تصور کن یه روز از خواب پا شدی و دیدی می تونی خیلی راحت انگلیسی حرف بزنی. یهو زندگیت از این رو به اون رو میشه! احساس می کنی آزادتر شدی، قدرتمندتر شدی و دنیا رو از یه دریچه جدید نگاه می کنی. می تونی به کشورهای دیگه سفر کنی، دوستها و رییست رو تحت تاثیر قرار بدی و تحصیلاتت رو تو یه دانشگاه معتبر خارجی ادامه بدی. اینکه شب بخوابی صبح پاشی انگلیسی رو فول بلد باشی البته که غیرممکنه (با تکنولوژی آینده شاید اینطور نباشه!) اما در حال حاضر یه گزینه ممکن پیش روت هست: شرکت در کلاس فشرده و نیمه فشرده زبان انگلیسی !

دوره های فشرده زبان انگلیسی شاید تو رو یه شبه خدای زبان انگلیسی نکنه اما مدت زمان معمول یک تا دو سال رو به یه بازه زمانی چند ماهه برات تبدیل می کنه. این کلاس ها برنامه ریزی متفاوتی نسبت به کلاس های نیمه فشرده و عادی دارن، اما تفاوت اصلی به خود زبان آموز برمیگرده. کسی که تصمیم میگیره تو کلاس های فشرده زبان انگلیسی شرکت کنه باید آماده باشه تا کلی زمان بذاره برای تمرین و تمرین و تمرین! باید هرروز برای شرکت تو کلاس وقت داشته باشی و بعد از اون هم باید وقت بذاری و چیزهای جدیدی که یاد گرفتی رو تمرین کنی.

اگه انتظار نتایج مثبت از شرکت در کلاس های فشرده یا نیمه فشرده رو داری باید براش حسابی وقت بذاری و تمرین کنی و از تسک هات شون خالی نکنی!

در کنارش باید یه برنامه ریزی خیلی خوب داشته باشی و اون دوره آموزش زبان انگلیسی که برات مناسبه رو انتخاب کنی.

عناوینی که در این مطلب خواهید خواند:
سن شروع یادگیری زبان دوم
کلاس های فشرده یا نیمه فشرده برای بزرگسالان
دوره فشرده زبان انگلیسی برای چه کسانی مناسب است؟
مزیت یادگیری زبان دوم در بزرگسالان
تکنیک های یادگیری موفق در دوره های فشرده یا نیمه فشرده بزرگسالان
کلاس فشرده و نیمه فشرده زبان انگلیسی برای بزرگسالان

سن شروع یادگیری زبان دوم

آغاز فراگیری زبان دوم برای اکثر افراد این سوال رو ایجاد میکنه که از چه سنی باید شروع کرد؟ آیا از ۲۰ سالگی (ورود به سن بزرگسالی) به بعد میشه این فرایند رو آغاز کرد؟

جواب اینه که بله! چرا که نه؟ برای شروع این مسیر کلاس فشرده یا نیمه فشرده دوره زبان انگلیسی بزرگسالان پیشنهاد میشه!

حالا مبحثی که پیش رو داریم نحوه یادگیری زبان توسط بزرگسالان و همچنین تاثیر سن در این فرآیند است.

دیدگاه های علمی و غیر علمی زیادی دراین باره مطرح شده. از جمله دیدگاه های علمی که وجود داره، تحقیقات یک تیم از دانشمندان دانشگاه ام آی تی هست که کاملا تطبق آزمایشات و فرایند های آماری دقیق این نتایج رو بدست آوردن. این مقاله رو میتونید در مجله Cognition مشاهده کنید.

به طور خلاصه، یافته‌های این تیم تحقیقاتی نشون می‌ده که اگرشروع مسیر یادگیری زبان انگلیسی پیش از ۱۸ سالگی باشه، به احتمال بسیار قوی، قواعد و گرامر را میشه مثل یک فرد بومی یاد گرفت. در این مقاله سن پیشنهادی برای شروع فراگیری زبان انگلیسی بیشتر از سایر منابع دیگه است!

این اطلاعات، دیدگاه جالبی رو مطرح می‌کنه که بزرگسالان در هر سنی می‌تونن تقریبا به سرعت کودکان ، مهارت‌هایی باورنکردنی زبان انگلیسی رو یاد بگیرن.

