اگر در نظر دارید که برای تحصیل یا کار به یک کشور انگلیسی زبان سفر کنید، به احتمال زیاد از شما خواسته میشه که در آزمون آیلتس شرکت کنید. خیلی از افراد در مورد این آزمون سوالات زیادی دارند و دوست دارند که قبل از ثبت نام، همه چیز درباره آزمون آیلتس رو بدونند. برای همین ما در این مقاله سعی کردیم به تمام سوالات مهمی که درمورد آیلتس وجود داره پاسخ بدیم تا تصویر واضح و دقیقی از این آزمون داشته باشید.

با خواندن این مقاله درباره ی این موضوعات آشنایی پیدا می‌کنید:

آزمون آیلتس چیست
آیلتس بهتر است یا تافل
نحوه ثبت نام، قیمت  و محل برگزاری آزمون
نحوه برگزاری و نمره دهی در آزمون آیلتس
مدت اعتبار آیلتس
بهترین منابع و روش آمادگی برای آزمون آیلتس

پس با ما با مقاله همه چیز درباره آزمون آیلتس همراه باشید.

آزمون آیلتس چیست؟

آیلتس یک آزمون زبان انگلیسی است که برای مقاصد تحصیل، مهاجرت و کار در کشورهای دیگر، توسط ۹۰۰۰ موسسه در ۱۳۰ کشور جهان پذیرفته شده و بطور مشترک توسط British Council و University of Cambridge ESOL و IDP IELTS Australia سازماندهی و برگزار می شود. مدرک آیلتس برای زندگی، تحصیل و کار در ۱۳۵ کشور جهان به کار می آید. بیش از ۸۰۰۰ سازمان، شامل موسسات دولتی، آموزشی و شغلی – از جمله بیش از ۳۰۰۰ موسسه و دوره آموزشی در ایالات متحده آمریکا – پذیرای مدرک آیلتس هستند. همچنین مدرک آیلتس در کشورهایی که در امور مهاجرین از آن استفاده می کنند، تنها مدرک مورد قبول برای مهاجرت به حساب می آید. در زمانی کمتر از سه ساعت، این آزمون مهارت‌های شما را در گوش دادن، خواندن، نوشتن و مکالمه می سنجد.

همه چیز درباره آزمون آیلتس ielts speaking

بطور کلی دو مدل آزمون آیلتس وجود دارد: آکادمیک (دانشگاهی) و جنرال (عمومی)

آزمون IELTS آکادمیک برای کسانی مناسب است که قصد دارند در یک دانشگاه مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر ادامه تحصیل بدهند یا در یک سازمان یا شرکت حرفه ای در یک کشور انگلیسی زبان مشغول به کار شوند.

IELTS General برای افرادی است که قرار است در مقاطع تحصیلی پایین تر به تحصیل بپردازند و یا در یک کشور انگلیسی زبان کار کنند یا به آن مهاجرت کنند.

همه چیز درباره آزمون آیلتس ielts vs tofel

آیلتس بهتر است یا تافل؟

مهم ترین سوالی که باید برای انتخا بین این دو آزمون بدانید این است: دانشگاه مدنظر شما نتیجه ی کدام آزمون را قبول دارند؟

این نکته بسیار مهم است زیرا اگر دانشگاه مدنظر شما نمره آزمونی که در آن شرکت کرده اید را قبول نداشته باشند، هیچ عامل دیگری مهم نیست. TOEFL و IELTS هر دو برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه های سراسر جهان پذیرفته می شوند.

TOEFL بیشتر در موسسات آمریکایی پذیرفته می شود، در حالی که IELTS بیشتر در کانادا و کشورهای اروپایی پذیرفته می شود؛ البته بسیاری از دانشگاه ها نتایج هر دو آزمون را قبول دارند. با این حال ، ممکن است یک دانشگاه ترجیح دهد که در کدام آزمون شرکت کنید ، بنابراین قبل از هرکاری این مورد را بررسی کنید.

هر دو این آزمون ها، بطور دقیق مهارت شما در زبان انگلیسی را می سنجند و به همین دلیل هم هزاران موسسه در سراسر دنیا مدرک تافل و آیلتس را معتبر می دانند. اما این دو آزمون و مدرک، در روش، ساختار و معیار تدریس متفاوت هستند و بنابراین شما باید با دقت انتخاب کنید که مدرک تافل به درد شما می خورد یا مدرک آیلتس؟ 

در جدول مقایسه ای زیر به برخی از تفاوت های اصلی بین دو آزمون اشاره شده است:

TOEFLIELTS
زمان کلی آزمون۳ ساعت و ۳۰ دقیقه۲ ساعت و ۴۵ دقیقه
بازه نمره۰-۱۲۰۰-۹
بخش ها (به ترتیب)Reading
Listening
Speaking
Writing
Listening
Reading
Writing
*Speaking
تعداد موسساتی که نتایج این آزمون را قبول دارندبیش از ۹۰۰۰بیش از ۹۰۰۰

* بخش اسپیکینگ آیلتس را می توانید قبل یا بعد از بخش های دیگر انجام دهید.

