تقویت چهار مهارت اصلی در آیلتس
برای تقویت چهار مهارت اصلی در آیلتس ( writing , reading , speaking , listening ) علاوه بر دانش عمومی زبان نیاز به تکنیکهایی هست که در این مقاله به آنها میپردازیم.
این مقاله براساس بهروزترین مقالات انگلیسی نوشته شده است.
listening
1- به محتوای عمومی گوش دهید
سعی کنید رادیو و تلویزیون انگلیسی زبان گوش کنید. پادکستهای انگلیسی خبری هم میتواند تمرین خوبی برای این مهارت باشد.
2- واژگان غنی
برای این مورد بهترین روش استفاده از دیکشنریهای الکترونیکی که تلفظ صحیح لغات رو هم در بر دارند، خواهد بود. البته باید کلمات را روزانه مرور کنید.
سعی کنید برای اینکه لغات راحتتر در ذهنتان نقش ببندد آنها را به همراه یک مثال از کاربردشان در جمله به خاطر بسپارید.
3- از روش shadow استفاده کنید
یکی از روشهایی که میتواند در تقویت چهار مهارت اصلی در آیلتس بسیار مفید باشد shadow است. برای این کار نیاز است از صوتهایی استفاده کنید که متنشان را هم داشته باشید. شما باید سه بار همزمان با گوش دادن به صوت، متن را به مانند سایه دنبال کنید.
بعد از آن سه بار دیگر بدون متن به صوت گوش دهید. ابتدا با صوتهای کوتاهتر این کار را انجام دهید و بعد از مدتی برای صداهای طولانیتر این روش را تکرار کنید.
4- ملاحظات روز امتحان ( ماک و آیلتس)
- خودتان را درگیر کلمهای که متوجهش نشدهاید نکنید. از آن بگذرید و به بقیه مکالمه گوش دهید.
- سعی کنید قبل از پخش هر قسمت سوالات را یک دور بخوانید.
- هیچ سوالی را خالی نگذارید، امتحان نمره منفی ندارد.
- به کلمات کلیدی سوالات دقت کنید. به طور مثال ممکن است سوال از شما گزینه نادرست را بخواهد.
speaking
1- چه مولفههایی ملاک ارزیابی هستند؟
مصاحبه کننده این موارد را شاخص قرار میدهد : تسلط و انسجام ، دایره لغات ، رعایت دستور زبان و تلفظ صحیح
دانستن این موارد باعث میشود که شما بهتر بتوانید برای قوی شدن در هریک از آنها برنامه ریزی کنید. توجه کنید که نیاز است هدف داشته باشید تا به آنچه که انتظار دارید در هر قسمت برسید.
به طور مثال اگر شما نیاز به نمره 6 دارید، نیازی ندارید که روی complex english (جملات با ساختار و قواعد پیچیدهتر) کار کنید.
2- تسلط کامل به قسمت معرفی
در ابتدای مصاحبه شما باید درباره علاقهمندیها و تواناییهای خودتون و همچنین در مورد خانوادتون صحبت کنید. ذهن خودتون رو متمرکز کنید، از ته دلتون و با صدای بلند صحبت کنید.
نوشتن خاطرات میتونه برای تسلط بر این بخش مفید باشه. خیلی راحت و طبیعی صحبت کنید، نباید حس بشه که از حفظ مطالب رو بیان میکنید.
3- روی حالت و لحن بیان جملات کارکنید
تمام جملات رو نباید به یک شکل ادا کنید. جملات سوالی و خبری باید از نحوه بیانشان قابل تشخیص باشند. در یک مکالمه خوب و قابل فهم این مورد بسیار اهمیت دارد.
4- وویس ضبط کنید
یکی از بهترین روشها برای تقویت مکالمه این است که صدای خودتون رو ضبط کنید. یک موضوع رو انتخاب کنید، دربارهاش صحبت کنید.
بعد چند بار حرفهای خودتون رو گوش کنید و اشتباهات خودتون رو متوجه بشید. شاید اوایل سخت به نظر بیاد اما کم کم میتونید زمانهای بیشتری رو با خطاهای کمتری صحبت کنید.
5- فیلم زبان اصلی ببنید
فیلمها رو به همراه زیرنویس انگلیسی و دوبله نشده ببینید.
البته صرف دیدن فیلم خیلی کمکی به مکالمه نمیکند، بلکه دیدن فیلم به دید آموزش زبان کاربردی ست. یعنی به جملات دقت کنید، هر سکانس را چند بار ببینید و جملات را با بازیگر تکرار کنید. این گونه میتواند برای تقویت مکالمه مفید باشد.
6- با سرعت کمتر اما بلندتر صحبت کنید
در صحبت کردن عجله نکنید. دیدید گاهی اوقات حرفها قبل از این که بهشان فکر کنید بر زبانتان میآید؟ برای این که این حالت پیش نیاید، سرعت حرف زدنتان را کم کنید اما به جای آن جملات را شمرده شمرده و بی نقص ادا خواهید کرد.
کسی شما را به خاطر سرعت حرف زدنتان بازخواست نمیکند، بلکه مکثهای بی جا یک نمره منفی محسوب میشود.