برخی از افراد یا مشاورین در این زمینه «تسلط به زبانی جدید در سنین بزرگسالی رو غیرممکن میدونن»، درحالی‌که این موضوع کاملاً برخلاف آن چیزیه که تحقیقات و تجربه نشون میده. حقیقت بسیار جالب‌تر و دلگرم‌کننده‌تر ازاین نظرات و تلقین های اشتباه است. مطمئنا زبان‌آموزانی که دیرتر شروع به یادگیری زبان دوم می‌کنن، وقت کمتری برای یادگیری دارند. اما این به معنی ناممکن بودن یادگیری است؟

از نظر آماری شروع به یادگیری زبان در سنین پایین‌تر مزیت‌های بیشتری دارد. 

اما با نگاه دقیقتر به اطلاعات بدست آمده از افرادی که پس از سن بیست سالگی شروع به زبان‌آموزی کردند، متوجه می‌شیم که بسیاری از آنها با وجود تاخیر در یادگیری زبان انگلیسی با استفاده کلاس فشرده / نیمه فشرده دوره های بزرگسالان ،حتی از کسانی که از کودکی مشغول یادگیری هستند هم فراتر رفتند.

درحالی‌ که این افراد بعد از سن ۲۰ سالگی شروع به فراگیری زبان کردند. 

یادگیری زبان انگلیسی بعد از 20 سالگی

طبق آمار، مهارت زبانی هزاران نفر از افراد بزرگسال که یادگیری زبان دوم رو بعد از ۲۰ سالگی شروع میکنند، در حد مهارت زبانی افراد بومی بوده.

و شما برای بیشتر کردن سرعت یادگیری در سنین بزرگسالی میتونید از دوره های فشرده و نیمه فشرده استفاده کنید.

کلاس های فشرده یا نیمه فشرده برای بزرگسالان

کلاس فشرده یا نیمه فشرده دوره بزرگسالان از لحاظ محتوایی و زمان هر جلسه تفاوتی با کلاس های ترمیک ندارد. این دوره ها فقط از لحاظ نحوه برگزاری تفاوت دارند و تعداد کلاس ها در هفته بیشتر است اما سرفصل هایی که تدریس میشه یکسان هستند.

برنامه ریزی این دوره ها با سرعت بیشتری طراحی و تمرکز کاملا بر روی یادگیری سریع زبان معطوف شده.
در دوره های ترمیک معمولا فشاری بر زبان آموز نیست و لازم نیست در مدتی کوتاه حجم زیادی از موضوعات رو یاد بگیره و به همه مباحث مسلط بشه. دوره های ترمیک برای رسوندن زبان آموز از سطح پایه تا پیشرفته به یک یا دو سال زمان نیاز دارن.

برای کسانی که می خواهند در یک مدت زمان کوتاه تری دوره رو به اتمام برسونن و یا به دلیل مشغله کاری، محدودیت زمانی و یا بعد مسافت (سکونت در شهرستانهای دیگر) امکان استفاده از دوره های حضوری رو ندارن، دوره های فشرده آنلاین گزینه بسیار مناسبیه.

آموزشگاه های آنلاین زبان انگلیسی میتونن به استفاده بهینه از وقت شما تاثیر به‌سزایی داشته باشن. علاوه بر اون کلاس های فشرده و نیمه فشرده رو با برنامه ریزی منعطف تری برگزارکنن.

کلاس فشرده و نیمه فشرده زبان انگلیسی برای بزرگسالان

دوره فشرده زبان انگلیسی برای چه کسانی مناسب است؟

  • برای افرادی که قصد ادامه تحصیل یا زندگی در کشور خارجی دارند و برای شرکت در آزمون های آیلتس، تافل یا دولینگو وقت زیادی ندارند.
  • برای افرادی که قصد کار در خارج از کشور را دارند و لازم است سطح زبانشان را به سرعت بهبود ببخشند.
  • برای افرادی که جنبه مالی برایشان اهمیت زیادی ندارد و صرفا می خواهند هرچه سریعتر سطح زبان خود را تقویت کنند.

دوره فشرده معمولا برای بزرگسالان بالای ۱۸ سال پیشنهاد می شود. فشرده بودن کلاس ها برای کودکان و نوجوانان انتخاب مناسبی نیست. این گروه سنی در عوض می توانند در کلاس های نیمه فشرده که به صورت سه یا دو روز در هفته برگزار میشود شرکت کنند.

