگلیسی، از مسیر یادگیری لذت ببرید و منتظر مقصد نباشید

۲) با دشواری های مسیر یادگیری روبه ‎رو بشیم

اگر چالشی هست که باید باهاش مواجه بشیم به آینده موکول نکنیم و بیخیالش نشیم، هیچ آدم موفقی در این شرایط کلا قضیه رو ترک نکرده و بذاره کنار،مثلا حال کامل رو خوب درک نمی‌کنین به جای اینکه بیخیال بشین باید تمرین و تکرار کنین، از منابع مختلف بخونین سعی کنین درکش کنین و این همیشه یادتون باشه یادگیری زبان یک مهارت هست مثل مهارت‌های ورزشی، شما یک فن رو یاد می‌گیرین باقیش با خود شماست که اونو تمرین و تمرین و تمرین کنین تا وقتی که بتونین اون رو به بهترین شکل اجراش کنین.

زبان هنره، پس همیشه یادتون باشه اگر چالشی پیش میاد به جای اینکه پشت گوش بندازین و ترکش کنین براش تلاش کنید، سعی کنین که با ممارست و تمرین اون مهارت رو به دست بیارین.

نکاتی برای یادگیری زیان دوم

۳) برای خودتون هدف بزارید و انرژی مثبت داشته باشید و از اشتباه کردن نترسید.

همیشه سعی کنین اون آدم مثبت اندیش درونتون رو پیدا کنید و به اون بال و پر بدین. مطمئنم که تجربش رو داشتین که مثلا از یه جایی رد می‌شدین یا دارین از کوه پایین میاین می‌گین می‌افتم و اینجا خیلی لیزه، خیلی خطرناکه و آخرشم می‌افتین، پیش بینی اونو انجام دادین، خودتون هم باعث به وجود اومدنش شدین پس بیاین اینو به صورت مثبت انجام بدیم مثلا بگیم من می‌دونم که می‌تونم اینو تموم کنم، می‌دونم می‌تونم به فلان لول برسم، به خودتون بازخورد منفی ندین و همیشه یادتون باشه یک قسمت از یادگیری زبان اشتباه کردنه. مثلا شما بچه‌ها رو نگاه کنین اونها خیلی اشتباه می‌کنن حین زبان آموزی ، اما نمیترسن . بزرگسال‌ها، خیلی حساس‌‎ترند ولی همیشه اینو توی ذهنتون داشته باشین یک قسمت خیلی بزرگی از یادگیری زبان اشتباه کردنه و خیلی هم لذت بخشه.

شما دارین برای یادگیری زبان دوم تلاش میکنید پس هیچ مشکلی نداره اشتباه کنید، فقط باید پشتکار داشته باشین و همیشه مثبت بیاندیشین.

نکاتی برای یادگیری زبان دوم

۴) پیدا کردن یک شریک و هم پای مناسب

سعی کنین یک شریک یا یک همراه یا یک کسی که هم لول با شما هست رو پیدا کنین و با اون به تمرین بپردازین. یکی از بهترین را‌ه های یادگیری زبان اینه که شما یک استاد داشته باشین، بتونید باهاش کلاس داشته باشین و این اصل یادگیری زبان هست حالا یک راه دیگه‌ای هم هست که مثلا بخواین سرعت رو بیشتر کنین چون هیچی که جای استاد رو نمی‌گیره ولی در شرایط حاضر ایران در فضای مجازی می‌تونین خیلی جاها برین از طریق چت، پیام‌های صوتی یک همراه رو پیدا کنین برای تمرین مکالمه، صرفا در محیط رسمی هم قرار نمی‌گیرین.

  •  از سایت های اشتراک گذاری نظرات استفاده کنید. مثال: Reddit’s English language forum
  • زبان آموزانی که زبان انگلیسی رو به عنوان زبان دوم (ESL) می‌خوانند، در فضای مجازی دنبال کنید.

۵) اصطلاحات شرایط مختلف را جویا باشیم.

