نقشهی راه یادگیری زبان انگلیسی و چگونگی استفاده از آن
نقشهی راه یادگیری زبان انگلیسی و اهمیت شناخت آن
آیا تا کنون به اهمیت یادگیری زبان انگلیسی فکر کردید؟ آیا تا کنون فکر کردید که زبان انگلیسی رو چجوری باید یاد گرفت؟ آیا نقشهی راه یادگیری زبان انگلیسی میدونید؟ ما در این مقاله شمارو با چرایی و چگونگی این معقوله از زبان آشنا میکنیم تا با دید وسیعتر در این مسیر قدم بردارید. با 24talk همراه باشید.
اولین قدم در یادگیری زبان انگلیسی چیه؟ از کجا باید شروع کنیم؟
یکی از هدفهای مهم و در واقع شاید یکی از حسرتهای بزرگ خیلی از ماها یاد گرفتن زبان انگلیسیه. اتفاقی که در زمانهای مختلف ابزار و شرایط خاص خودش رو میطلبد. شرایطی که شاید امروزه خیلی راحتتر و در دسترستر باشه. اما نقشه ی راه یادگیری زبان انگلیسی چیه؟
اینو میدونیم که بلد بودن زبان انگلیسی یعنی داشتن یک امتیاز ویژه در مقایسه با بقیه افراد. در نتیجه داشتن موقعیتهای بهتر برای انتخاب محیط کاری و زندگی روزمره. شما حتی با دیدن فیلمهای دوبله نشده، میتویند لذت بیشتری ببرید!!!
از سادهترین و پیش پا افتادهترین کارها، استفاده از نرم افزارهای اجتماعی و فضای مجازی وابسته به زبان انگلیسی ست. همچنین سفرهای تجاری برای مراودات گوناگون، همه میتونه نقطه عطفی در تمایز شما با بقیه باشه، به شرطی که به زبان انگلیسی مسلط باشید.
شناخت ابعاد مختلف زبان انگلیسی
زبان انگلیسی از چند نظر حائز اهمیته. برای یادگیری زبان انگلیسی باید به بررسی چند بعد از این زبان اهمیت بدید. در واقع بعد از بررسیهای ابعاد مختلف این معقوله از هدف، شما با نقشهی راه میتونید قدم به قدم جلو برید.
پیش درآمد یادگیری زبان انگلیسی
همهی ماها سالیان ساله در حال خواندن زبان لاتین هستیم. منتها اصلا در جایگاه قابل اتکایی قرار نداریم. حداقل اگر الان شما دارید این متن رو میخونید، یعنی جایگاه حقیقی و مورد علاقه خودتونو ندارید. اما واقعا دلیلش چیه؟
چرا از مدارس و کلاسهای آموزشگاهی گرفته تا کلاسهای خصوصی و دی وی دی های مختلف، هیچکدوم نتونستن شمارو در جایگاه مناسبی از زبان انگلیسی قرار بدن؟ دلیل این فاجعه تنها و تنها به نقشهی راه یادگیری زبان انگلیسی بستگی داره.
نقشهی راه در واقع یک پلن کامل و انعطاف پذیره که دارای چرخهای کامل بوده و از صفر تا صد رو تو بستر خودش جا داده. این نقشه به صورت کلی تهیه میشه و شما در هر سطحی که باشید میتونید وارد این نقشه بشید.
اگه مبتدی باشید از صفر شروع میکنید و اگر در سطحی بالاتر باشید وارد سطوح بالاتر این نقشه میشید.
چرا باید زبان انگلیسی رو یاد بگیریم؟
زبان انگلیسی امروزه یکی از پرکاربرد ترین زبان هاست. شما برای استفاده از تکنولوژیهای روز و امکانات رفاهی باید به این زبان آشنایی داشته باشید. در زیر به بررسی چند دلیل برای ضرورت یاد گیری زبان انگلیسی میپردازیم.
1- دومین زبان رایج بینالمللی دنیا.
بیش از 53 کشور دنیا زبان رسمی انگلیسی دارن.
2- تقویت حافظه.
