آزمون آیلتس چیست؟
نمرات آن به چه معنیست؟
آیلتس مورد قبول کدام کشورهاست ؟
انواع آزمون آیلتس؟
سیستم نمره دهی؟
و کلی سوال دیگه که قراره توی این مقاله بهش بپردازیم

آیلتس چیست؟ (IELTS) The International English Language Testing System  یکی از آزمون های معتبر ارزیابی مهارت زبان انگلیسی افرادی است که می خواهند در یک کشور انگلیسی زبان درس بخوانند و یا کار کنند. این آزمون با همکاری مشترک سه مرکز The University of Cambridge ESOL Examinations،The British Council  و IDP Education Pty Limited  استرالیا برگزار می‌شود. در امتحان آیلتس (IELTS) چهار مهارت اسپیکینگ (Speaking)، رایتینگ (Writing)، لیستنینگ (Listening) و ریدینگ (Reading) مورد ارزیابی قرار می گیرند.

فهرست مطالب
بطور کلی آزمون آیلتس (IELTS) در سه نوع متفاوت برگزار می گردد:
اسپیکینگ (Speaking)
لیستنینگ (Listening)
رایتینگ آکادمیک (Academic Writing)
رایتینگ جنرال (General Writing)
ریدینگ آکادمیک (Academic Reading)
ریدینگ جنرال (General Reading)

بطور کلی آزمون آیلتس (IELTS) در سه نوع متفاوت برگزار می گردد:

اگرچه قسمتهای Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training یکسان است، اما در قسمت Reading و Writing سوالات متفاوتی را دریافت می کنند.

  • آزمون آیلتس جنرال IELTS General
  • آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic
  • آزمون آیلتس لایف اسکیلز Life Skills  (که مختص افرادی است که قصد دارند ویزای کشور انگلستان را بگیرند.)

اسپیکینگ (Speaking)

آیلتس چیست؟

این بخش حدودا ۱۱ تا ۱۴ دقیقه به طول می انجامد که شامل سه بخش است. بخش اول که ۴-۵ دقیقه است داوطلب به سوالات عمومی و شخصی که شامل خانوده، محل زندگی، تحصیلات، علایق و مجموعه ای از موضوعات مشابه پاسخ می دهد. در بخش دوم از آزمون اسپیکینگ (Speaking)  به داوطلب موضوعی داده می شود که ۱ دقیقه زمان دارد تا در مورد آن فکر کند و یادداشت برداری کند سپس به مدت ۲ دقیقه صحبت کند و در نهایت داوطلب به ۱ و یا ۲ سوال در مورد موضوع مطرح شده پاسخ خواهد داد. در قسمت پایانی این بخش داوطلب و اگزمینر در مورد موضوعی گفتگو می کنند که محور اصلی سوالات مربوط به موضوع بخش دوم می باشد

لیستنینگ (Listening)

آیلتس چیست؟

 این بخش از آزمون حدودا ۳۰ دقیقه است که شامل ۴ بخش متفاوت می باشد. نکته مهم در این قسمت آن است که نوار امتحان فقط یکبار پخش خواهد شد و قبل از پخش هر بخش، به داوطلب فرصت داده می شود تا سوال ها را بررسی کند. بخش اول گفتگویی دو نفر در رابطه با موضوعات روزانه است. بخش دوم  مونولوگ شنیده خواهد شد. بخش سوم و چهارم موضوعات آموزشی و دانشگاهی است که مکالمه بین دو و یا چند نفر و یک کنفرانس خواهد بود.  پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جواب‌های خود را بازبینی نمایید و در نهایت ۱۰ دقیقه به داوطلب زمان داده می شود تا پاسخ های خود را به پاسخ نامه منتقل کند.

رایتینگ آکادمیک (Academic Writing)

در این قسمت به داوطلب ۶۰ دقیقه زمان داده می شود تا در مورد موضوعات تسک ۱ و تسک ۲ بنویسد. در قسمت اول داوطلب باید با توجه به موضوعی که داده شده است نامه ای ۱۵۰ کلمه ای بنویسد و در بخش دوم نیز در مورد بحث نظر موافق و یا مخالف خود را در قالب انشایی با حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسد.

رایتینگ جنرال (General Writing)

 قسمت رایتینگ از دو بخش تسک ۱ و تسک ۲ تشکیل شده است که ۶۰ دقیقه زمان دارد. در تسک ۱ (Task 1) پیشنهاد می شود که داوطلب ۲۰ دقیقه زمان بگذارد و درباره مهم‌ترین اطلاعات نمایش داده شده در تصویر (جدول، انواع نمودار و گراف، فرآیند تولید، نقشه و …)  یک متن ۱۵۰ کلمه‌ای بنویسد. در تسک ۲ (Task 2) داوطلب ۴۰ دقیقه زمان دارد تا نظر موافق و یا مخالف خود را در مورد موضوعی حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسد.

ریدینگ آکادمیک (Academic Reading)

 در این بخش به داوطلب ۶۰ دقیقه زمان داده می شود تا به ۴۰ سوال مربوط به ۳ متن پاسخ دهد. متن ها از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند جنبه علمی دارند و حداقل یکی از سه متن نوشتاری استدلالی است و توانایی درک مطلب داوطلب را در برخورد با متون عمومی در زمینه های مختلف، مورد ارزشیابی قرار می دهد. در بخش ریدینگ بر خلاف لیستنیگ زمان اضافه ای برای انتقال پاسخ سوالات به پاسخنامه داده نمی شود.

ریدینگ جنرال (General Reading)

  این بخش از آزمون نیز دقیقا شبیه به ریدینگ آکادمیک ۶۰ دقیقه زمان دارد تا داوطلب به ۴۰ سوال داده شده پاسخ دهد. در قسمت اول از آزمون تمرکز بر روی مواجه با موقعیت های اجتماعی و در قسمت بعدی به جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است و در نهایت در قسمت آخر متن نسبتا طولانی تر خواهد بود که توانایی خواندن این گونه متن ها نیز در این بخش مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

امیدوارم مقاله آیلتس چیست؟ برای شما مفید واقع شده باشد

برای خواندن مقالات بیشتر به سایت آکادمی آموزش زبان رایگان ۲۴talk مراجعه کنید.

منبع: بیان برتر