یکمی که سطح بالاتری رفتین می‌تونین راجب یکسری موقعیت‌ها که ممکنه توش قرار بگیرین یک سری پیش‌بینی‌ها داشته باشین مثلا فلان جا می‌خواین برین صحبت کنین یا فلان مصاحبه اسکایپی رو دارین خب تقریبا می‌دونین که موضوع چی هست، پس می‌تونین حدس بزنید که قراره اونجا چه صحبت‌هایی رد و بدل بشه و این پیش بینی کردن و سعی کردن برای اینکه بدونین چه لغاتی اونجا به کار میره یک انگیزه یاد گیریه. این خودش می‌تونه به روان بودن شما در صحبت کردن کمک کنه خصوصا اون اولاش، حالا چون اکثر مشکل زبان‌آموزان اینه که اونها از اول زبان ترجمش می‌کنن به زبان دوم و این خیلی روند یادگیریو عقب میندازه و خیلی هم وقت‎گیرهست. ولی شما وقتی بتونین پیش بینی کنین می‌تونین کلمات و اصطلاحات و عبارات رو مثل کسانی که زبان مادریشون هست پیدا کنین و از اونها در مکالماتتون استفاده کنین و این کم کم باعث میشه شما به اون سمتی برین که مثل یک فردی که زبان مادریش انگلیسی هست فکر کنین، صحبت کنین، بنویسید و بخونین و بشنوین و زندگی کنین.
برای مثال اصطلاحات مربوط بورس

۶) بخش مهم یادگیری، اراده و پشتکار خود فرد زبان آموز است.

هرگز فراموش نکنین که یک قسمتی از یادگیری زبان تمرینی هست که خود شما انجام می‌دین یعنی هیچ چیزی نمی‌تونه جای اون زحمت و فعالیتی که خود شما باید انجام بدین رو بگیره مثلا چرا استاد به شما گرامر رو درس میده، کلمات و لغات مفید رو میگه اینها همه هست، اما اگر شما تمرین نکنین اونها رو استفاده نکنین خودتون ممارست نکنین قطعا فراموش خواهد شد. داشتن یک منبع معتبر و جامع خیلی میتونه شمارو جلو بندازه.
برای پیدا کردن نکاتی برای یادگیری زبان دوم در رابطه با گرامر به سایت ما سر بزنید.
یکی از سایت های تمرین گرامر از پایه تا پیشرفته سایت perfect English grammar هست.

۷) زبان انگلیسی را در سطح و گزینه های جهانی دنبال کنید.

در کنار اساتید می‌تونید از منابع دیگری هم استفاده کنین مثلا دیکشنری advance که فوق العاده هست برای یادگیری، پادکست‌های یادگیری زبان، آهنگ‌های انگلیسی، ویدیوها، رادیوها. الانم که خداروشکر به فضای مجازی و اینترنت واین‌ها خیلی دسترسی هست. در مورد دیکشنری هم مطمئن باشین که از دیکشنری های خوب که خیلی حرفه ای هستن و توصیه میشن مثل oxford, long man, و … استفاده کنید که انگلیسی به انگلیسین و همیشه سعی کنین برای یادگیری مثال‌ها رو بخونین خانواده کلمات رو یاد بگیرین وچون اینها خیلی تاثیر میذارن روی یادگیریتون و ذهنتون رو طبقه بندی میکنن.

جدای از استاد به منابع دیگر هم بپردازین

پادکست، نکاتی برای یادگیری زبان دوم

۸) یادگیری غیرفعال را به فعال تبدیل کنید.

از یادگیری غیرفعال یا passive learning چیزی که خیلی‌ها توجه نمی‌کنن یا فرضا وقتی که شما می‌خواین لغت یاد بگیرین یک کتاب رو بیارین ده تا لغت توش هست و اونها رو سعی می‌کنین تکرار کنین توی دیکشنری سعی کنین چکشون کنین و یاد بگیرین و … اینها همه یادگیری فعال یا active learning هست اما بعضی وقت‌ها شما دارین کتاب رو می‌خونین برای لذت خوندنش اما ممکنه ده تا لغت هم توی اون کتاب باشه که متوجه نشین و نرین دنبالش، البته خوبه که اینکارو بکنین اما همون بار اول که میشینین کتاب رو از اول تا آخرش می‌خونین بهش میگن یادگیری غیر فعال یعنی شما می‌خواین کمیت اون کتاب یا موضوع رو یاد بگیرین. از این غافل نشین چون می‌تونه خیلی لذت بخش باشه شبیه یادگیری زبان توسط بچه‌هاست اونها فقط با گوش دادن یاد می‌گیرن.

