روش های خودآموز زبان انگلیسی
یکی از سوالات رایج زبان آموزان اینه که زبان رو خودمون به تنهایی یاد بگیریم یا کلاس بریم؟ باید بگیم تا این لحظه هیچ دلیل و مدرک علمی وجود نداره که ثابت کنه فلان روش از روش های دیگه بهتره! همه چیز بستگی به محیط پیرامون و استعدادهای خودتون داره. از مزایای یادگیری خودآموز زبان انگلیسی این هست که میتونید سراغ موضوعات مورد علاقه خودتون برید و مطالعه کنید و برنامه ریزی شخصی داشته باشید و از لحاظ زمانبندی هم دستتون بازه! اما این رو به خاطر داشته باشید که اگه اول راه هستید و تازه شروع کردید که زبان یاد بگیرید بهتره از روش خودآموز زبان انگلیسی استفاده نکنید.
این روش مناسب کسانی هست که در مورد زبان به اعتماد به نفس کافی رسیدن و سطحشون متوسط رو به بالاست.
چرا خودآموز زبان انگلیسی؟
بسیاری از زبان آموزان از خودآموزی ترس دارن. ولی خیلی زود به این نتیجه میرسن که ترسشون بیهوده بوده. چون منابع خیلی زیادی برای خودآموز زبان انگلیسی وجود دارن. اینترنت نه تنها بهترین منبع، بلکه راحت ترین راه یادگیری در هر زمان و مکان هم هست. همیشه در دسترسه و هر جایی دلتون بخواد میتونید بهش مراجعه کنید.
بهترین نکته خودآموزی اینه که شما با سرعت دلخواهتون پیش میرید بدون اینکه از برنامه کلاس پیروی کنید یا همکلاسی ها احیانا سرعت یادگیری شما رو پایین بیارن.
مهم تر از همه اینکه به خودتون باور پیدا می کنید که میتونید به تنهایی کار مهمی مثل یادگیری زبان رو انجام بدید.
۹ روش خودآموزی زبان انگلیسی
اول از همه روشی رو پیدا کنید که باهاش راحتید و ازش لذت می برید. این کار کمک میکنه تا همیشه باانگیزه باقی بمونید.
بچه بشید!
شاید عجیب به نظر برسه اما استفاده از منابع زبان مخصوص کودکان برای شروع کار روش خیلی خوبیه. برنامه های تلویزیونی، کتاب ها و فیلم های کودکان در سطح ابتدایی هستند. همه چیز با صداها و کلمات آسون شروع میشه. اگه به کتابها یا منابع دیگر مطالعاتی خودتون کتاب ها و فیلم های کودکان رو اضافه کنید بیشتر هم یاد میگیرید. اعتماد به نفستون بالا میره چرا که مطالب خیلی کمی هستند که ممکنه متوجه اونها نشید.
اعتراف کنید که یکی از بهترین لذت های دنیا فهمیدن و ارتباط برقرار کردن با یک زبان دیگه هست.
گوش دادن به موسیقی و حفظ کردن ترانه
همه به موسیقی علاقه دارن. واسه یادگرفتن زبان انگلیسی باید بچسبید به آهنگ های خارجی! تمرین کردن با موسیقی پاپ بهتره چون همه جا در دسترسه و از اصطلاحات روزمره و کاربردی در ترانه هاش استفاده میشه. بهتره با موزیک های “راک” یا “رپ” تمرین نکنید چون جمله ها خیلی تند و سریع بیان میشن و فهمیدن و حتی شنیدن اونها مشکله و به بیان صحیح شما هم کمکی نمی کنن.
واسه شروع به Youtube برید و آهنگ مورد علاقه تونو پیدا کنید. بارها و بارها بهش گوش کنید تا شعرهاش رو از حفظ بشید. مثلا میتونید موزیک ویدیوی “Thinking Out Loud” رو از Ed Sheeran ببینید و بار دوم همین آهنگ رو با زیرنویس ببینید. (lyric version) انقدر این کار رو تکرار کنید تا وقتی که خسته بشید و تا حدودی ترانه رو حفظ بشید.
دیدن ویدیوهای انگلیسی زبان درباره علاقه هاتون
باز هم میتونید از یوتیوب استفاده کنید. دیدن ویدیوهای (ترجیحا) کوتاه تمرین خوبی برای درک مطلب و مکالمه محسوب میشه. مثلا دیدن مصاحبه ها (با موضوعات مختلف) شما رو با انگلیسی محاوره ای آشنا میکنه تا یاد بگیرید چطوری با بقیه ارتباط برقرار کنید. اگه به تکنولوژی علاقه دارید میتونید ویدیوها و مصاحبه هایی راجع به انواع گوشی های موبایل ببینید. (Apple’s iPhone 6 review by The Verge)
یا اگه اهل فیلم دیدن هستید مصاحبه های بازیگران یا کارگردان های محبوب خودتونو ببینید. (Robert Downey Jr’s interview for “The Avengers: Age of Ultron)
هیچ تفاوتی نداره که ویدیوها قدیمی یا جدید هستن. تنها چیزی که مهمه اینه که شما دارید به یک منبع واقعی و درست و حسابی زبان انگلیسی گوش می کنید.