مزیت یادگیری زبان دوم در بزرگسالان

وقتی شما به طور مستمر از جمله‌های ساده استفاده کنید، مکالمه به زبان انگلیسی خیلی زود کسل کننده و تکراری میشه. در حالی که توانایی بحث کردن درباره موضوعات پیچیده‌تر، می‌تونه باعث تعامل بیشتر با افراد، ایجاد روابط دوستانه‌تر و تسلط بیشتر بشه. در این صورت می‌تونید ازسطحی که هستید با سرعت بیشتری به اونچه که میخواید برسید و بیشتر لذت ببرید.

تمرین در بازه زمانی کوتاه کمک می‌کند کلمات جدید، عبارات و اصطلاحات را بهتر و راحت‌تر به خاطر بسپارید. تمرین روزانه، سرعت فرآیند تسلط بر یک زبان را بیشتر می‌کند.

به لطف فشردگی کلاس ها، احتمال اینکه خیلی سریعتر با مطالب جذاب تر مواجه بشید بیشتره!

آیا مقایسه یک گروه سنی با بهترین‌ها در گروه سنی متفاوت، کار درستی است؟

تاثیر سن در یادگیی زبان انگلیسی

بر اساس مقاله ای که در ابتدای متن معرفی شد، مزیت های یادگیری از سنین ۱۷ یا ۱۸ «کاهش» می‌یابند.
چرا؟ چه اتفاقی در ۱۸ سالگی میافته؟ آیا دلیلش بعضی از تغییرات باورنکردنی و عجیب در مغزه؟
یا این که زندگی افراد در این سن به شکل اساسی ​​تغییر می‌کنه، یعنی به دانشگاه می‌رن و یا به نیروی کار تبدیل میشن؟ این مسئله هم وجود داره که سن تعیین شده در این مقاله به شرایط فرهنگی هم بستگی داشته!

در بسیاری از فرهنگ‏ها، این سن مرحله‌ گذار برای تبدیل شدن به نیروی کار یا فراگیری یک حرفه‌ است که می‌تونه فرصت‎ یادگیری رو«در این دوره کلیدی» کاهش بده. یا ممکنه در دوره ای که شما ۱۷ یا ۱۸ سال دارید با تعدادی از تغییرات اجتماعی همزمان بشه! هر کدوم از این تغییرات می‎تونه باعث کاهش توانایی، کاهش فرصت‎ها و یا کم رنگ شدن اهمیت یادگیری برای زبانی جدید بشه.

چنانچه شما در سن ۵ سالگی شروع به فراگیری زبان انگلیسی کنید، مطمئناً پشت میز و برای روزی یک ساعت نخواهید بود. بلکه قطعا در کلاس درسی حاضر میشید که اونجا افراد به زبان جدیدی صحبت می‎کنن و احتمالاً این کار چند ساعت در روز، شما رو مشغول خواهد کرد.

اما اگر شروع به یادگیری زبان دوم، پس از ۲۰ سالگی اتفاق بیفتد، قطعاً نمیشه هر روز اون هم برای چندین ساعت در کلاس درس شرکت کرد.

 اگر یادگیری زبان بعد از ۲۰ سالگی شروع شود و هر روز اینکار ادامه یابد، زمان این یادگیری کمتر از زمان یادگیری در سن ۵ سالگی خواهد بود.

اگر شما فرزندتون رو به یک مدرسه دوزبانه بفرستید به مدت ۵ ساعت در روز در معرض یک زبان خارجی باشه و شما برای یادگیری همون زبان به مدت یک ساعت در روز وقت بذارید.این کودک ۵ برابر سریع‌تر از شما به این زبان را مسلط خواهد شد.

اما آیا این نتیجه‌گیری که بچه‌ها بهتر از بزرگسالان یاد می‌گیرند، منصفانه ست؟

این موضوع صرفا به این دلیله که بزرگسالان وقت زیادی رو مثل بچه ها در معرض یادگیری قرار نمی‌گیرند و اغلب به نقطه‌ای می‌رسن که بعد از یک دوره زمانی این روند متوقف می‌شود.

در حقیقت، افراد تلاشگر و مصمم در بسیاری از روش‌های یادگیری زبان انگلیسی و رسیدن به نقطه‌ی تسلط در انگلیسی صحبت کردن، عملکرد بهتری دارن.

