آموزش زبان انگلیسی از صفر، برای تمام زبان آموزان و استاد ها!
میشه حدس زد در دنیای امروز به لطف وجود اینترنت و دنیای مجازی همه مردم آشنایی مختصری با زبان انگلیسی پیدا کردن و هیچکس صفر مطلق نیست. احتمالا همه مردم در طول زندگی با زبان انگلیسی برخورد داشتن، اما اون رو رها یا فراموش کردن. چشم همه آدم ها با حروف و یک سری کلمات انگلیسی آشناست. اما با این وجود فرض میکنیم هنوز هم کسانی هستند که در زندگی تقریبا با زبان انگلیسی مواجه نشدند و با کلمات و عبارات ابتدایی انگلیسی آشنایی ندارند و نیاز به آموزش زبان انگلیسی از صفر دارند.
شروع آموزش زبان انگلیسی از صفر!
اگه قراره به فرد یا گروهی که کاملا مبتدی هستن زبان یاد بدید حتما این نکات رو مدنظر داشته باشید. اگر هم فردی مبتدی هستید در انتخاب استاد و کلاس به این نکات توجه کنید!
اولویت بندی اهداف یادگیری زبان
افراد صفر یا کاملا مبتدی هیچ پایه و اساسی برای یادگیری زبان ندارن و شما باید پایه گذار دانش زبان اونها باشید. در نظر داشته باشید که چه چیزهایی در ابتدای کار به دردشون میخوره. مثلا اگه جلسه اول بیایم رنگ ها، غذاها یا اعداد رو بهشون درس بدیم زیاد منطقی نیست. بهترین درسی که در جلسه اول میتونیم بدیم ” افعال to be” هست تا زبان آموزها یاد بگیرن خودشون رو معرفی کنند و با افراد دیگه در حد سلام و علیک ارتباط برقرار کنند.
My name is Ali , my name is Reza
بعد از این مرحله سراغ مشخصات کلی شاگردهاتون برید مثل شهر، کشور، خانواده و…
I am Ali from Tehran
در آموزش زبان انگلیسی از صفر هیچ پیش فرضی نداشته باشید
برای خودتون فرضیه درست نکنید که احتمالا شاگردهام بعضی چیزها رو میدونن! فرض کنید که هیچی نمیدونن. مثلا برای تمرین افعال to be ازشون بپرسید اهل کجا هستند تا متوجه بشید میتونن ملیت خودشونو به انگلیسی بگن یا نه؟ اول درباره کشورها و ملیت ها براشون صحبت کنید و بعد نحوه ترکیب کردن اونها با افعال to be رو بهشون یاد بدید تا بتونن یک جمله معنی دار بسازن.
این روش رو برای خیلی از لغات و اصطلاحات هم میتونید انجام بدید. فکر نکنید اگه الان از شاگردتون بپرسید how are you میتونه جواب بده. چون مبتدی ها نمیدونن چطوری باید جواب این سوالات به ظاهر ساده رو بدن مگر اینکه بهشون درس بدید.
تشویق به ازای کارهای کوچیک
مبتدی ها دوست ندارن در طول ترم تو کلاس صحبت کنند چون اعتماد به نفس لازم رو ندارن. فکر میکنن باید روان و در حد استادشون صحبت کنن! اما وظیفه شما به عنوان استاد این هست که شاگردهاتونو در مورد توانایی هایی که هر جلسه به دست میارن آگاه کنید. بهشون اطمینان بدید که میتونن حرف بزنن. جلسه اول رو با “congratulations” تموم کنید چون از مرحله صفر رسیدند به مرحله ای که میتونن خودشونو معرفی کنن و با هم احوالپرسی کنن پس باید بهشون تبریک بگید تا انگیزه شون بالا بره.
روی کلمات و جملاتی که میتونن ادا کنن تمرکز کنید نه روی جملاتی که نمیتونن بگن. این کار به انگیزه و علاقه پیدا کردن شاگردهاتون کمک چشمگیری میکنه. دقیقا مثل کلاس اولی ها. اگه معلم کلاس اولمون باهامون بد رفتار میکرد انگیزه وعلاقه مون به مدرسه کمرنگ میشد و بالعکس. همیشه اولین ها تو زندگی آدم ها خیلی تاثیر گذارند. پس برای شاگردای مبتدی تون بیشتر انرژی بذارید تا از شما به عنوان اولین معلم زبان اثرگذار زندگیشون به نیکی یاد کنند.