برای آشنایی بیشتر با تفاوت های بین این دو آزمون مقاله ی تفاوت آزمون آیلتس و تافل را بخوانید.

همه چیز درباره آزمون آیلتس

نحوه ثبت نام، قیمت و محل برگزاری آزمون

آزمون آیلتس توانایی شما را در چهار بخش ارزیابی می کند: listening, reading, writing, speaking این آزمون کمتر از ۳ ساعت طول می کشد. در ایران در حال حاضر پنج موسسه به طور رسمی متولی برگزاری آزمون آیلتس هستند. برای ثبت نام در هر یک از آنها باید به وب سایت های رسمی آنها مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را فراهم کنید. این ۵ موسسه عبارتند از:

دفتر مرکزی این موسسات در تهران می باشند ولی با تماس با هر موسسه می توانید شعب و محل برگزاری آنها در شهرستان ها را هم مشاهده کنید.

برای مشاهده ی هزینه ی آیلتس در سال ۲۰۲۰، به مقاله ی هزینه صفر تا صد آزمون آیلتس [۲۰۲۰] و آمادگی برای آزمون مراجعه کنید.

همه چیز درباره آزمون آیلتس ielts

نحوه برگزاری و نمره دهی در آزمون آیلتس

آزمون آیلتس توانایی شما را در چهار بخش ارزیابی می کند: listening, reading, writing, speaking ، آزمونی که کمتر از ۳ ساعت به طول می انجامد.

آزمون بخش شنیداری آیلتس (IELTS listening test)

نمونه سوالات listening آزمون آیلتس

آزمون شنیداری حدود ۳۰ دقیقه طول می کشد. ۴۰ سوال در این بخش وجود دارد که می توانید هر کدام را انتخاب کنید: چند گزینه ای (Multiple choice)، تطبیقی (Matching)، نموداری یا دیاگرامی، جای خالی (Note completion) تکمیل جدول، تکمیل خلاصه یا پاسخ و جواب های کوتاه.

این بخش از آزمون آیلتس توانایی شما در فهم مفاهیم و اطلاعات، تشخیص ایده ها، گرایش ها و اهداف افراد انگلیسی زبان و قابلیت صحبت راجب به یک موضوع را ارزیابی می کند.

آزمون بخش ریدینگ آیلتس (IELTS reading test)

نمونه سوالات reading آزمون آیلتس

این بخش از آزمون حدود ۶۰ دقیقه طول می کشد و توانایی شما در گرفتن معنای یک متن، مفاهیم و منظور نویسنده را ارزیابی می کند. بخش ریدینگ آزمون آیلتس خود به دو بخش تقسیم می شود. بخش آکادمیک و بخش جنرال. بخش آکادمیک شامل متن هایی طولانی از کتاب ها، مجلات و روزنامه هاست و بخش جنرال شامل متون عمومی کوتاه راجب موضوعاتی که بطور روزمره با آنها سرو کار داریم.

آزمون بخش نوشتاری آیلتس (IELTS writing test)

نمونه سوالات writing آزمون آیلتس

این بخش از آزمون نیز حدود ۶۰ دقیقه زمان می برد و مثل بخش ریدینگ به دو قسمت آکادمیک و جنرال تقسیم می شود.  خود آزمون آکادمیک writing شامل دو سوال است. در سوال اول به شما یک دیاگرام، نمودار یا جدول می دهند و از شما می خواهند که راجب آن توضیح دهید یا آن را خلاصه کنید. یا حتی ممکن است از شما بخواهند که یک اتفاق را توصیف کنید.

در سوال دوم بخش آکادمیک هم از شما می خواهند که یک متن (essay) در پاسخ به یک موضوع یا مشکل که به شما ارائه می کنند بنویسید.

بخش جنرال نوشتاری هم شامل دو سوال است: در سوال اول شما را در موقعیتی قرار می دهند و از شما می خواهند یک نامه یا متن (letter) برای توصیف وضعیت پیش آمده بنویسید. و در بخش دوم یک متن راجب نظرتان در مورد یک موضوع خاص یا یک مشکل باید بنویسید.

