خواندن آیلتس (IELTS) در خانه و منابع مورد نیاز برای یادگیری
میخوای امتحان آیلتس بدی ولی نمی دونی باید از کجا شروع کنی؟ آیا وقت کافی برای رفتن به کلاس نداری؟ شاید حوصلشو نداری که هر روز توی این ترافیک سنگین وقت بذاری و این همه راه بری و به آموزشگاه برسی! تو این مقاله بهت میگیم که از کجا خوندن رو شروع کنی تا به نمره ای که میخوای برسی. خواندن آیلتس در خانه رو بعد از خوندن این مقاله می تونی شروع کنی.
امروزه با وجود تکنولوژی، خواندن آیلتس در خانه و مطالعه در منزل یکی از بهترین وآسانترین راههای آموزشه. میشه با استفاده از انواع نرمافزارها و آموزشهای آنلاین، بدون هدر دادن وقت تحت آموزش قرار گرفت.
فهرست
معرفی آیلتس
آیلتس (IELTS) که برگرفته از (International English Language Testing System) به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسیه، یکی از باارزشترین آزمونهای زبان انگلیسیه که در سراسر جهان برگزار میشه. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیاییه و از این نظر در برابر تافل، آزمون آمریکایی، قرار میگیره. این آزمون به وسیله ی دانشگاه کمبریج انگلستان، شواری فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشه.
نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل میشه که نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود نداره اما به طورمعمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی می شه. دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و هاروارد آیلتس با حداقل سطح ۷ را میپذیرن.
آزمون آیلتس از ۴ بخش Listening، Reading، Writing و Speaking تشکیل شده.
آیا میشه با خواندن آیلتس در خانه، نمره قبولی در این آزمون رو گرفت؟!
بله. ما بهت کمک میکنیم تا بتونی با خوندن آیلتس در خانه، نمره قبولی تو آزمون رو بگیری.
آیلتس و چهارچوب کلی آن
کل آزمون دارای دو گونه دانشگاهی (Academic) و آموزش عمومیه (General training ) که گونهٔ آکادمیک برای ورود به دانشگاهها مورد نیازه.
اگه بخوای برای ادامه ی تحصیلات به جغرافیای انگلیسی زبانان مهاجرت کنی باید مدرک آیلتس آکادمیک داشته باشی و اگه برای کار و امور اقتصادی-تجارتی میخواید سفر کنی، باید مدرک آیلتس جنرال رو بگیرید.
محدودیتهای آزمون آیلتس
یکی از نکات مهم برای شرکت در آزمون آیلتس، محدودیتهای این آزمون هست. شاید نکتهی قابل توجه در این آزمون، عدم وجود محدودیت سنیه. تمام افراد در تمام سنین میتونن تو این آزمون شرکت کنن. منتها تنها نکتهی قابل توجه اینه که افراد زیر 16 سال، علی رغم حضور در این آزمون و گرفتن نمره قبولی، هیچ گونه امتیازی برای امور مهاجرتی ندارند.
امکان شرکت در آزمون آیلتس، حداکثر 4 دفعه در ماه و 48 بار در سال، با تعیین زمان از پیش مشخص شده وجود داره که این زمان و تاریخ توسط هر مرکز برگزاری آزمون، به صورت جداگانه و در سایت رسمی مرکز مشخص می شه.
آیلتس و تافل
این دانشگاه ها هستن که برای جذب دانشجو تعیین میکنن که تافل بگیری یا آیلتس. اما بین این دو مدرک تفاوتهایی هست.
آیلتس مدت زمان بیشتری برای آزمون خود اختصاص داده. هزینهی هردوی این آزمونها تقریبا یکسانه. نمره بندی در تافل از صفر تا صدوبیست، اما در آیلتس از 0 تا 9 هست.
آیلتس و نمره منفی
یکی از سوالهای رایج در آزمون آیلتس، اینه که آیا این آزمون نمره منفی داره یا نه؟ پاسخ منفی ست.
از ویژگیهای این آزمون میشه به عدم وجود نمره منفی یا negative marking اشاره کرد. این نکته کمک شایانی به دانشجوها کرده تا بتونن با خیال راحت و بدون استرس از نمره منفی گزینههای مشکوک رو تیک بزنن.