استفاده از حواس
بعنوان استاد کمتر از کلمات استفاده کنید شاید عجیب به نظر بیاد اما معمولا مبتدی ها مثال ها، تعاریف و هر چیزی رو که با کلمات توضیح بدید درست درک نمیکنند. به جای کلمات برای توضیح از حواس پنجگانه اونا استفاده کنید. سعی کنید اجسامی رو سر کلاس بیارید که بهشون نشون بدید، از حس بویایی و چشایی شاگردهاتون استفاده کنید، فلش کارت هم که راهکار همیشگی ساده و خوبی هست. بهره گیری از دنیای واقعی برای یادگیری زبان همزمان حواس پنجگانه رو به کار میگیره که لذت یادگیری رو دو چندان میکنه.
عمل کردن به جای حرف زدن
شاگردهای شما زیاد با زبان انگلیسی برخورد نداشتن پس سعی کنید کمتر روی Reading تمرکز کنید و به جاش درسها رو عملی انجام بدید. مثلا اگه بخواید جمله how are you رو درس بدید بهتره عملی این کار رو انجام بدید تا اینکه به بچه ها بگید از روی جمله بخونن. خیلی از عبارات و حالت هایی مشابه دیگه رو میتونید به همین شکل عملی درس بدید.
مرور آموخته ها
حتما حتما هر جلسه درس های جلسه گذشته رو مرور کنید. برای مبتدی ها ضروریه که یه مروری روی آموخته های قبلیشون داشته باشن، پس همیشه قبل از شروع درس جدید یه مرور کوتاهی روی درس جلسه گذشته انجام بدید.
سعی کنید در مرور کردن درسهای پیشین هم خلاقیت به خرج بدید و صرفا به جمله “کسی از جلسه پیش سوالی نداره؟” اکتفا نکنید. از خود شاگردهاتون به شکل خلاقانه و غیر مستقیم استفاده کنید.
در آموزش زبان انگلیسی از صفر تکلیف زیاد ممنوع
بیاید قبول کنیم همه ما از مشق نوشتن فراری هستیم. این واقعیت سن و سال هم نمیشناسه. به خصوص برای کسانی که آموزش زبان انگلیسی از صفر میبینن، خیلی مهمه که به خاطر تکلیف زیاد از زبان انگلیسی زده نشن. به جاش محیط کلاس رو هیجان انگیز کنید و خلاق باشید و سعی کنید هر درسی که میدید همون روز براشون جا بیفته. البته منظورمون این نیست که اصلا تکلیف ندید. چون به هر حال زبان فرّار هست و باید تو خونه هم مرور بشه. به اندازه ای تکلیف بدید که هم خسته نشن هم درس ها براشون مرور بشه.
به دنیای واقعی نزدیک بشید
دلیل نمیشه چون شاگردهاتون مبتدی هستن نتونن خودشونو تو چالش های سخت تر قرار بدن. لزومی نداره فقط به کتاب درسی و مثال های اون اکتفا کنید. بلکه میتونید از خیلی منابع دیگه هم استفاده کنید. مثل نقشه، کاتالوگ، مجلات و کتابچه های تبلیغاتی. به احتمال زیاد اولش رغبتی نشون نمیدن چون این منابع پر از کلمات و اصطلاحات جدید هست اما شما باید به عنوان استاد این رغبت رو در شاگردتون به وجود بیارید. مجلات و کاتالوگ ها پر از عکس هستن، پس شما میتونید به عنوان یک نقطه قوت به عکس ها تکیه کنید. باید بهشون اطمینان بدید که هیچ اشکالی نداره اگه نمیتونن کاتالوگ یا مجله رو بخونن. ازشون بخواید کلماتی که به چشمشون آشناست رو پیدا کنن و دورشون خط بکشن.
در پایان دوره ممکنه هنوز هم شاگردهاتون اعتماد بنفس کافی برای حرف زدن نداشته باشن. این طبیعیه. شما باید بهشون یادآوری کنید روز اولی که به کلاس زبان اومدن هیچی بلد نبودن. حتی نمیتونستن خودشون رو معرفی کنن. اما الان میتونن با افراد دیگه احوالپرسی کنن، برن رستوران غذا سفارش بدن، به تنهایی خرید برن، کمک بخوان و… اگه شما هم تجربه ای از آموزش زبان انگلیسی از صفر دارید با ما در میون بذارید.
دوره TTC موسسه ۲۴Talk از بهترین و به روزترین متد ها بهره میگیره و شامل موارد مختلفی میشه از جمله آموزش تئوری های تدریس، آشنایی با انواع روش ها و تکنیک های تدریس، آموزش عملی تدریس زبان، انجام تدریس در سر کلاس های آموزشی وابسته به نکات کلاسی، انجام Observe های گوناگون از سطوح و کلاس های گوناگون، آموزش نکات کلیدی و سوالات رایج معلمین پیرامون مشکلات کلاس و آموزش مدیریت کلاس. ارزشیابی این دوره هم به دو شکل ارزشیابی تئوری های آموزشی و تدریس عملی در محیط واقعی انجام میشه.