طی تحقیقاتی که به عمل اومده، نشان داده شده که زوال عقل در کسانی که بیش از یک زبان رو یاد گرفتن در مقایسه با تک زبانها، به شدت کمتر است.
3- زبان پایه اغلب مراکز علمی بین المللی.
شما برای رفتن به دانشگاههای معتبر بینالمللی حتما باید سطح علمی مناسبی از زبان لاتین رو بلد باشید.
4- زبان رسانههای جمعی.
شما برای درک بهتر فیلمها و موسیقی و درک مناسبتر از هنر و دنیای رسانهها باید سطح مناسبی از زبان انگلیسی رو یاد بگیرید.
5- دسترسی جامعتر به اینترنت.
شما اگر به نقشهی راه زبان انگلیسی اعتماد داشته باشید، در فضای لاتین قادرخواهید بود منابع اوریجینال علمی رو دریافت کنید.
6- یافتن فرصتهای شغلی بهتر.
در حال حاضر برای قرارگرفتن در موقعیتهای مناسب شغلی، یکی از آپشنهایی که شما را از بقیه متقاضیان متمایز میکنه، تسلط به زبان لاتینه.
7- روابط تجاری برون مرزی.
زبان کسب و کار بینالمللی زبان انگلیسیه. بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا مانند ایرباس و اپل، زبان رسمی شرکت خود را انگلیسی اعلام کردند.
8- افزایش اعتماد به نفس.
شاید آنچه در این زمینه به شما اعتماد به نفس میده، تفاوت شما با بقیه همرده هایتان است که شما را در زمینهی زبان متخصصتر جلوه میدهد.
اما آیا واقعا نقشهی راه برای یادگیری زبان انگلیسی ضروریه یا نه تنها با یه برنامه ریزی میشه به هدف رسید؟ اصلا تفاوت نقشهی راه و برنامه ریزی در چیه؟
تفاوت نقشهی راه و برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی
برای تعریف هر یک از این دو معقوله بهتره به چند نکته که باعث تفاوت بین برنامه ریزی و نقشهی راه میشه توجه کرد.
ترسیم یک برنامه برای گروه خاصی از دانش آموزان زبان انگلیسی، کار بزرگیست. اما طراحی نقشه راه میتونه به بزرگی یک موسسه آموزشی باشه که برای سالیان متمادی، قادره تعداد زیادی دانشجو پرورش بده.
سطح علمی زبان آموزان
اول از همه سطح دانایی زبان آموزان. اگر شما به عنوان یک مبتدی هستید که میخواید زبان رو یاد بگیرید بهتره نقشه مسیر رو داشته باشید. اگه سطح مناسبی از زبان رو بلدید و میخواید به یک هدف خاص مثل گرفتن مدرک تافل یا آیلتس فکر کنید، باید برنامه ریزی خاصی داشته باشید.
حال هدف شما اگر رسیدن به دانش کلی از زبانه و برای درک کاملتر اون، بهتره به خواندن زبان با نقشهی راه عادت کنید.
محدودیت زمانی
مرحله بعد مدت زمان شما برای مطالعه زبان انگلیسی است. اگه زمان به حد کافی دارید، خوب میتونید از نقشهی راه استفاده کنید. اگه مدت محدودی برای یک هدف خاص دارید، باید حتما با یک برنامه ریزی خاص خودتونو به هدفتون برسونید.
اما نکتهی قابل توجه در مورد نقشهی راه اینه که شما اگه نقشه راه رو بلد باشید، دیگه فرقی نداره در چه سطحی از زبان باشید. با هر سطحی که باشید، شما با قرار گرفتن در ایستگاهی از نقشهی راه میتونید به هدفتون برسید. اما اغلب برنامه ریزی حتما وابسته به سطح علمی شماست.
نقشهی راه یادگیری زبان انگلیسی
شاید برای یادگیری زبان انگلیسی، نقشهی راه، کاملترین چرخه برای تسلط کامل بر این زبان باشه. حالا این چرخه، با توجه به موقعیت هر فرد از لحاظ دانش علمی، میتونه زبانآموزان رو در خودش جذب کنه و به هدف خودش برسونه.