مدت اعتبار آزمون آیلتس
آزمونهای زبان مختلف برای اغلب کشورها و موسسههای دانشگاهی فاقد مدت اعتبارن، اما آزمون آیلتس دوسال اعتبار داره.
سیستم نمره دهی آزمون آیلتس و بخشهای مختلف آزمون آیلتس
داوطلبان بابت هر مهارت خاص مثل Listening، Reading، Writing و Speaking یک نمره دریافت میکنن و در نهایت یک نمره کلی برای تمام آزمون. آیلتس یک سیستم نمره دهی حرفهای و هوشمند داره. مدت زمان در نظر گرفته شده برای این آزمون (به جز speaking) دو ساعت و 45 دقیقه است. لازمه بدونید که آزمون های (LISTENING) ،(WRITING) و (READING)، در یک روز انجام می شوند اما آزمون (SPEAKING) ممکنه درهمان روز امتحان و یا یک هفته قبل و یا پس از امتحان کتبی انجام بشه.
شنیداری (Listening):
زمان: حدوداً ۳۰ دقیقه . تعداد سؤال: دفترچهای حاوی چهل سؤال در ۴ بخش.
دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعیه و مکالمه بین دو یا چند نفره. دو بخش دوم شامل موضوعاتی دانشگاهیه. یک مکالمه حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس، تشکیل دهنده این بخشها هست.
خواندن (Reading):
امتحان Reading آموزش عمومی (General) . زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سؤال . دفترچه حاوی متون که جمعاً ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده میشه.
بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعیه. بخش دوم در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهیه. بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومیه.
امتحان Reading دانشگاهی (Academic) : زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سؤال . دفترچه حاوی ۳ متن که جمعاً ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده میشود.
متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدن و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص هستن. متون جنبه علمی دارن. حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالیه.
نوشتاری (writing):
امتحان writing آموزش عمومی (General): زمان: ۶۰ دقیقه . برای دو موضوع باید انشاء بنویسی.
در موضوع اول (Task 1) باید نامهای به شخصی فرضی بنویسی و در آن مسئله یا مشکلی را شرح بدی. نامتون باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشه. اگر نامهای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشه، از آن نمره کم خواهد شد.
درموضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنی و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسی. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشه، از آن نمره کم میشه.
امتحان writing دانشگاهی (Academic): زمان: ۶۰ دقیقه. برای دو موضوع باید انشاء بنویسی.
در موضوع اول (Task 1) باید در مورد جدول یا نموداری که بهتون داده شده، توضیح بدی. انشاتون باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشه. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشه، از آن نمره کم می شه.
در موضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنیو باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسی. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشه، از آن نمره کم میشه.
گفتاری (Speaking):
امتحان گفتاری که زمان ۱۱ تا ۱۴ دقیقست، یک امتحان به صورت گفتار رو در رو هست و شامل سه بخشه.
بخش اول ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشه و متقاضی باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایق خود جواب بده.
در بخش دوم باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که بهتون داده میشه صحبت کنی. قبل از آن یک دقیقه فرصت داری تا در مورد موضوع فکر کنی و یادداشت برداری. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سؤال در مورد موضوع صحبتتون باید پاسخ بدی. مهم نیست به تمام سوالات روی کارت پاسخ بدی، اما باید بتونید از اونها استفاده کنی و تا دو دقیقه به صحبت خود ادامه بدی.
در بخش سوم به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبهکننده صحبت می کنی. محور گفتگو موضوعیه که در بخش دوم به اون پرداختی.
برای آیلتس سراغ چه منابعی بریم؟
بطور کلی منابع انتخاب شده برای به سه فاکتور اساسی بستگی داره، این سه فاکتور شامل این موارد می شه.
زمان:
زمان اولین مورد در بررسی منابع برای خواندن آیلتس در خونست. اگه زمان به اندازه کافی داری، میتونی واسه تسلط بیشتر و آموزش ریشهای تر، سراغ منابعی بری که مثالها و الگوهای زیادی رو برای تسلطتون استفاده کردن. اما اگه زمان کافی نداری، و با کمی وقت روبرو هستی، بهتره برید سراغ منابعی که شمارو فقط برا آزمون آماده میکنه.
