بهترین روش برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی
همه ی شما در زندگی روزمرتون قطعا به یادگیری زبان انگلیسی به طور کامل و دقیق فکر کردین؛ اما پروسه یادگیری زبانی جدید، نیاز به وقت و برنامه ریزی دقیق و درست داره، پس این یعنی ملزم به یک برنامه روتین و حساب شدس!
حالا این سوال به وجود میاد که چگونه بهترین روش برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی رو پیدا و انتخاب کنیم؟
این سوال نشون دهنده ی راه ماست و از این مهم تر اینه که با همین سوال میزان نتیجه ای که میخوای بگیری رو تعیین میکنی.
چرا باید برنامه ریزی کنیم ؟
فرض کنین که میخواین بهترین روش برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی رو داشته باشین، احتمالا در ابتدا مانند تمامی کار های بزرگ، اونو تبدیل به وظایف کوچک تر میکنیم تا بتونیم بر روی هر قسمت دقیق بشیم؛ از دیگر مزیت های برنامه ریزی اینه که روند یادگیری تبدیل به یک عادت روزمره میشه و از قالب دشواری و سختی بیرون میاد و از اونجا که ما پروسه یادگیری رو تبدیل به وظایف کوچک کردیم و هر کدومو در قالب یک هدف برای خود گذاشتیم راحت تر به این اهداف دست پیدا میکنیم و حس لذت از رسیدن به هدف در ما ایجاد میشه و ترغیب به استمرار کار میشیم.
چگونه شروع طراحی یک برنامه ریزی خوب کنیم؟
ابتدا باید برای خودتون مراحل نقشه ی ذهنیتون رو شفاف کنین تا بتونین اونها رو روی برگه بیارین و طبقه بندیشون کنین حالا چطوری؟
ابتدا نیازه که به چند سوال پاسخ بدین تا براتون شفاف بشه که چیکار میخواین بکنین اول از خود بپرسین که
چرا می خوام انگلیسی یاد بگیرم؟
اهداف و دلایل من چیه؟
این مشخص میشه که چقدر این هدف براتون مهمه و چقدر خودتونو مقرر میکنین تا برنامه ریزی رو درست و به موقع انجام بدین. دومین سوال اینه که از خودتون بپرسین چه منابعی برای زبان خوندن دارین و مطابق منابعتون برنامه ریزی کنین
برای مثال اگه شما یک کتاب ۸ فصله دارین و میخواین در دو هفته اونو به اتمام برسونین باید تک تک عوامل هر فصل رو بررسی و برای هر کدوم به دقت وقت بگذارین.
چند منبعی نباشین
باید بگم طمع نکنین! احتمالا میپرسین یعنی چی؟ فعلا منبعی که دارین رو مطالعه کنین و به سراغ منابع دیگه نرین؛ چند منبع باعث گیج شدن شما و دلسردی از کارتون میشه، اما تموم کردن یک منبع و سراغ منبع بعدی رفتن حس رضایت از خودتون رو در شما ایجاد میکنه و باعث میشه شما با رغبت بیشتر به کارتون ادامه بدین.
زمان را عاقلانه برنامه ریزی کنین
چه قدر میخواین برای یادگیری زبانتون وقت بگذارین؟
سوال سوم با توجه به دو عامل جواب داده میشه اول اینکه شما چه مشغله هایی در طول روز دارین، چه قدر زبانتون مهمه و با توجه به اهمیت اون باید وقت بگذارین ولی لازم به ذکره که عاقلانه و واقعی زمان بگذارین یعنی اینکه با توجه به ظرفیت و توانایی هاتون برنامه ریزی کنین اگه خارج از توانایی شما باشه باعث دلسردی و رها کردن کار میشه و نکته اخر اینه که از خودتون بپرسین که به یک آموزشگاه برای یادگیری نیاز دارین یا خودتون به صورت خودکار میتونین درس رو جلو ببرین که لازمه این دو شرایط رو به طور جداگونه در برنامه خود بگنجونین، یا حتی آموزشگاهی که بهتون دوره خصوصی ارائه بده که منبع و تسک ها زمانبندی شده باشن و مطمئن باشین که مسیر درستی میرین و جواب میده. دوره بینگو با داشتن کارگاه این برتری با کلاس های آنلاین و خودآموز ایجاد میکنه.
خودتونو تشویق کنین
حتما برای استقرار در برنامه ریزیتون خودتونو تشویق و سرزنش کنین؛ در پروسه یادگیری پستی و بلندی هایی وجود داره که همه ی ما از اونها اطلاع داریم ممکنه خیلی از جاها با شکست مواجه بشین اما میتونم به شما بگم نترسین! به خصوص در پروسه یادگیری زبان هرچی شکست بخورین به نفعتون هست شما بیشتر و بیشتر یاد میگیرین و این عالیه! اما زمانی که به برنامه تون عمل کردین خودتونو حتما تشویق کنین و برای خود جایزه در نظر بگیرین این امر به شما کمک میکنه که به کاری که انجام میدین علاقه مند شین حتی شما میتونین جدول های برنامه ریزی آماده تهیه کنین و این کار شما رو سریع تر و همچنین اون جدولی که مورد علاقه ی شماست انتخاب کنین و این باز باعث رغبت بیشتر شما در نوشتن برنامه میشه و شنیدین که میگن: “اگه میخوای توی کارت موفق شی اونو دوست داشته باش .”