همه معلم ها روش های گوناگونی برای تدریس دارند. انسان ها از راه های مختلفی جذب یادگیری میشن. بعضی از راه نگاه کردن، بعضی از راه لمس کردن و بعضی هم از راه شنیدن. امروز قراره در مورد شنیدن بگیم. استفاده از ابزارهای صوتی در تدریس یکی از راه هایی هست که برای زبان آموزان وجود داره. اما آموزش صوتی زبان چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایای آموزش صوتی زبان چیست؟

اگر فکر میکنید آموزش صوتی زبان ممکن است برای شما مناسب باشد، بهتر است مزایای آن را هم بدانید. اگر هم در Listening چندان قوی نیستید، به کمک این روش ها میتونید اون رو تقویت کنید.

آموزش صوتی زبان

به کمک آموزش صوتی زبان به کارهای دیگه هم می رسید

طرفداران این روش (Listening) ادعا میکنن که همزمان با گوش دادن میتونید چند تا کار دیگه هم انجام بدید. دلیلش هم اینه که از دست و چشم هاتون استفاده نمی کنید. این یعنی همزمان با یاد گرفتن زبان انگلیسی کارهای دیگه هم میتونید بکنید و در زمان کمتر کارهای بیشتری انجام میشه.

این سبک یادگیری برای کسانی که همزمان میتونن به چند تا کار برسند، پیشنهاد میشه.

افزایش قدرت حفظ کردن

یک شنونده خوب میتونه از طریق شنیدن اطلاعات رو در ذهنش پردازش و اونها رو حفظ کنه. در هر جایی که باشید میتونید فایل صوتی رو Play کنید و با تکرار این کار حافظه خودتونو تبدیل به یه بانک اطلاعاتی وسیع بکنید. یکی از نکات مثبت یادگیری زبان از طریق گوش دادن اینه که حافظه بلند مدت شما تقویت میشه. بعضی از استادها از موسیقی، جملات ریتم دار یا شعر برای درس دادن استفاده میکنن که برای مطالب حفظی فوق العادس. مثلا جمله “۳۰ Days hath September, April, June and November” عبارتی هست که به زبان آموزها یاد میده هر ماه از سال چند روز داره؟

حفظ کردن متن موسیقی هم به همین شکل به تقویت حافظه کمک میکنه.

آموزش صوتی زبان

همیشه در دسترس

یکی دیگه از مزایای یادگیری زبان از راه گوش دادن این هست که منابع صوتی زیادی در اینترنت وجود دارن که میتونید اونها رو رایگان یا با پرداخت مبلغ کمی خریداری کنید.

مردم امروز با پیشرفت تکنولوژی تمایل بیشتری به کسب اطلاعات از راه گوش دادن به فایل های صوتی دارند.

جذب شدن در کلاس

همونطور که در ابتدای مطلب گفتیم، انسان ها از طرق مختلفی جذب یادگیری میشن. بعضی ها شنونده های خوبی هستن و با کمک وسایل کمک آموزشی صوتی در طول تحصیل به پیشرفت قابل توجهی میرسن. برای اون دسته از دانشجوهایی که شنونده خوبی نیستن و از صحبت های استاد سر کلاس زود خسته میشن و تمرکز خودشون رو از دست میدن، وسایل کمک آموزشی بهترین انتخاب است.

وسایل کمک آموزشی صوتی مثل موزیک کمک میکنه تا حواستون جمع بشه و با کلاس همراه بشید.

آموزش صوتی زبان

معایب آموزش صوتی زبان انگلیسی چیست؟

اما با همه مزایایی که برای آموزش صوتی زبان گفته میشه، انتقاد هایی هم به این روش وارد هست که اون ها رو بررسی میکنیم:

پتانسیل پرت شدن حواس

در محیط کلاس اگر دانشجویی با گوش دادن راحت تر باشه، خود محیط کلاس به خاطر وجود دانشجوهای دیگه، میتونه باعث پرت شدن حواس و به هم خوردن تمرکز اون دانشجو بشه.

به همین خاطر منتقدین این روش به خاطر لطمه به یادگیری، با این تکنیک مخالفند.

آموزش صوتی زبان

محدودیت

فرایند گوش دادن و یاد گرفتن مستلزم محیط آرام هست و محیط آرام برای ایجاد تمرکز لازمه. مثلا خونه شلوغ یا کافی شاپ پر رفت و آمد محیط مناسبی برای یادگیری از طریق گوش دادن نیست. با اینکه منابع صوتی مثل پادکست در اینترنت زیادن و دسترسی به اونها آسونه، اما محیطی که قراره دانشجو توش قرار بگیره هم مهمه.

همینطور یادگیری با منابع صوتی مستلزم تکرار با صدای بلنده. و امکان تکرار جملات با صدای بلند در همه جا وجود نداره.

اختلال در کار دیگران

از اونجا که گوش دادن بهترین راه یادگیری برای افراد مستعد در این زمینه هست، در محیط کلاس دانشجو باید از روی متن بخونه و بعضی کلمات رو چند بار تکرار کنه. این کار حواس بقیه افراد حاضر در کلاس رو پرت میکنه و به یادگیری اونا لطمه میزنه. در محیط خونه هم همینطور. مگر اینکه اعضای خانواده با این کار مشکلی نداشته باشن یا فرد تو خونه تنها باشه.

یادگیری زبان به شکل صوتی برای بعضی مؤثره و برای بعضی نه.

آموزش صوتی زبان

کسی که این روش رو انتخاب میکنه باید بدونه کی و کجا به فایل های صوتی گوش بده تا از اختلال به هم زدن تمرکز در کار دیگران جلوگیری کنه. البته همه این معایب دلیل نمیشن که بخواهید تمرین صوتی زبان رو کنار بگذار، بلکه بدین معناست که تمام تمرکزتون رو بر یادگیری صوتی نگذارید و در کنارش روش های دیگه رو هم امتحان کنید!