آزمون بخش گفتاری آیلتس (IELTS speaking test)

آزمون بخش گفتاری یک آزمون دوبخشی است که بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد. از داوطلبان بصورت فردی توسط یک فرد متخصص مصاحبه می شود و مصاحبه ضبط می شود. در بخش اول این آزمون، مصاحبه کننده از شما سوالاتی ساده در مورد خودتان می پرسد تا شما را برای بخش دوم آماده کند و اصطلاحا کمی از ترس شما بکاهد!  سوالاتی عمومی از قبیل صحبت راجب خانواده خودتان تحصیلاتتان اهل کجایید یا علایق تان…

در بخش دوم که بین ۳ تا ۴ دقیقه طول می کشد (شامل ۱ دقیقه زمان فکر کردن به پاسخ تان) مصاحبه کننده یک کارد (task card) مثل تصویر زیر به شما می دهد و از شما می خواهد که راجب آن بین ۱ تا ۲ دقیقه صحبت کنید.

نمونه ای از task card ها در بخش گفتاری

بخش سوم هم بین ۳ تا ۴ دقیقه به طول می انجامد که در آن مصاحبه کننده یک سری سوال راجب به همان کارد از شما می پرسد.

مدت اعتبار آیلتس

آزمون آیلتس تا دو سال اعتبار دارد و به همین دلیل اگر شما نیاز به ارائه آن به دانشگاه ها و یا موسسات آمورشی و یا مهاجرتی دارید، می توانید در این دو سال آن را به کسانی که تقاضای آیلتس از شما دارند، ارائه دهید. دلیل اینکه اعتبار مدرک آیلتس دو سال است این است که سازمان های برگزار کننده این آزمون معتقدند که بعد از این دو سال ممکن است شخص دچار فراموشی شود و از آنجا که ماهیت زبان فرار است نیاز به اثبات سطح زبان آموز وجود دارد.

همه چیز درباره آزمون آیلتس

بهترین منابع و روش آمادگی آزمون آیلتس

برای آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس هم می توانید از منابع رایگان و خودخوان کمک بگیرید و هم در کنار این ها، از راهنمایی و تجربه ی اساتید آیلتس بهره ببرید.

برای منابع رایگان آیلتس می توانید از اپلیکیشن های موبایل که در این مقاله ی بهترین برنامه ها برای آزمون آیلتس معرفی شده کمک بگیرید. این اپلیکیشن ها شامل اپلیکیشن های رسمی مانند  IELTS Word Power app و اپلیکیشن های غیررسمی مانند IELTS Skills App from MacMillan می باشد.

اگر دنبال کتاب های آمادگی آیلتس می گردید می توانید یک لیست پیشنهادی را از مقاله ی ۵ منبع فوق‌العاده برای آمادگی آیلتس و بهترین منابع آیلتس و کتاب‌های آزمون آیلتس- ۱۸ منبع رایگان و پولی مشاهده کنید.

سایت های IELTS Ninja، Magoosh، IELTS Mentor و بخش بلاگ آمادگی آیلتس آکادمی ۲۴talk هم به طور رایگان مقاله ها و نکات کلیدی آمادگی آیلتس را به اشتراک گذاشته اند.

اگر دارید برای بخش اسپیکینگ آیلتس آماده می شوید، پکیج رایگان کیوکارد ایلتس IELTS Cue Card آکادمی ۲۴talk را از دست ندهید. این پکیج شامل ۸۰ موضوع مختلف اسپیکینگ آیلتس به همراه نمونه جواب، لغات مرتبط و نکات طلایی برای پاسخ گویی به سوالات این بخش است.

ویدیوی آموزش ساختار گزارش نویسی تسک ۱ رایتینگ آیلتس

همچنین از تماشای ویدیوهای آموزشی در یوتیوب غافل نشوید. کانال یوتیوب IELTS Liz پر از نکات کوچک و بزرگ برای گرفتن بالاترین نمره در آیلتس است.

امیدوارم مقاله همه چیز درباره آزمون آیلتس توانسته باشد به سوالات شما در مورد این آزمون سرنوشت ساز پاسخ دهد. اگر سوال دیگری داشتید در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید تا در کوتاه ترین زمان به آن ها پاسخ دهیم.

در کنار این منابع رایگان، اگر نیاز به راهنمایی یک استاد باتجربه ی آیلتس داشتید، شرکت در دوره آنلاین آیلتس آموزشگاه زبان انگلیسی ۲۴talk را از دست ندهید. این دوره کاملا به طور آنلاین و متناسب با نیاز زبان آموز طراحی شده و به شما کمک می کند نمره ی ایده آل خود را از این آزمون سرنوشت ساز بدست آورید.

منبع: charbzaban و ۲۴talk