تصور کن داری از آزمون آیلتس IELTS برمیگردی و حس خیلی خوبی هم از عملکردت در آزمون داری که یهو این فکر به سرت میزنه: نکنه حد مجاز تعداد لغت برای بخش رایتینگ آیلتس رو رعایت نکرده باشم؟ این فکر ممکنه کلی بهت استرس وارد کنه و همه ی اون حس خوبی که بعد از آزمون داشتی رو از بین ببره. به همون اندازه که مهمه یه سری کارها رو برای آزمون آیلتس رعایت کنی، یه سری نکته ها هم هست که باید یاد بگیری چه جوری ازشون پرهیز کنی. با خوندن مقاله ۹ روش کلیدی برای موفقیت در آیلتس IELTS می تونی همه این نکات مهم رو برای موفقیت در این آزمون سرنوشت ساز یاد بگیری.

مکث، نفس عمیق

چه برای بخش اسپیکینگ آیلتس چه بخش رایتینگ، مکث کردن و نفس عمیق کشیدن قبل از جواب دادن به سوال ها میتونه به بالابردن تمرکز و سروسامون دادن به افکارت کمک زیادی کنه.

این یه اصل ثابت شده است که وقتی به خاطر محدودیت زمانی سریع میری به سوالا جواب بدی اشتباهاتی پیش میاد که به هر طریقی که شده باید ازشون پرهیز کنی. وقتی داری خودت رو برای آزمون آیلتس آماده می کنی، در استراتژی ای که برای خودت می چینی حتما یه زمانی رو هم برای نفس عمیق کشیدن و آمادگی ذهنی اختصاص بده.

سوال ها رو درست و با دقت بخون

چه قرار باشه با سه کلمه جواب سوال رو بدی چه با ۲۵۰ کلمه، همیشه باید از روش بازنویسی یا paraphrase استفاده کنی و دقت کنی که محدودیت تعداد کلمه رو هم رعایت کنی: نه بیشتر از اون بنویسی نه کمتر.

حالا یه چند تا دونه کلمه کمتر یا بیشتر مشکلی ایجاد نمیکنه اما هرچی به اون تعداد مجاز نزدیک تر باشی شانست برای گرفتن نمره ی ۹ بیشتره. در بخش ریدینگ، اغلب آزمون دهنده ها کل کلمه ها رو از توی پاراگراف کپی می کنن و همونطوری همش رو می نویسن درحالیکه باید با بازنویسی/خلاصه نویسی (paraphrase) جواب رو در همون محدوده ی تعداد مجاز لغات نگه دارن. حتما حواست رو موقع خوندن دستورعمل ها و سوالها جمع کن و مطمئن شو که جواب هات همه تعداد مجاز کلمه رو رعایت کردن.

9 روش کلیدی برای موفقیت در آیلتس IELTS

برای خودت استراتژی مشخص کن

انتخاب اینکه زمان بیشتری رو برای نوشتن مقاله ی دوم بخش رایتینگ اختصاص بدیم یا بریم سراغ بخش آخر ریدینگ، تصمیم های بزرگی هستن که می تونن روی نمره ی آیلتس تاثیر زیادی بذارن. وقتی داری خودت رو برای آزمون آماده میکنی خیلی مهمه که براساس نقاط ضعف و قوتت برای پاسخ دادن به سوال های آزمون یه برنامه و استراتژی بچینی.

اونقدر تمرین و مطالعه کن تا دستت بیاد کدوم بخش ها نمره ی بیشتری داره و جواب دادن به کدوم بخش ها وقت بیشتری ازت می گیره. برای اطمینان بیشتر از راهنمایی های یه استاد آیلتس استفاده کن تا تو رو برای هر تسک آزمون آماده کنه.

یادداشت برداری کن

چه در بخش لیسنینگ چه در بخش رایتینگ، یادداشت برداری کردن قبل از اینکه یه راست بری سراغ نوشتن جواب روی برگه نهایی کمک زیادی بهت میکنه و تو رو از اتلاف وقت برای اینکه توی جواب هات دنبال اشتباه بگردی نجات میده.

وقتی داری تمرین میکنی مطمئن شو که استراتژیت شامل زمان لازم برای یادداشت برداری قبل از نوشتن جواب روی برگه نهایی بشه. برای خودت وقت لازم رو اختصاص بده تا بتونی جواب هات رو چک کنی و از اتلاف وقتی که ممکنه بعدن درگیرت کنه پرهیز کنی. حتی در بخش اسپیکینگ هم بهت ۵ دقیقه زمان میدن تا به افکارت سروسامون بدی. از این ۵ دقیقه استفاده کن تا یادداشت های کوچیکی برای خودت بنویسی تا وقتی شروع به صحبت کردی بتونی بهشون نگاه بندازی و خط صحبتت رو گم نکنی.

