6 نکته برای نوشتن یک سخنرانی فوق العاده
6 نکته برای نوشتن یک سخنرانی فوق العاده :
1) نکته اول سعی کنین سخنرانیتون رو با یک بیانیهی خیلی قوی شروع کنین همیشه به یاد داشته باشین که یک بیانیهی قوی در ابتدای سخنرانی باعث میشه که یک جورایی اون مخاطب شما مشتاق بشه و بخواد که ادامه اون سخنرانی رو گوش بده. مثلا اگر شما میخواین در مورد یادگیری زبان و یا کلا زبان به طور کلی سخنرانی کنین میتونین با این سوال شروع کنین که آیا واقعا به نظر شما زبان چیز شگفت انگیزی نیست؟
2) این هست که سعی کنین مخاطبتون رو درگیر کنین با پرسیدن سوالات بدیهی، سوالاتی که پرسیده میشن اما نه برای اینکه از اونها جوابی بگیریم بیشتر میخواهیم علاقه و توجه مخاطبمونو جذب کنیم.
مثلا یک سوال بدیهی این است که کسی هست که به آب نیاز نداشته باشه یا مثلا یک نمونه سوال بدیهی دیگه اینه که آیا تا حالا شده که مسیر رو اشتباه رفته باشین و مجبور شده باشین که برگردین در اصل منظور از این سوال اینه که تا حالا شده یک تصمیم اشتباهی بگیرین و مجبور شده باشین که بخواین اون رو تصحیح کنین.
البته این یک نمونه خوب از این دست سوالات هست چرا که قطعا هر کس که تو زندگیش اشتباهاتی کرده که مجبور شده بعدا یجورایی اون رو پوشش بده و یا تصحیحش کنه. کلا نکتهی سوالات بدیهی همینه. یک چیزهایی هستن، یک موقعیتهایی هستن که عمومیت دارن یعنی سوال بدیهی خوب، سوالی که همه نسبت به اون تجربهای داشته باشن و همین تجربهی مشترک باعث میشه که اون مخاطبها توجهشون جلب بشه به بحثی که میخواد در ادامه بیاد.
3) هرگز فراموش نکنین که یک سخنرانی خوب قطعا توش لطیفه و طنز هست یعنی فراموش نکنین که شما به عنوان یک سخنران وظیفه دارین که یکجورایی تا یه حدی مخاطبتون رو به خنده بیارین و خیلی هم طبیعی هست. طبیعتا هر کسی دوست داره که سرگرم بشه چیزهای سرگرم کننده بشنوه و اوقات خوبی داشته باشه. مثلا اگر دارین در مورد یادگیری زبان صحبت میکنین خیلی طبیعی هست که در مورد خاطرات خنده داری که در مورد یادگیری زبان داشتین صحبت کنین.
4) فراموش نکنین که سخنرانی شما باید از لحاظ احساسی بالا و پایین داشته باشه یعنی تنوع احساس توش باشه یک تیکه ممکنه شما سعی کنین که خنده دار یشاین باعث بشین که مخاطبتون به خنده بیفته و بعضی جاها ممکنه که جدی بشین. اصلا بعضی جاها ممکن یک چیزهایی بگین که ناراحت کننده و غمناک باشه مثلا بعضیها سعی میکنن که خیلی fun شروع کنن خیلی خنده دار و بازه اما بعد که جلوتر میرن خیلی با مهارت زیادی کم کم میرن به سمت مسائل جدی و حتی ممکنه غمناک و ناراحت کننده باشه. فایده این کار اینه که باعث میشه که همیشه تازه و سرحال باشه و بخواد که قضیه رو دنبال کنه و کسل کننده نشه اون سخنرانی براش و هیچ وقت فراموش نکنین که احساسات خیلی مهم هستن.
5) هرگز فراموش نکنین که یه سخنرانی خوب قطعا یک داستان شخصی توش هست یعنی که چیزی که واقعا مربوط به خود شما و تجربیات شخصی شماست یک چیزی که مرتبط هست با اون موضوعی که دارین در موردش صحبت میکنین مثلا میتونین در مورد این صحبت کنین که اصلا چه اتفاقی افتاد که مثلا من علاقمند شدم که یک زبان دیگه رو یاد بگیرم مثلا فلان کشور بودم یا به فلان مسافرت رفته بودم یه جایی به خاطر بلد نبودن زبان مشکل برام پیش اومد و اونجا تصمیم گرفتم که حتما زبان رو یاد بگیرم.
6) نکته آخر و شاید مهم ترین نکته اینه که فراموش نکنین که اون سخنرانی شما باید یک پیام الهام بخش داشته باشه واسه مخاطبش و خیلی به جاست که این پیام الهام بخش رو در بخش نتیجه گیری سخنرانیتون بگذارین چون وقتی که شما در بخش نتیجه گیری اون پیام رو بگین خیلی احتمالش بیشتره مخاطب اون رو دریافت کنه و فراموشش نکنه و به یاد داشته باشین یک پیام الهام بخش پیامی هست که جز لمس کردن مغز آدمها و منطقشون میتونه قلبشون رو هم لمس کنه یعنی از لحاظ احساسی هم قوی هست.
امیدوارم مقاله 6 نکته برای نوشتن یک سخنرانی فوق العاده برای شما مفید واقع شده باشد.
آموزش آنلاین برای افراد شاغل بسیار ایده آل و منحصر به فرده چون به این کلاس ها در هر زمان و مکانی میتونید به اون دسترسی داشته باشید. در آموزش آنلاین محتوا و مطالب علمی به روز هستند و کلاسها محدودیت ظرفیت ندارن. در آموزش آنلاین از استادان مجرب در حوزههای گسترده جغرافیایی استفاده میشه.
در کلاسهای حضوری ترس اشتباه بودن عقاید و نظرات وجود داره و افراد از بازگو کردن آن ترس دارن ولی در کلاسهای آنلاین دانشجو میتونه بدون ترس اشتباه کنه و باعث کشف و پرورش استعداداش میشه .
آموزش آنلاین با در دست داشتن رسانههای مختلف و یک گوشی همراه به راحتی میتونید از هر ساعت شبانه روز به یادگیری ادامه بدین که نسبت به تدریس سنتی وقت کمتری میگیره و مفید تره .
آموزش آنلاین هزینه کمتری نسبت به کلاسهای حضوری دارن پس راهی برای صرفه جویی و سرمایه گذاریه.
برای خواندن مقالات بیشتر و اطلاعات بیشتر میتونید به آکادمی آنلاین آموزش زبان ۲۴talk مراجعه کنین.
منبع: verbling