هرم یادگیری، نکاتی برای یادگیری زبان دوم

۹) روی همه مهارت های زبان مانور بدهید.

اگر می‌خواین در زبانی خوب باشین سعی کنین که مهارت‌های شنیداری و مکالمه و خواندن و نوشتن رو همراه با هم تمرین کنین یعنی خیلی مهم هست اگر شما می‌خواین بگین فرضا من در فلان سطح هستم در زبان انگلسی این هست که چهار مهارت رو واقعا در اون سطح باشین یعنی اشراف نسبی حداقل به اون داشته باشین و این همزمان کار کردن مهارت‌ها خودش خیلی باعث میشه شما تواناییتون چند جانبه باشه و یه جورایی کامل‌تره و در کل زبانی که استفاده می‌کنین حالا چه نگارش باشه و چه صحبت باشه خیلی سلیس‌تر و روان ترید .
فراموش نکنین و سعی کنین تا اونجایی که می‌تونین مثل

موقعیت‌های واقعی :

  • برای مهارت شنیداری فیلم ببینید
  • برای مهارت مکالمه با یک استاد یا دوست دائم صحبت کنین
  • برای مهارت نوشتاری مثلا شما می‌خواین یه چیزی رو بنویسین در دنیای واقعی سعی کنین به انگلیسی بنویسین و تمرین کنین
  • برای مهارت خواندن هم می‌تونین راجب موضوعاتی که علاقه دارین سعی کنین تا اونجا که می‌تونین درگیرش باشین
چهار مهارت اصلی زبان، نکاتی برای یادگیری زبان دوم

۱۰) یادگیری کلمات پرتکرار

سعی کنین برای یادگیری زبان دوم کلماتی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرن رو یاد بگیرین و درکشون کنین و بفهمین و بتونین در موقعیت‌های درست ازشون استفاده کنین، اگر شما کلمات پر تکرار رو بلد باشین فرضا یک روزنامه انگلیسی بردارین و بخونین قطعا ۷۵ درصدشو متوجه خواهید شد و این کاملا منطقی هست حالا شما در هر یک از چهار مهارت اصلی وقتی کلمات پر تکرار رو بلد باشین قطعا می‌تونیم بگیم ۷۰ درصد مواقع کمیت موضوع رو متوجه خواهید شد و خودش خیلی چیز مهم و موثری هست پس باید توجه خاصی به کلمات و عبارات پرکاربرد در زبان انگلیسی داشته باشین هم از لحاظ حفظ کردن و هم این که درکشون کنیم و ببینیم در چه موقعیت‌هایی میشه از اونها استفاده کرد.
برای مثال: ۵ روش موثر در یادگیری اصطلاحات زبان انگلیسی

امیدوارم مقاله نکاتی برای یادگیری زبان دوم برای شما مفید واقع شده باشد.
ما هر روز زبان مادریمون رو صحبت میکنیم و میشنویم، زبان انگلیسی هم با تقویت مهارت های مختلف مثل مهارت شنیداری یاد می‌گیریم. اهمیت نکات بالا رو دست کم نگیرین چون آن ها بخشی از زندگی روزانه ما هستن که بر اثر عادت متوجه حضور آن‎ها نمیشیم.
با دیدن کردن از بخش آموزش رایگان زبان انگلیسی ازنکات مفید و مقاله های آموزشی ما استفاده کنین و همچنین تمام دستور زبان و گرامرزبان انگلیسی در بخش مرکز آموزش رایگان زبان انگلیسی قرار داده شده است.