واین حقیقت ربطی به این موضوع که شما در چند سالگی شروع به یادگیری زبان کردید، نداره.

از نظرات غیرعلمی که می‌خواهند شما را قانع کنند که دست از تلاش برای یادگیری زبان بردارید، چون سنتون بالا رفته شدیدا اجتناب کنید.

دوره‌های فشرده و نمیه فشرده زبان انگلیسی مزایایی دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

تکنیک های یادگیری موفق در دوره های فشرده یا نیمه فشرده بزرگسالان

هر کدام از این دوره ها مزایای خاصی دارن. مثلا در کلاس های ترمیک، زبان آموز بین دو جلسه کلاس فرصت بیشتری برای مرور سرفصل‌های تدریس شده و انجام تمرین ها دارد.
درصورتی که در کلاس های فشرده به دلیل متوالی بودن مطالب درسی، سرفصل های آموزشی با نظم و درک بهتری ارائه می گردد. پس زبان آموز باید در زمان کمتر و تمرین فشرده تر به درک مطالب بپردازد.
برای جبران فشردگی جلسات زبان آموز می توانند با ضبط صدای مدرس و نکته برداری در حین تدریس کیفیت یادگیری رو افزایش بده.

برای عملکرد صحیح به نکات زیر توجه کنید:

  • هدف روشن و مشخص

کلاس فشرده یا نیمه فشرده دوره های بزرگسالان کوتاه مدت هستند و قطعا شما نمیخواید که بدون هیچ پیشرفتی تمام بشن.
تصمیم بگیرید که آیا با توجه به سرعت یادگیری شما و زمانی که در اختیار دارید، میخواید به چه نتیجه ای برسید.
چه بهتر که قبل از ثبت نام در یک دوره فشرده زبان انگلیسی یک هدف واضح و مشخص داشته باشید.
بطور مثال، بیشترین متقاضیان شرکت دراین دوره‌ها کسانی هستند که برای آزمون خاصی مثل دوره آیلتس (IELTS) یا تافل (TOEFL) آماده می‌شن و قصد مهاجرت به خارج از کشور رو دارن. این افراد قطعا یک زمان مشخص تا رسیدن به هدف دارن پس نباید وقت رو هدر بدن.

اهداف شما باید عاقلانه، مشخص، قابل اندازه گیری و دست یافتنی تا بتونید دوره مرتبط و متناسب رو انتخاب کنید.

  • واقع‌بین باشید

اگر وقت کم و سطح زبان نسبتا خوبی دارید، میتونید زمان کافی برای شرکت در کلاس فشرده یا نیمه فشرده دوره های بزرگسالان فکر کنید و طبیعتا در آخر میتونید انتظار رسیدن به هدفتون رو هم داشته باشید.
پس واقع بین باشید و تلاش کنید.
اگر می‌تونید یک ماه کامل را به شرکت در یک دوره فشرده زبان انگلیسی اختصاص بدید، عالیه! اما اگر تعهدات شغلی و برنامه‌ ی سفر یا مسائل دیگه شمارو درگیر میکنه، باید آن‌ها رو قبل از شروع این دوره در نظر داشته باشید.
بررسی کنید تعهدات و مشغله‌های دیگر چقدر از شما زمان می‌گیره و بعد واقع‌گرایانه برنامه ریزی کنید.

شما ۲۴ ساعت زمان دارید که میتونید به راحتی مدیریتش کنید!

  • تمرین و پشتکار

در یک دوره فشرده با نیمه فشرده می‌تونید در بازه زمانی یک تا دو ماه زبان انگلیسیتون رو به سطوح بالاتری ببرید. ولی بدون تمرین مستمر هرگز این اتفاق نمی‌افته. با تمرین روزانه و ابزار و منابع آموزشی رایگان و کلاس های آموزش زبان که در دسترس دارید میتونید زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.

خب امیدوارم از مقاله کلاس فشرده و نیمه فشرده زبان انگلیسی برای بزرگسالان لذت برده باشید و تصویری که از این موضوع تو ذهنتون داشتید الان واضح تر شده باشه.

حالا برای آشنایی با بهترین آموزشگاه های بزرگسالان زبان انگلیسی و ویژگی های یک آموزشگاه خوب می تونید به این مقاله سر بزنید.