بهترین روش مدرن تدریس زبان انگلیسی برای مدرسین!
مدرسین زبان انگلیسی همیشه به دنبال راه بهتری برای درس دادن هستند. همونطور که میدونید تعداد روش های تدریس زبان انگلیسی زیاد هست اما تجربه و تحقیقات مختلف نشون داده که یک روش خاص بر دیگری مزیت نداره. چرا که شرایط یادگیری و انسان ها با هم متفاوتند. اما با این وجود به نظر میاد روش های مدرن و جدید تدریس کارآمدتر و بهتر هستند. در این مطلب چهار روش مدرن تدریس زبان رو به شما معرفی می کنیم.
بهترین روش تدریس زبان انگلیسی چیست؟
با به روز شدن روش های تدریس در سراسر دنیا، آموزش زبان انگلیسی هم به روز میشه. قطعا روش های قدیمی دیگه جواب نمیده و استادی موفق تره که روش های آموزشی به روز تری داشته باشه. روش آموزش به ابزار های کمکی مثل ویدئو، کتاب و فعالیت محدود نمیشه بلکه کل آموزش رو در برمیگیره!
عملگرایی به جای تئوری
برنامه ریزی درسی در گذشته اینطور بود که معلم موضوعاتی رو که فکر میکرد برای کلاس مناسبه جمع آوری میکرد و هر جلسه روی یکی از اونها کار میکرد. یعنی همون سیستم معلم و دانش آموزی سنتی که معلم بیشتر صحبت میکرد و دانش آموزها گوش میدادن.
این سیستم به ما یاد داد که برنامه های درسی باید با فعالیت های کلاسی همراه بشن.
در مدل رویکرد مبتنی بر کار عملی به جای تکیه بر تئوری به کار عملی بیشتر توجه میشه. در نتیجه طراحی مدل تدریس بر اساس سوال چرا درس می دهیم بنا شده نه چه چیزی درس بدهیم.
در این رویکرد مهارت و استعدادهای فردی هر کس برای رسیدن به اهدافش در نظر گرفته میشه.
در این روش تمرین هایی مثل سفارش از رستوران، رزرو یک هتل، یا در حالت پیشرفته تر دیدن و نقد کردن فیلم یا اظهار نظر درباره سیاست انجام میشه.
برای اینکه معلم ها از این روش نتیجه بگیرند باید زبان آموزها رو بشناسند و از نیازها و انتظاراتشون مطلع باشند تا یک برنامه درسی مناسب رو برای کلاس طراحی کنند. گرامر و لغات و بقیه مهارت های زبان مثل ماشین ما رو به نتیجه و مقصد نهایی می رسونند.
معلم ها باید قبل از شروع دوره باید از خودشون بپرسن چرا و به چه دلیل زبان آموزها میخوان زبان یاد بگیرن؟؟ این سوال باعث میشه تا برنامه های درسی مناسبی برای کلاس طراحی بشه.
کارهای پروژه محور
این روش هم مثل روش قبل مستلزم شناخت نیازها و اهداف و استعدادهای زبان آموزان هست.
کاربرد این رویکرد با تعیین یک هدف واقعگرایانه شروع میشه که این هدف میتونه فردی یا گروهی باشه.
برای مثال اگر زبان انگلیسی برای تجارت درس میدید باید ببینید انگیزه افراد از حضور در کلاس چیه تا طبق اون برای کلاس برنامه بریزید.
مثلا اگه شاگردهای کلاس شما همه حسابدار هستند و هدفشون از اومدن به کلاس ارتقاء شغلی هست برنامه و روش تدریس شما با کلاسی که همه نوجوان هستن و هدفشون یادگیری مهارت های چهارگانه زبان هست فرق میکنه.
ارزیابی شما از کلاس باید منجر به طراحی یک پروژه کلیدی که همون نتیجه نهایی کلاس هست بشه. در واقع ملاک یادگیری و نمره پایانی زبان آموزان پروژه ای هست که در طول ترم روی اون کار می کنند. پروژه میتونه هر چیزی باشه. از یک سخنرانی گرفته تا طراحی یک بازی جدید. البته بهتره که پروژه ها فردی باشه تا گروهی.