برای بازبینی وقت بذار

بازبینی کردن برای هر آزمونی مهمه اما برای آزمون آیلتس که هر اشتباه کوچیکی ممکنه ازت نمره کم کنه و شانست رو برای پذیرفته شدن توی یه شرکت یا دانشگاه موردنظرت به خطر بندازه بیش از هر آزمون دیگه ای حائز اهمیته. بعد از اینکه به هر تسک جواب دادی یه وقتی بذار که جوابت رو چک کنی و مطمئن شی که به سوال درست جواب دادی. وقتی ۵ دقیقه زمان باقی موند به جای اینکه بشینی بیشتر بنویسی این ۵ دقیقه رو بذار همونی که نوشتی رو بازخونی کنی. این کار کمک میکنه تا اشتباهات رایجی که تو جواب ها وجود داره رو ببینی و تصحیح کنی.

از یه مربی آیلتس کمک بگیر

وقتی برای آزمونی تمرین و مطالعه میکنیم اول سعی میکنیم ببینیم تو چه وضعیتی قرار داریم. برای آیلتس اکثر آزمون دهنده ها خیلی سریع دستشون میاد که آیا به کمک یه مربی حرفه ای نیاز دارن یا خیر. معمولا هم چیزی که باعث میشه از خیر مربی آیلتس بگذرن هزینه ایه که باید بابت جلساتش پرداخت کنن.

از طرفی هم شرکت در خود آزمون آیلتس کم پرهزینه نیست. در خیلی از موارد، اینکه یک بار برای کمک گرفتن از یه مربی آیلتس هزینه کنیم و یک بار آیلتس بدیم و نمره قبولی بگیریم و به هدفمون برسیم خیلی انتخاب بهتریه تا اینکه دوباره و دوباره برای آزمون آیلتس هزینه کنیم و نتونیم نمره قبولی بگیریم.

روی واژگان حسابی کار کن

آزمون آیلتس شاید اولش آسون به نظر برسه اما وقتی انتظارت رو برای نمره ی موردنظرت هی بالا و بالاتر میبری تا به نمره ی ۹ برسی اون وقته که میفهمی داشتن یه لیست قوی از واژگان انگلیسی خیلی تو این مسیر به کارت میاد.

برای آمادگی آزمون باید این موارد رو حتما در نظر بگیری:

  • مهارت خلاصه نویسی (Paraphrasing) برای رعایت محدودیت کلمه
  • استفاده از کلمات پیوندی (connective words)
  • فهرست گسترده ای از واژگان انگلیسی

برای مثال:

موضوع “sports” باید شامل این کلمه ها بشه: Athletics, players, games strategy, coach و غیره

میتونی به کیوکاردهای آیلتس یه نگاه بندازی تا با انواع موضوعاتی که ممکنه ازت تو بخش اسپیکنیگ سوال بشه آشنا بشی.

الگوها رو بررسی کن

هر بخش آزمون آیلتس IELTS یه الگوی مشخصی برای طرح سوال داره. وقتی این الگوها رو بشناسی اونوقت میتونی برای گرفتن نمره ازشون برنامه ریزی کنی. کاری که باید بکنی اینه که بشینی الگوی سوال های هر بخش رو دربیاری و باهاش خوب آشنا بشی.

وقتی با هدف هر نوع سوال آشنا بشی میدونی که توی هر بخش یا متن دنبال چی بگردی. وقتی جوابت متناسب با هدف سوال باشه میتونی مطمئن باشی که به این راحتی ها نمی تونن ازت نمره کم کنن. پس یه وقتی رو بذار برای اینکه سوال ها رو بررسی کنی و راه های جواب دادن به اون ها رو یاد بگیری.

جواب ها رو حفظ نکن

ممتحن های آیلتس کاملا جواب های حفظ شده رو از بقیه تشخیص میدن. اصلا برای همین هم آموزش داده شدن. این جور جواب ها ازشون نمره کم نمیشه بلکه کلا از اعتبار ساقط میشن! وقتی داری برای آزمون آماده میشی باید از حافظه ت برای یادگرفتن واژگان و تلفظ هاشون استفاده کنی نه حفظ کردن جواب ها.

خب امیدوارم که این ۹ روش کلیدی برای موفقیت در آیلتس IELTS به کارت بیاد و با درنظر گفتنشون به نمره ی دلخواهت در آزمون برسی.

اگه تو هم جزو اون دسته از آدمهایی هستی که آمادگی برای امتحان رو به روزهای آخر موکول می کنن حتما مطلب چطور در ۱۰ روز برای آیلتس IELTS آماده شویم رو بخون تا بتونی در ۱۰ روز بهترین نتبجه رو از این آزمون بگیری.

اگر این مطالب برات مفید بود و هنوز درمورد آزمون آیلتس سوال یا نیاز به تمرین بیشتر داشتی، پیشنهاد میکنم در دوره‌ی آیلتس آکادمی آنلاین ۲۴talk شرکت کنی تا با بهره مندی از کمک های اساتید باتجربه ی آیلتس، نمره ی ایده‌آلت را از این آزمون سرنوشت ساز بدست بیاری.