چطور در 10 روز برای آیلتس IELTS آماده شویم
یک جمله معروف هست که میگه: “به تعویق انداختن کاری منجر به خلاقیت می شود.” اگه به هر دلیلی برای آماده شدن برای آزمون آیلتس IELTS وقت زیادی نداری ، الان وقتشه که خلاقیت به خرج بدی تا نمره خوبی از این آزمون مهم و سرنوشت ساز به دست بیاری. با ما با مطلب چطور در 10 روز برای آیلتس IELTS آماده شویم ، همراه شو تا با 10 راز و نکته مهم برای خلاق شدن و کسب نمره ی قابل قبول در آیلتس آشنا بشی.
روز اول
اول ببین کجای کاری
آسونه که یه گوشه بشینی و در رویای یه کشور خارجی غرق بشی اما برای رسیدن به این هدف باید اول یه نمره قابل قبول از آزمون آیلتس کسب کنی. از بهترین وب سایت های مربوط به آزمون آیلتس یه تست ماک از خودت بگیر تا نقاط ضعفت دستت بیاد. این طوری می دونی که تو این وقت کمی که برات باقی مونده باید رو چه بخش هایی کار کنی. در ضمن، شرکت در آزمون ماک بهت کمک می کنه تا با قالب کلی آزمون هم آشنا بشی.
روز دوم
هرچی منبع و مقاله و کمک و تمرین برای آیلتس سراغ داری بذار کنار دستت
قبل از اینکه شروع به مطالعه و آماده شدن بکنی باید منابع قابل اعتماد برای تمرین رو پیدا کنی. مثلا می تونی از سایت IELTS Ninja یا IELTS Mentor یا Magoosh کمک بگیری. یا برای بخش کیوکاردهای آیلتس از مجموعه IELTS Cue Card سایت آکادمی مجازی آموزش زبان 24talk استفاده کنی. در نظر داشته باش که تو اینترنت سایت های خیلی زیادی هستن که ادعا می کنن می تونن در کمتر از 15 روز بهت کمک کنن به نمره ی 9 آیلتس برسی و کلی هم روش و نکته بهت میگن اما آیا واقعا متوجه حرف ها و نکته هایی که می گن میشی؟
اگه جوابت نه هست پیشنهاد می کنم که بی خیالش بشی و به جای اینکه وقت با ارزش و محدودت رو تلف بکنی که از مدل آموزش این وب سایت ها سر در بیاری خودت اول بهفمی که روش یادگیری ایده آلت چیه و روی همون تمرکز کنی. می تونی با مشاوران آیلتس در آکادمی مجازی 24talk هم صحبت کنی و از پیشنهاد و توصیه اون ها استفاده کنی.
تو این فاصله می تونی متوجه بشی که آیا به کمک یه استاد آیلتس برای رسیدن به نمره ی دلخواهت نیاز داری یا نه. مطمئنا 10 روز برای اینکه نمره ت رو به تنهایی از 6 به 9 برسونی کافی نیست. خوبی دوره ی آزمون آیلتس آکادمی مجازی 24talk اینه که کاملا به صورت آنلاین برگزار میشه و این یعنی کلی صرفه جویی در وقت!
در آزمون آیلتس چهار مهارت قراره تست بشه: listening, reading, writing, speaking
پس خیلی مهمه که در چهار روز آینده وقت بذاری روی قالب آزمون و یاد بگیری که در هر بخش آزمون این مهارت ها با چه نوع سوال هایی تست میشه.
روز سوم
بخش ریدینگ آیلتس
برای آمادگی برای این بخش کارهای زیر رو انجام بده:
مهارت اسکیم کردن (skim) ، اسکن کردن (scan) و سریع خواندن رو تقویت کن. این مهارت بهت کمک می کنه پاسخ ها رو سریعتر پیدا کنی.
نمونه سوالات و دستورالعمل ها را به دقت بخون تا جزییات ریز رو از دست ندی.