اختصاصی کردن دروس
در حالیکه دو رویکرد پیشین به شدت روی استعدادها و اهداف زبان آموزان تاکید داشت این رویکرد به تولیدات زبانی که زبان آموزان نیاز دارند تمرکز داره. به خصوص کلمات واقعی که زبان آموزان برای رشته های خاص نیاز دارند. البته این روش مخصوص سطوح Advanced هست.
زبان تخصصی هر رشته تحصیلی کلمات خاص خودش رو داره که زبان آموزان حرفه ا ی به اونها نیاز دارند. برای مثال “profit” کلمه پرکاربرد و ضروری در رشته های مدیریت بازرگانی، یا “scalpel” مربوط به رشته پزشکی هست.
معلم باید بر اساس رشته زبان آموزان موضوعات و منابع درسی مختلف رو پیدا کنه و موضوعات مختلفی رو برای بحث های کلاس در نظر بگیره.
استفاده از تلفن همراه هوشمند در کلاس
چه بخواهیم و چه نخواهیم گوشی های هوشمند به بخش جدایی ناپذیر زندگی مدرن و ماشینی امروز تبدیل شده اند.
از اونجایی که خیلی ها به واسطه تلفن همراه به اینترنت دسترسی دارند استفاده از اون در کلاس میتونه مفید باشه در حالیکه بسیاری از معلم ها موبایل رو مایه حواس پرتی دانش آموز میدونن و برای دانش آموزان هم جدایی از موبایلشون کار سختیه!
اگه تلفن همراه سر کلاس برای بازی و کارهای متفرقه استفاده نشه اتفاقا ابزار خوبی برای یادگیری هست. چون میشه از دیکشنری و برنامه های کاربردی دیگه اون استفاده کرد.
یکی از کاربردهای موبایل در کلاس استفاده جمعی از اپلیکیشن Survey Monkey هست. این اپ به شما فرصت نظردهی میده. یا میتونید مسابقه های مختلفی بین بچه ها ترتیب بدید. مثلا یه برگه پر از جاهای خالی یا سوالات چند گزینه ای به اونا بدید و ازشون بخواید با سرچ در اینترنت برگه رو پر کنند و هر کس زودتر انجام داد امتیاز مثبت میگیره.
در کل دنیای اپلیکیشن ها و حتی بازی های آموزشی مجازی اونقدر متنوع و وسیعه که هیچوقت خسته کننده نمیشه و به عنوان معلم میتونید به نحو احسن از موبایل استفاده تدریسی بکنید.
نتیجه اینکه عملگرایی به جای تئوری روی توانایی ها و مهارتهای فردی مورد نیاز زبان آموز، پروژه محوری روی فعالیت های شخصی سازی شده، اختصاصی کردن دروس روی فراهم کردن محتوای خاص مورد نیاز هر رشته تخصصی مانور میدن که از ترکیب این سه مورد با تکنولوژی تلفن همراه هوشمند در کلاس میتونید به فرمول خاص و مدرنی برای تدریس برسید که میتونه بهترین روش تدریس زبان باشه.
دوره TTC موسسه ۲۴Talk از بهترین و به روزترین متد ها بهره میگیره و شامل موارد مختلفی میشه از جمله آموزش تئوری های تدریس، آشنایی با انواع روش ها و تکنیک های تدریس، آموزش عملی تدریس زبان، انجام تدریس در سر کلاس های آموزشی وابسته به نکات کلاسی، انجام Observe های گوناگون از سطوح و کلاس های گوناگون، آموزش نکات کلیدی و سوالات رایج معلمین پیرامون مشکلات کلاس و آموزش مدیریت کلاس. ارزشیابی این دوره هم به دو شکل ارزشیابی تئوری های آموزشی و تدریس عملی در محیط واقعی انجام میشه.