نقشهی راه عبارت است از ساده ترین قدمها برای شروع یادگیری تا اعمال کامل این زبان در سطوح مختلف زندگی.
نقشهی راه زبان آموزی گابریا واینر
این نقشه درواقع به 4 بخش کلی تقسیم میشه که در ادامه به بررسی دقیقتر اون خواهیم پرداخت. در ادامه به بررسی روش گابریل واینر میپردازیم.
گابریل واینر یکی از اساتید زبان و نویسندهی متودهای آموزشی، در سال 2014 کتابی به نشر رساند با عنوان تسلط دائمی که همواره مسیر یاد گیری زبانهای مختلف را برای تسلط همیشگی مشخص کرد. او پس از تهیهی این مسیر به یادگیری زبانهای ایتالیایی، اسپانیایی و … پرداخت.
مرحله اول: آشنایی با تلفظ و آواها در کنار یادگیری املای زبان انگلیسی است.
مرحله دوم: استفاده از پرکاربردترین کلمهها در بافت انواع فای تصویری مانند: عکسها، فیلمها و کلیپهای مختلف.
مرحل سوم: یادگیری گرامر بصورت صفر تا صد و تسلط کامل بر حدود دو هزار کلمه رایج زبان در بافت جملهها.
نهایتا بازی کردن و زندگی کردن با این زبان. این بخش شاید مهمترین مسیر از نقشهی راه زبانآموزی باشه. مسیری که شما باید خودتونو در شرایط واقعی قرار بدید تا به تسلط کامل برسید.
نکات لازم
با توجه به معرفی سرفصلهای آموزشی در نقشهی راه گابریل واینر، واقعا چند ساعت مطالعه در روز و چند ساعت مطالعه در مجموع میتونه شمارو به حد استاندارد برسونه؟ و شمارو در نقشهی راه زبان آموزی قرار بده؟
مبحثی که گروهی از طراحان تعیین کننده در مسیر آموزش همچنان با آن دست و پنجه نرم میکنند، میزان کمی تعالی ماست. ساعتهای آموزشی که هر فرد باید تحت آموزش قرار بگیره. اما به طور قطع این معقوله وابسته به هوش و استعداد متقاضیان است.
حجم مطالعه در کتاب تسلط دائمی برای نقشهی راه زبان آموزان
گابریا واینر در کتاب تسلط دائمی، میزان مطالعه در بخش اول را پانزده ساعت تعیین کرده. مرحله دوم، بیست ساعت، مرحله سوم هفتاد ساعت و مرحله چهار حدود نهصد ساعت مشخص کرده است.
لینک دانلود فایل الکترونیکی این کتاب موجود است. تمام متقاضیان میتوانند دسترسی به این کتاب رو در برنامه خودشون قرار بدن.
نکتهی قابل توجه در این کتاب، بررسی منابع معرفی شده است. منابعی که قادر است به خوبی شما را با محدودههای لاتین زبانان آشنا کنه.
جمع بندی
یکی از بزرگتربن دغدغههای زبان آموزان در جهان چگونگی مطالعه این زبان بینالمللی است. ما در این مقاله به بررسی نکات مهم نقشهی راه و برنامه ریزی برای مطالعه آن، پرداختیم.
نقشهی راه برای زبان انگلیسی، مسیریست بیانتها در تمرین، شاید نکتهی متمایز کننده این کتاب، وجود الزام نهصد ساعت تمرین است. الزامی که شمارو برای یک آموزش تمام عیار آماده میکنه تا دیگه مجبور نباشید چیزی رو دوباره بخونید.
بعد از شناخت خود و با شرکت در کلاس های زبان انگلیسی و ملاقات با اساتید مختلف، شما میتوانید به شناخت نسبی از توانایی و سطح یادگیری خودتون برسید
توجه داشته باشید که بهترین معلم برای هر فرد، خود فرد است!
منتظر چی هستید ؟ شروع کنید و برای هدف خودتون نقشه بکشید!!