مهارت بازنویسی کردن (paraphrasing) رو هم حتمن تمرین کن و خوب یاد بگیر چون موقع جواب دادن به سوال های بخش ریدینگ آیلتس حتما به دردت می خوره و ازت سوال میشه.
چطور در 10 روز برای آیلتس IELTS آماده شویم
روز چهارم
بخش لیسنینگ آیلتس
این بخش شامل گوش دادن به 4 فایل صوتی و جواب دادن همزمان به سوال های مربوط به اون هاست. برای آمادگی این بخش از آزمون تمرین های زیر رو انجام بده:
قبل اینکه فایل صوتی پخش بشه اول سوالا رو سریع یه دور بخون و توشون دنبال کلمات کلیدی بگرد.
مهارت نوشتن پاسخ همزمان با گوش دادن به فایل صوتی رو یاد بگیر.
جواب سوال ها به ترتیب چیزیه که می شنوی پس اگه جواب 3 رو از دست دادی اما جواب 4 رو نوشتی دیگه باید بیخیال سوال 3 بشی چون فایل صوتی دوباره برات پخش نمیشه.
رو خودت کار کن تا اگه جواب یه سوال رو جا انداختی دستپاچه نشی و با آرامش بتونی به سوالات بعدی جواب بدی.
گوشت رو به لهجه انگلیسی عادت بده. برای این کار می تونی به پادکست های BBC گوش کنی که مجموعه کامل و به روزش در صفحه ی پادکست BBC آکادمی مجازی 24talk در دسترسه.
روز پنجم
بخش رایتینگ آیلتس
این بخش شامل دو تا تسک میشه که در کل ازت می خواد در 40 دقیقه، 400 کلمه بنویسی. با درنظر گرفتن نکات زیر می تونی نمره بهتری از این بخش بگیری:
نوع سوال ها کمی با هم متفاوته و شاید به نظر بیاد که دارن نظرت رو می پرسن اما درواقع این سوال ها ازت می خوان که درباره هر دو سمت بحث مطرح شده نظر بدی. این اشتباه خیلی هاست که فکر میکنن تو این سوال فقط باید نظر خودشون رو بدن. باید اول تمرین کنی تا صورت سوال رو خوب متوجه بشی.
این بخش از آزمون جواب درست یا غلط نداره و تصحیحش وابسته به نظر شخصی ممتحنه. پیشنهاد ما اینه که حتمن از یه نفر سوم یا کسی که باتجربه است برای بررسی رایتینگت کمک بگیری.
برای هر نوع مدل رایتینگی که باهاش رو به رو میشی یه قالب برای خودت بساز.
تمرین کن تا بتونی افکارت رو به 4 پاراگراف دسته بندی کنی: یه مقدمه، بعدش ایده اصلی، ایده دوم و نهاتا یه نتیجه گیری.
روز ششم
بخش اسپیکینگ
این بخش آزمون ازت می خواد به سوالات ممتحن 10 تا 15 دقیقه جواب بدی. سه نوع سوال داره این قسمت که برای تمرین باید کارهای زیر رو انجام بدی:
فقط روی چیزی که میخوای بگی وقت نذار بلکه روی نحوه تلفظ و ساختار جمله هات هم کار کن.
با خودت تو آینه حرف بزن و زبان بدن و مدل ایستادنت رو بررسی کن. تمرین کن تا مدل حرف زدنت مطمئن و محکم باشه و مدل نشستن یا ایستادنت هم اعتماد به نفست رو نشون بده.
برای هر موضوع محتملی یه لیست واژگان تهیه کن و روشون کار کن. مثلا برای اینکه بتونی راجع به حیوان خانگیت حرف بزنی، لیست کلمه هایی که بهش احتیاج داری می تونه شامل این ها باشه:
Pets, canine, dog, cat, tricks, breed, lineage, origin, diet, emotional bond, …
نمره دادن به این بخش هم وابسته به نظر شخصی ممتحنه برای همین خوبه که از کمک یه استاد آیلتس برای ارزیابی مهارت اسپیکینگت کمک بگیری.
