چگونه سخنرانی کنیم ؟ حتما براتون پیش اومده وقت‌هایی که بخواین جلوی جمعی صحبت کنین کف دستون عرق کنه، پیشونیتون عرق کنه یا ضربان قلبتون بره بالا و گلتون خشک بشه. حس میکنم که اینو تقریبا و حداقل یکی دوباری واسه هر کدومتون پیش اومده که سخنرانی کردنتون یه چالش باشه حتی واسه کسانی که خیلی سخن ور هستن.
ما در ادامه 7 تا نکته می‌گیم که می‌تونه خیلی به شما کمک بکنه برای اینکه چگونه سخنرانی کنیم ؟ اگر عصبی ترین و پر استرس‌ترین آدم‌ها هم، این ها رو رعایت کنن می‌تونن سخنران خوبی باشن.

1) حتما قبل سخنرانی تمرین کنین:

قبل سخنرانی زیاد تمرین کنین مثلا اگر قراره یه پاورپوینتی رو ارائه بدین تا اونجایی که می‌تونین سعی کنین با صدای بلند اون مطالب رو بیان کنین و نکات مختلف رو در موردش بگین، خب چون طبیعیه و هر چه بیشتر تمرین کنین یا بیانش کنین، مسلط تر می‌شین و دیگه خیلی وابسته به یادداشت‌ها یا اون پاورپوینتی که ساختین نیستین، یعنی خیلی طبیعی‌تر و راحت تر، می‌تونین اون مطالبی که در ذهنتون هست رو بیان کنین.

2) سر فصل تهیه کنین :

طبیعتا بعضی وقت‌ها پیش میاد که ممکنه مطالب خیلی زیاد باشن و احتمالش هست که فراموشش کنین سعی کنین حتما یک خلاصه از مطالب داشته باشین و به صورت سر فصل وار اونها رو نوشته باشین و خیلی طبیعی تر هست که فقط شما سر فصل داشته باشین یعنی به اون یه نگاهی بندازین و اون مطلب توی ذهنتون باشه یعنی از قبل خوب اونو تمرین کرده باشین و مرحله اول رو رعایت کرده باشین.
جدا از خوندن کلمه به کلمه از روی متن خودداری کنین مگر اینکه مجبور باشین یا از شما خواسته باشن که یک چیزی رو مستقیما نقل کنین و معنی چیزی رو بخونین، پس تا اونجایی که می‌تونین سر فصل داشته باشین و با توجه به اون سرفصل‌ها سعی کنین، اون مطلبی رو که تمرین کردین رو خیلی طبیعی بیان کنین.

3) مکث کنین و نفس عمیق بکشین:

همیشه به یاد داشته باشین که شما می‌تونین مکث کنین، یه نفس عمیقی بکشین، به این معنی که قرار نیست مثلا برین بالا شروع کنین به یک نفس حرف زدن و تا ته تمومش کنین و بره و پی کارش.

  • اول اینکه طبیعی و جذاب نیست که یک نفس و یکسره بخواین راجب موضوع صحبت کنین
  • خیلی جاها می‌تونین مکث داشته باشین و نفس عمیقی بکشین، فک کنین راجب چیزی که در ادامه می‌خواین بگین
  • همیشه به یاد داشته باشین که برای سخنرانی‌های طولانی خوبه که یک بطری آب هم همراهتون باشه و می‌تونین گلویی تر کنین
  • هم اینکه در اون استراحت کوتاه، می‌تونین به این فک کنین که در ادامه می‌خواین چه چیزی رو بیان کنین.

4) تماس چشمی داشته باشین :

سعی کنین تماس‌های چشمی داشته باشین، البته معمولا وقتی که آدم عصبی هست یا استرس داره سعی می‌کنه که به چشم‌های مخاطبش نگاه نکنه و البته این اصلا خوب نیست چرا که خیلی به شما می‌تونه کمک کنه :

  • اول اینکه می‌تونین توجه مخاطبتون رو جذب کنین
  • هم نشون میده که شما اعتماد به نفس دارین
  • و مهم تر از همه شما با توجه به چهره مخاطبتون می‌تونین حدس بزنین که کارتون خوب بوده، دارین طرف رو راضی می‌کنین. به طور خلاصه می‌تونین یه بازخورد خوبی با نگاه کردن به چهره مخاطب بگیرین

5) فراموش نکنین که لبخند بزنین:

اینو به یاد داشته باشین معمولا وقتی ما مضطرب هستیم و استرس داریم لبخند زدن رو به طور کلی فراموش می‌کنیم و این خیلی بد هست. وقتی شما با یک لبخند گرم و واقعی شروع می‌کنین صحبتتون رو :

  • اول اینکه نشون میده شما چه قدر راحت هستین
  • دوم اینکه به مخاطبتون احساس راحتی میده و خیلی راحت‌تر هستن در مورد پذیرش یا گوش دادن به چیزهایی که شما می‌خواین بگین

6) مقدمه و نتیجه گیری همیشه داشته باشین:

به یاد داشته باشین به جز اون قسمت اصلی صحبت و سخنرانیتون که خیلی مهم هست و نکات اصلی مقدمه و نتیجه گیری همون اندازه و یا شاید بیشتر هم اهمیت داشته باشه چرا که شما با یک مقدمه خوب می‌تونین توجه مخاطب رو جلب کنین و وارد ادامه بحث بشین و با یه نتیجه گیری خوب می‌تونین یک چیزی رو به مخاطبتون بدین که با خودش ببره یا مثلا نتیجه گیری نداشته باشه و یهو سخنرانی قطع بشه اصلا کل سخنرانی انگار که انجام نشده

7) لباس مناسب انتخاب کنین

واسه سخنرانی خوبه که آدم به لباس پوشیدنش هم دقت کنه، سعی کنین یه چیزهایی بپوشین که خیلی باهاش راحت هستین و به شما اعتماد به نفس میده. البته از پوشیدن لباس‌های پر زرق و برق و عجیب و غریب و اینا خودداری کنین چون ممکنه روی قضاوت مخاطب شما تاثیر بذاره.

امیدوارم مقاله چگونه سخنرانی کنیم ؟ برای شما مفید واقع شده باشد برای خواندن ۶ نکته برای نوشتن یک سخنرانی فوق العاده می‌تونین این مقاله را نیز مطالعه کنین.

منبع : verbling