سطح:
مرحله بعد از بررسی زمان، شناخت سطح دانش خودتونه. باید خودتو تو آزمونهای مختلف بسنجی و ببینی در چه سطحی هستی. بعد از شناختن سطح علمی خودت، میتونی کتابهایی که بهش تسلط داری رو کنار بزاری و سطوح سختتر رو انتخاب کنی. با شناخت سطح دانش خودت از زبان، چند قدم جلو میافتی. چون دیگه وقت اضافه واسه خوندن مطالب تکراری نمیزاری، فقط باید حواست باشه که مطالبی که مسلط هستی رو مرور کنی تا فراموش نکنی.
روش:
بعد از بررسی زمان و سطح دانش خودتون از زبان، باید به دنبال مسیر مناسبی باشی تا با شرایط و روحیاتت تطابق داشته باشه.
اما پس از بررسی سه عامل مهم زمان، سطح و روش، برای خواندن آیلتس درخانه، باید در چه مواردی به تسلط کامل برسی؟
Listening، Reading، Writing , Speaking
اگه برنامه ریزی مناسبی داشته باشی، قطعا میتونی به هدف خودت برسی.
شاید از ابتداییترین و دمدستیترین روشهای آموزش زبان استقاده از فیلمها و کلیپهای همراه با زیرنویسه که میتونه شمارو تا سطح زیادی با اصطلاحات و واژگان و همچنین گرامر آشنا کنه. همچنین گوش دادن به پادکست های مختف و خواندن داستان های کوتاه می تونه بهت خیلی کمک کنه.
استفاده از کتب و جزوههای مختلف هم از ارکان مهم برای یادگیریه. در هنگام مطالعه و آمادگی برای آزمون آیلتس از کتاب های کمبریج (Cambridge University Press)، و منابع سایت رسمی آیلتس و بریتیش کانسل غافل نشوید.
منابعی که پیشنهاد می شه ازشون استفاده کنی کتابهای زیر هستن:
- کتابهای Mindset For IELTS از انتشارات کمبریج
- کتاب Oxford Word Skills
- کتاب Kaplan IELTS 2009-2010
- کتاب Listening for IELTS
- کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS
- کتاب های آیلتس کمبریج 1 تا 15
- کتاب Oxford Word Skills-Idioms and Phrasal verbs
- کتاب Get ready for IELTS Listening
- کتاب New insight into IELTS
- کتاب جذاب Essential Grammar in Use
- کتاب Get Ready for IELTS speaking
- کتاب Essential Words for the IELTS
- کتاب Complete IELTS Bands
- کتاب Objective IELTS Intermediate
- کتاب Objective IELTS Advanced
بررسی برخی از منابع آیلتس برای خواندن آیلتس در خانه
Cambridge: Grammar for IELTS with answers
یکی از بهترین و کاملترین کتابهای موجود که میتونه تو رو با نحوهی پاسخ گویی در سوالات آیلتس آشنا کنه.
کتاب Cambridge Grammar for IELTS مطالب را در قالب 25 درس و به صورت شنیداری ارائه می کنه. این کتاب سعی کرده به مطالب گرامری هر دو نوع آزمون آیلتس (یعنی آکادمیک و جنرال) بپردازه. در این کتاب تمریناتی در خصوص گرامر وجود داره که زبان آموزان باید با گوش دادن به فایل های صوتی کتاب، آنها را پاسخ بدن. در پایان کتاب پاسخ تمرینات به همراه متن فایل های صوتی ارائه شده.
Cambridge: vocabulary for IELTS with answers
این کتاب مختص واژگانه، که یکی از مهترین کتاب های موجود که میتونه دایره لغاتت را تا سطح حرفه ای در آیلتس بالا ببره. پس واسه رفتن به ازمون ایلتس و گرفتن نمره مناسب کتاب زیر رو مد نظر داشته باش.
این کتاب علاوه بر تقویت و گسترش دایره لغات، امکان آمادگی زبان آموز برای آزمون آیلتس را نیز فراهم می کنه. در ابتدای این کتاب نیز نحوه برگزاری آزمون آیلتس، زمان بندی و نمره دهی آن بیان شده. همچنین این مجموعه شامل فایل صوتی نیز هست که مربوط به قسمت های listening هر درسه.