روز هفتم
بخش هایی که توش بیشتر ضعف داری رو مشخص کن.
این روز رو بذار برای آنالیز کردن اشتباهاتی که مرتب تکرار می کنی. اینطوری بهتر می تونی نقاط ضعفت رو مشخص کنی. یه بار دیگه بشین همه آزمون هایی که تا الان انجام دادی رو مرور کن و اون مواردی که به تمرین بیشتر نیاز داره رو پیدا کن.
روز هشتم
روی مهارت های مشخصی کار کن.
بعد از روز هفتم دیگه دستت میاد که تو کدوم زمینه ها مشکل داری. حالا می خواد دایره لغاتت باشه یا مهارت های نوشتن. می تونی این روز رو هم بذاری برای کمک گرفتن از یه استاد آیلتس و نظر تخصصی ش رو درمورد میزان پیشرفتت بپرسی و ازش برای بهبود وضعیتت کمک بخوای. این روز رو اختصاص بده به اینکه نقاط ضعفت رو تقویت کنی و استراتژیت رو برای شرکت در آزمون عمومی آیلتس بهتر کنی.
روز نهم
حالا برو سراغ آزمون های متعدد دادن.
بعد از اینکه استراتژی خودت رو مشخص کردی نوبت اینه که تستش کنی ببینی جواب میده یا نه. این روز رو بذار برای اینکه تا جایی که می تونی امتحان های کامل بدی و بخش هایی که توشون پیشرفت کردی رو مشخص کنی. این کار باعث میشه اعتماد به نفست بره بالا و برای روز امتحان حس و حال خوبی داشته باشی.
روز دهم
مسیری که تا امروز طی کردی رو مرور کن.
حالا که 10 روزت تموم شده این روز رو بذار برای بازبینی و بازخونی درس ها و نکته ایی که تا الان یاد گرفتی.
این روز باید کاملا بدونی که کجای کار قرار داری و استراتژیت برای شرکت در آزمون رو کاملا مشخص کردی. الان دیگه باید بتونی با اعتماد به نفس کامل وارد جلسه امتحان بشی.
با حواس پرتی ها چی کار کنم؟
از اون جایی که 10 روز زمان خیلی کمی برای آمادگیه باید بتونی همه ی چیزهایی که حواست رو از مطالعه پرت میکنه بذاری کنار.
اگه دلت می خواد به موسیقی گوش بدی برو سراغ رادیو BBC. اینجوری می تونی به لهجه ی اون ها هم عادت کنی.
اگه هوس خوندن به سرت زده می تونی بری سراغ مقالاتی که ممکنه تو بخش ریدینگ آیلتس باهاشون رو به رو شی.
اگه وسوسه شدی که گوشی موبایلت رو برداری برو سراغ بازی های واژگان که بهت کمک می کنن کلمه های جدید یاد بگیری.
جمع بندی
امیدوارم که با مطالعه چطور در 10 روز برای آیلتس IELTS آماده شویم تونسته باشی راهکارهای لازم برای آمادگی در این آزمون رو در 10 روز یاد گرفته باشی. حتما سعی کن تا از روش هایی که تو این مقاله بهش اشاره شد استفاده کنی و نظراتت رو هم با ما در بخش نظرات به اشتراک بذار.
اگر این مطالب برات مفید بود و هنوز درمورد آزمون آیلتس سوال یا نیاز به تمرین بیشتر داشتی، پیشنهاد میکنم در دورهی آیلتس آکادمی آنلاین 24talk شرکت کنی تا با بهره مندی از کمک های اساتید باتجربه ی آیلتس، نمره ی ایدهآلت را از این آزمون سرنوشت ساز بدست بیاری.