برای خیلی ها ، کنفرانس دادن کار سختیه، حالا چه برسه به اینکه تازه زبان یاد گرفته باشی و بخوای به انگلیسی کنفرانس بدی. از این ها گذشته شاید بتونی توی مکالمات روزمره خوب صحبت کنی ولی خب جلوی جمع صحبت کردن خودش یه دنیای دیگه داره. با این حال، یادگیری کنفرانس دادن به زبان انگلیسی خیلی می تونه کمکتون کنه، مخصوصا اگه بخواهید توی یه شرکت بین المللی کار کنید و به فکر پیشرفت هم باشید.

قوانین کنفرانس دادن به زبان انگلیسی!

برای این که سریع این کار رو یاد بگیرید، امروز می خوام چند تا نکته کاربردی رو بهتون یاد بدم تا بتونید رئیس تون رو تحت تاثیر قرار بدین، رابطه خوبی با مشتری هاتون برقرار کنید، یافته های مهم را برای تیم تون تشریح کنین، امتیاز عالی دریافت کنین و یا حداقل توی درس بیان شفاهی، نمره خوبی بگیرین.

ارائه مطلب

خب اول از همه، اون چیزی که ارائه میدین مهه. اما مهتر از اون اینکه که چطوری اون مطلب رو ارائه می دید.

وقتی دارید به زبان انگلیسی کنفرانس میدید، باید به وضوح و با سرعت قابل قبولی صحبت کنین تا مخاطبان تون بتونند حرف های شما را بفهمند. در طول سخنرانی، به دلیل استرس ممکنه سرعت حرف زدنتون بالاتر بره، اما، این باعث میشه شنونده ها حرف های شما را متوجه نشوند، بنابراین مهمه که به اندازه کافی تمرین داشته باشین. توی کنفرانس دادن باید اینقدر احساس راحتی کنید که بدون برنامه ریزی خاصی بتونید یه جاهایی مکث کنین و یه نفسی بکشین، افکار خودتون رو جمع و جور کنین یا یه قلپ آب بخورید. (مخصوصا قبل از معرفی یه موضوع جدید. این کارها باعث میشه کنفرانس شما از یک نواختی دربیاد و بعدش توجه مخاطب ها به موضوع جدید جلب بشه)

کنفرانس دادن به زبان انگلیسی

نکته ای که نباید فراموش کنید!

حتما یادتون باشه که اصلا، عمرا، به هیچ وجه، یکنواخت صحبت نکنید!

حالا هرچقدر هم که می خواهید موضوعتون مهم باشه، اگه یکنواخت صحبت کنین همه کلافه میشن. هنگام تمرین سخنرانی، تمرین کنین که روی یه سری کلمات کلیدی تاکید کنین. یا مثلا تمرین کنین که یه جاهایی صداتون رو بالا و پایین ببرید. اگه نمی دونید چجوری این کار رو انجام بدین، توی اینترنت یه چرخی بزنین و ویدئوی سخنرانی های موفق رو تماشا کنین!

راهنمایی های کاربردی

خودتون رو معرفی کنید و موضوعاتی رو که می خواهید در موردشون بحث کنید، معرفی کنید. قبل از شروع، مردم می خواهند بدونند که چه کسی هستین و چرا باید به حرفای شما گوش کنند!

ارائه یک نمای کلی از سخنرانی. در این مرحله، سعی کنید خلاصه ای از قالب سخنرانی تون و بعضی نکات کلیدی رو توضیح بدید. شایدم لازم باشه برخی از نتایج خودتون رو بیان کنید، که بعدا می توانید در طول سخنرانی توضیح شون بدید.

وقتی می خواهید موضوعی را عوض کنید، مطمئن شوید شنودگان از تصمیم شما آگاه هستند.  نشانه گذاری و تغییر لحن یا وضعیت تون می تونه نشونه یک تغییر در موضوعات مورد سخنرانی باشه.

در ابتدا بگویید که در آخر جلسه سوالات را پاسخ می دهید. سخنرانی کردن بدون پرت شدن حواس همین طوری کار سختیه. درعین حال، ممکنه بعضی ها سوالاتی در خصوص سخنرانی شما داشته باشند. همون اولش توضیح بدید، که در آخر جلسه سوالات را پاسخ خواهید داد.

سخنرانی خود را تمرین کنید. حتی خود انگلیسی ها هم قبل از سخنرانی تمرین می کنند. یکی از کارهایی که می تونید انجام بدید، سخنرانی روبروی آینه است. همچنین سعی کنید در طول سخنرانی تون کمتر از امممم ، اووووممم یا اینجور صدا ها استفاده کنید.

کنفرانس دادن به زبان انگلیسی

عبارات مفید

در کنفرانس دادن به زبان انگلیسی یه سری عبارت و اصطلاحات انگلیسی رسمی وجود دارن که به کار بردن اونها می‌تونه نشونه تسلط و تمرکز باشه!

عبارات مقدماتی

آغاز سخنرانی یکی از مهم ترین بخش هاست، چون یه جورایی معرف شما و موضوعتونه. در ابتدای سخنرانی، لازمه که بگید چه کسی هستید، چه کاره هستید و در مورد چه چیزی می خواهید بحث کنید. می تونید از این جملات استفاده کنید:

“Hello everyone, my name is…”
“Good morning/afternoon/evening, my name is… and I am a…”“Welcome everybody. Today I am going to talk about…”

تغییر تمرکز

در طول سخنرانی، شاید لازم بشه تمرکز مخاطب خودتون رو به موضوع دیگری تغییر بدید، جلب توجه مخاطب به هر گونه تغییری باعث میشه که ساختار سخنرانی شما واضح تر به نظر بیاد و می تونه حواس شنوندگان رو به سخنرانی شما جمع کنه. می تونید از این جملات استفاده کنید:

“I would like to shift focus now to…”
“Next, we need to consider…”
“This leads me to my next point…”

جلب کردن توجه به اسلایدها

در بسیاری از موارد، سخنرانی شما شامل ابزارهای بصری مثل اسلایدها هم میشه. گنجاندن تصاویری که بتونه منجر به ایجاد درک بهتر بشه، و اون رو برای مخاطب جذاب تر بکنه یه نکته کلیدیه. برای معرفی اسلایدها یا سایر وسایل بصری، می تونید از عبارات زیر استفاده کنید.

“If I could draw your attention to…”
“This chart/graph/table illustrates…”
“If you look up at the screen…”
“I would like to show you this…”
“On your handout, you may see…”

کنفرانس دادن به زبان انگلیسی

خلاصه سخنرانی

در پایان سخنرانی، لازمه که نکات اصلی سخنرانی تون رو یه بار دیگه خلاصه کنید، تا یه بار دیگه مخاطبان یادشون بیاد که چی گفتید. اینجا یکی از جاهاییه که می تونید نشون بدید کجاهای سخنرانی تون براتون مهم تره و اطمینان حاصل کنید که همه شنوندگان نکات کلیدی سخنرانی شما را یاد گرفته اند. عبارات مفید این بخش عبارتند از:

“To summarise…”
“In conclusion…”
“I would like to recap…”
“To sum up what has been said…”
“So, we have covered…”

در آخر فراموش نکنید که با اعتماد به نفس حرف اول رو میزنه! سخنرانی هاتون رو تمرین کنید و از حرف زدن در مقابل جمع نترسید!