Cambridge: common Mistakes at IELTS intermediate: How to avoid them
برای پایین آوردن خطاهای رایج تو آزمون آیلتس میتونی کتاب زیر رو بخونی. این کتاب میتونه وجه تمایزت با بقیه شرکت کنندهها باشه.
در این کتاب ها نحوه آموزش تصحیح اشتباهات رایح انگلیسی به این شکله که اغلب ابتدا تعدادی جمله در قالب چند سوال صحیح غلط ارائه داده می شه و سپس نکته مربوط به آن با جزئیات توضیح داده می شه. و در انتها هم برای اینکه مطالب برای زبان آموزان بهتر جا بیفته تعدادی تمرین به زبان آموزان داده می شه. پاسخ (َAnswer key) کلیه تمرینات نیز در انتهای کتاب قرار داده شده.
IELTS Advantage: Reading skills
اگه واقعا دنبال تاثیر این کتابی، قبل از خوندن این کتاب یه آزمون ریدینگ از خودت بگیر، و بعد از مطالعه هم یک آزمون دیگه، سپس می بینی اثربخشی این آزمون چقدر زیاده.
این کتاب یک منبع جامع برای کسب نمره ی 6.5-7.0 در مهارت درک مطلب آیلتس و یا حتی بالاتر محسوب میشه. تعدادی راهبرد مفید و کلیدی درک بهتر متن در این کتاب ارائه شده. مانند تند خوانی و خلاصه خوانی و اسکن کردن متن.
IELTS Advantage: speaking and listening
این کتاب برای زبان آموزانی منتشر شده که می خوان در مهارت های Speaking و Listening آزمون آیلتس نمره ی 6/5 تا 7 و یا حتی بالاتر را کسب کنن. هدف این کتاب اینه که مهارت های گفتاری و شنیداری زبان آموز را قدم به قدم ارتقا بده تا زبان آموز بتونه نمره مناسب در این آزمون را کسب کنه.
IELTS Advantage: writing
برای آماده شدن در آزمون آیلتس و مهارت رایتینگ، کتابهای مختلفی وجود داره، اما نکتهی مهم، تنها و تنها استفاده از قلم و کاغذه.
بهترین راه مهارت در تمرین رایتینگ، استفاده از کاغذ و خودکار. استفاده از گوشی و کامپیوتر و لپتاب کمک زیادی بهتون نمی کنه. این کتاب قادره نکات خواص و ویژهی مهارت رایتینگ رو بهتون آموزش بده.
Cambridge IELTS
تمرین کردن و قرار گرفتن تو شرایط شبیهسازی شده آزمون، یکی از اصلیترین کارهای پیش از آزمونه.
این کتابها با نام Cambridge IELTS 1-15 در بازار موجوده.
کتابهای کمبریج آیلتس بهعنوان یکی از اصلیترین و مهمترین منابع آمادگی آزمون آیلتس برای تمام زبان آموزان آیلتس بهحساب میاد. هر یک از کتابهای این مجموعه حاوی 4 آزمون سالهای گذشته هست که توسط انتشارات کمبریج هرسال منتشر میشه. این کتابها که هم شامل آیلتس آکادمیک و هم جنرال می باشن دارای پاسخهای هر چهار آزمونه که به همراه آن فایلهای صوتی آزمون مهارت شنیداری نیز ارائه میشه.
جمعبندی
برنامه ریزی یکی از مهمترین نکات در رسیدن به هدفه. اگه دنبال قبولی تو ازمون آیلتسی، و نمیخوای وقتتو تو آموزشگاهها هدر بدی ما بهت پیشنهاد میکنیم با اضافه شدن به دوره های آنلاین آیلتس 24 talk و دوره ی مکالمه زبان انگلیسی به صورت آنلاین در خانه برای آزمون آیلتس آماده شی.
در دوره های آیلتس آنلاین، تمام مسیر پیش روی شمارو بهت نشون میدیم، تا با خیال راحت قدم برداری و خواندن آیلتس رو در خانه با آرامش تمام شروع کنی و به پایان برسونی.