دیدن فیلم و سریال های مورد علاقه تون
اگه شما هم متوجه صحبت های بازیگرها نمی شید، از زیرنویس انگلیسی استفاده کنید. اما زمانیکه حس کردید کمی حرفه ای شدید زیرنویس رو کنار بذارید تا درک مطلب خودتونو تست کنید. در کل دیدن فیلم و سریال روی بیان و درک مطلب تاثیر مستقیم داره، دایره لغاتتون بزرگتر میشه و با اصطلاحات عامیانه انگلیسی هم آشنا می شید.
همچنین یک راه خوب برای درک بهتر دیالوگ ها، جستجوی فیلم نامه هست. به راحتی از سایت (IMSDb) میتونید متن هر فیلمی رو جستجو کنید و یک یا چند بار از روی فیلمنامه بخونید و بعد فیلم رو ببینید. اینطوری با تمام لغات جدید آشنا هستید و از دیدن فیلم بیشتر لذت خواهید برد.
شرکت در آزمون های آنلاین برای محک زدن مهارت های گرامری
وقتی به تنهایی زبان میخونید ممکنه یک سری اشتباهات از دستتون در رفته باشه. سوالی که همیشه افراد “خودخوان” از خودشون دارن اینه که ” آیا درست بود؟”
تست های آنلاین راه خوبی برای این افراد هست تا همیشه خودشون رو محک بزنن. تست های آنلاین در زمینه های مختلف از گرامر تا درک مطلب دانش شما رو می سنجن.
یکی از سایتهای معتبر برای این کار UsingEnglish.com هست. این تست ها رو هفتگی یا ماهانه انجام بدید تا مطمئن بشید در مسیر درستی هستید.
چت آنلاین با دوستان
یکی از راه های مفرح و به اصطلاح “فان” تقویت زبان استفاده از نرم افزار ها یا اپلیکیشن های چت آنلاین هست. فضای چت یا صحبت با دوستان فضای راحت تر و دوستانه تری نسبت به محیط کلاس یا کار هست. شاید خودتون متوجه نشید اما به راحتی داخل فضای تمرین زبان بدون استرس قرار میگیرید. با چت تایپی قبل از زدن دکمه “enter” به صحیح بودن کلمات و جملات دقت می کنید. با چت صوتی هم به تلفظ و مکالمه درست توجه دارید. به علاوه چت کردن با دوستان حس رقابت رو در شما تقویت میکنه چون سعی می کنید خودتون رو به استانداردها نزدیک تر کنید. پس در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام یا فیسبوک دوستان بین المللی پیدا کنید.
زیاد مطالعه کنید
به چی علاقه دارید؟ آشپزی؟ باغبانی؟ یا حاشیه سینما؟
اینترنت گنجینه بزرگی از مطالب جورواجور برای سلیقه های مختلف داره. همونقدر که گوش دادن (listening) مهمه خوندن (reading) هم مهمه. این دو مهارت در کنار هم ذهن شما رو صیقل میدن باعث میشن انگلیسی فکر کنید!
زبان آموزان مبتدی یا متوسط همیشه باید جملات رو در ذهنشون ترجمه کنند که همین کار باعث تاخیر در پاسخ میشه. اگر ذهنتون به انگلیسی فکر کردن عادت کنه، حرف زدن و درک مطلب براتون بسیار بسیار راحت میشه.
هر چه بیشتر مطالعه کنید با ساختار جمله بندی ، کلمات جدید و مکالمه رسمی و غیررسمی انگلیسی هم بیشتر آشنا خواهید شد. این بدین معناست که یک الگوی غنی مناسب برای صحبت کردن پیدا می کنید.
هر کلمه جدیدی که یاد میگیرید یا مرور میکنید شما رو یک پله بالا میبره.
در مورد چیزی که بهش فکر میکنید بنویسید
وقتی خودخوان یا خودآموز زبان انگلیسی هستید باید آموخته هاتون رو تمرین کنید. بهترین راه شروع، نوشتن متنی درباره خودتونه.
نوشتن به شما نشون میده چقدر در به کار بردن کلمات و گرامر مهارت کسب کردید. لازم نیست متنتون رو در فضای مجازی منتشر کنید. با خیال راحت هر چی دوست دارید بنویسید بعد متنتون رو داخل اپلیکیشن Grammarly قرار بدید تا همه اشتباهات متن شما رو تصحیح کنه. حالا یه دست نوشته شسته رُفته دارید.
تخته گاز نرید!
شما به هر دلیلی تصمیم گرفتید که به تنهایی و بدون کمک استاد زبان انگلیسی یاد بگیرید پس باید بذارید روند یادگیری آروم و منطقی پیش بره. توقع نداشته باشید با یک بار فیلم دیدن یا یک پاراگراف خبری خوندن خبره بشید!
هدف واقع بینانه داشته باشید و زمان مناسبی رو برای رسیدن به هدفتون در نظر بگرید. مثلا ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در روز زمان خوبیه برای اینکه خسته نشید اما اگه توان بیشتری در خودتون میبینید میتونید بیشتر هم کار کنید. خودآموزی زبان معنیش اینه که زمان مطالعه دست خودتونه. پس حتما در طول ۲۴ ساعت شبانه روز حداقل ۳۰ دقیقه وقت برای زبان خواهید داشت به شرطی که واقعا بخواید.
در کل فراموش نکنید که روش خودآموز زبان انگلیسی نیازمند اراده و پیگیری خودتون هست. زود نا امید نشید و تنبلی نکنید تا به اهدافتون برسید.