7- از اصطلاحات عامیانه بهره ببرید
اگر چه به کار نبردن آنها نمره منفی محسوب نمیشود اما استفاده از این کلمات نمره بالایی از لحاظ دایره لغات به شما تقدیم میکند. دقت کنید که از آنها در جای صحیح استفاده کنید.
شما قرار نیست فقط در آزمون از آن استفاده کنید. زمانی این اصطلاحات را به کار بگیرید که با احساس راحت میتوانید آنها را بیان کنید.
writing
1- نظرات خود را بنویسید
پنج دقیقه ابتدایی آزمون را با استفاده از تکنیک brainstorm سعی کنید نظرات خود درباره موضوع را بنویسید. منظور این است که درباره آن موضوع سوالاتی مانند : چرا، چگونه، کی، کجا و … (wh question ) از خود بپرسید و شروع کنید به نوشتن جواب آنها.
در ظاهر فکر میکنید که این کار نتیجهای ندارد اما حین نوشتن writing این نوشتهها به کارتان میآید.
2- محتوای مرتبط با موضوع بنویسید
به هیچ عنوان برای زیاد کردن طول متن خود از موضوع اصلی دور نشوید. تصحیح کننده به راحتی این کار را تشخیص میدهد. نوشته به اندازه و ظاهر مرتب آن برای رساندن مطلب کافی هست.
3- از جملات کامل استفاده کنید
سعی کنید هر نکتهای که راجع به آن مینویسید در یک پاراگراف جداگانه با جملاتی که حتیالامکان اجزای اصلی آن حذف نشده باشد، توضیح داده شود.
4- در نوشته خود از تکرار بپرهیزید
این موضوع محدود به استفاده از کلمات تکراری نمیشود بلکه استفاده از ساختارهای تکراری در جملات هم رایج هست. سعی کنید به شکلهای متفاوت جملات خود را شروع کنید.
5- ساختار صحیح پاراگراف
در هر پاراگراف باید سه بخش اصلی معرفی(40-50 کلمه)، بدنه(160-170 کلمه) و نتیجه گیری(حدود 40 کلمه) را داشته باشید. در قسمت معرفی باید به صورت اجمالی نکته مورد نظر گفته شود.
6- در 5 دقیقه متن خود را مرور کنید
5 دقیقه آخر زمان رو به مرور نوشته بپردازید. این کار به شما کمک میکند که اشکالات دستوری رو متوجه شوید.
7. نتیجه گیری
در پایان نوشته تون باید در یک جمله نتیجه گیری کنید. توجه کنید که نباید عقاید خودتون رو بنویسید باید نتیجهای که از متن برداشت میشه رو بیان کنید.
Reading
1- روش skimming and scanning
skimming یعنی سریع خواندن متن و فهمیدن ایده کلی متن. شما باید ابتدا متن به این روش بخوانید تا درک کلی از متن داشته باشید.
scanning یعنی مو به مو خواندن متن با سرعت بالا که نیاز به تمرین بسیار زیاد دارد. این قسمت بعد از خواندن سوالات کاربرد دارد.
2- نیازی نیست کل متن را بفهمید
بعد از خواندن سوالات باید به دنبال کلمات کلیدی سوالات یا مترادف آنها بگردید و قسمتهای مربوط به آن را به روش scanning بخوانید. شما فقط باید جواب سوالات را پیدا کنید، پس نیازی به فهم کل متن ندارید.
3- کلمات کلیدی متن
یک سری کلمات مانند تاریخها، مکانها و… کلمات کلیدی محسوس متن هستند و باید شما در حین skimming زیر آنها خط بکشید اما دیگر کلمات کلیدی را باید از صورت سوالات پیدا کنید.
4- تمرین و تکرار
برای اینکه در این مهارت به نتیجه مطلوب برسید باید، بسیار زیاد متن بخوانید و آنها را مرور کنید. حتی بعضی متنهای مهم را مانند یک سرمشق از رو بنویسید. این کار بسیار تاثیرگذار است.
5- نقاط ضعف خود را بدانید
اگر نقاط ضعف خود را تشخیص دهید، میتوانید با برنامه ریزی و تمرکز روی آنها موفق شوید. مثلا اگر سرعت خواندن شما پایین است باید روی متنهای با سطح پایینتر سعی کنید که با سرعت بیشتری به سوالاتشان جواب دهید و بعد ازمدتی مشکل شما برطرف خواهد شد.
اگر دایره لغات ضعیفی دارید، باید از روشهای مرور سریع کلمات استفاده کنید تا مشکلتان حل شود. البته فقط دانستن معنی کلمات به شما کمک چندانی نمیکند بلکه باید در جملاتی که به کار رفتهاند و با کلماتی که همنشین شدهاند به خاطر بسپارید.
امیدوارم مقاله تقویت چهار مهارت اصلی در آیلتس برای شما مفید باشد. خوشحال میشم اگر نظرتون راجع به این مقاله رو بفرمایید.
دوره آیلتس آکادمی آنلاین 24talk رو از دست ندید.
منابع :