چگونه شنونده بهتری در زبان انگلیسی شویم؟
چگونه شنونده بهتری در زبان انگلیسی شویم؟ امروز میخواهیم در مورد listening یا همون مهارت شنیداری صحبت کنیم . قبل از هر چیز باید بگیم که وقتی خوب فکرشو میکنین میبینین که listening در زبان اول هم جز مهارتهای پیچیده به حساب میاد یعنی خیلی جاها دیدین که وقتی با یک نفر دیگه صحبت میکنین ممکنه که متوجه نشین و از طرفتون بخواین که بیشتر براتون توضیح بده.
در این مقاله میخواهیم راجب این استراتژیها در زبان انگلیسی یا زبان دوم برای شما صحبت کنیم که به ما کمک میکنه مهارت شنیداری خودمون رو تقویت کنیم.
قبل از اینکه این استراتژیها رو برای شما بیان کنیم خوبه که دو قانون رو به یاد داشته باشیم :
1)همیشه باید به یاد داشته باشیم که اشکالی نداره چیزی رو که متوجه نشدیم، همونطوری که همچین مسالهای توی زبان اولمون هم اتفاق میافته ، هیچ اشکالی نداره که وقتی متوجه نشدیم راجب اون مساله بپرسیم. یعنی از سوال پرسیدن هرگز نترسیم. در واقع وقتی سوال میپرسیم و میخوایم که طرف مقابلمون بحث رو برای ما روشن کنه و درموردش برامون توضیح بده یه جور نشون دهنده اعتماد به نفس ماست.
2) هرگز و هیچ وقت وانمود نکنین که مطلب رو فهمیدید چون این میتونه باعث عدم درک بشه و به پروسه ارتباط و مکالمه شما اسیب برسونه .
خب حالا که از سوال پرسیدن نمیترسیم و نمیخواهیم وانمود کنیم که مطلب رو فهمیدیم میخواهیم یکسری استراتژیها رو واسه خودمون تعریف کنیم که به ما درک بهتر مطلب یعنی به مهارت شنیداری ما کمک میکنه.
استراتژی ها :
1) به طرف مقابلمون منتقل کنیم که ما بخشی رو متوجه نشدیم :
خب یکی از phraseها یا جملاتی که میتونیم استفاده کنیم که نشون بدیم ما چیزی رو متوجه نشدیم این هست که بگیم i am sorry i did not catch that همونطوری هم که توی فارسی میگیم (نگرفتم چی گفتی) البته اینجا catch به معنی understand که هم به شکل رسمی و هم به شکل غیر رسمی در زبان انگلیسی میتونین ازش استفاده کنین .
یکی دیگر از phraseها یا جمله واره دومی که میتونیم استفاده کنیم برای اینکه نشون بدیم چیزی رو متوجه نشدیم این هست که بگیم : sorry، i am not sure ، i fully understand you یعنی ببخشید کاملا مطمئن نیستم که متوجه شده باشم .
2) از طرف مقابلمون بخواهیم که موضوع رو برای ما روشن تر کنه و توضیح بده :
در این مرحله انتخاب با ماست که چه سوالی رو بپرسیم یعنی مثلا بخواهیم جمله دوباره تکرار بشه یا مثلا بخواهیم طرف مقابلمون آروم تر صحبت کنه و یا بخواهیم چیزی رو توضیح بده و یا برامون اون رو بنویسه . پس بسته به شرایط سوالات رو انتخاب میکنیم و به یاد داشته باشید که سوالها با could you please شروع خواهد شد
سوال اولی که میتونیم بپرسیم could you please repeat that یا مثلا could you please say it again
این دو سوال تقریبا یک معنی و یک کاربرد رو دارن (به معنی : میشه دوباره اون رو تکرار کنین یا بگین )
سوال بعدی که میتونین بپرسین could you please explain in different way یعنی میشه به شکل متفاوتی واسم اینو توضیح بدین . مثلا میتونه یک جمله ای بوده باشه که کلمات سنگین توش استفاده شده باشه و وقتی اینو میگین اون طرف سعی میکنه با مترادفهای دیگه ای که شما ممکنه اونها رو بلد باشین یا این که کلمه رو براتون توضیح بده و سعی کنه که ساختار جمله رو تغییر بده تا شما مفهوم اون جمله رو متوجه بشین.
یا میتونین اصلا از طرفتون بخواین اونو بنویسه براتون چون بعضیها وقتی میخونن خیلی راحت تر هستن که در این مورد میگیم : could you please write it down
به یاد داشته باشین که شما تصمیم میگیرین که کدوم یکی از این سوالات بهترین گزینه برای موقعیت شما خواهد بود
3) با پرسیدن یکسری سوالات بفهمیم که درست متوجه شدیم یا نه :
یا به عبارتی با پرسیدن یکسری سوالات هدفمند اطلاعات بیشتر و دقیق تری داشته باشیم. در اصل یکجور چک کردن اطلاعات با طرف مقابلمون هست
یک phrase یا سوال و جمله ای که میتونیم استفاده کنیم
what exactly do you want me to do or what exactly does that mean
چکاری دقیقا میخوای من انجام بدم ؟
پس سوالی هست که باعث میشه شما رو به جزئیات برسونه . در حقیقت بعد از do you mean میخواهیم که طرفمون اون قسمتهایی که مد نظرمون هست رو تایید کنه که میتونیم بگیم do you mean i have to do this
اخرین سوالی که توی این بخش میتونیم استفاده کنیم how come به معنی چرا است .
مثلا شما میپرسین که میخواین من امروز اینو انجامش بدم ؟
پس در بخش دوم سوالات هدفمند تر میشن و با سوالاتی مثل what exactly do you want me to do به معنی میخوای چکار کنم یا اینکه do you mean today یعنی منظورت اینه میخوای امروز انجامش بدم یا if today how come به معنی اگر قراره امروز انجامش بدیم چطور و چرا ؟
4) تایید گرفتن : یعنی ما چیزی رو متوجه شدیم و میخواهیم ببینیم درست متوجه شدیم یا نه
از سری سوالاتی که میشه استفاده کرد و میتونیم با استفاده از اونها چک کنیم این هست که مثلا so you mean that we have do it today به معنی اینه که ما باید اینو امروز انجامش بدیم
یا میتونیم بپرسیم what are you saying is we have do it today به معنی پس چیزی که شما میگین این هست که ما باید امروز انجامش بدیم؟
و در اخر میتونین اگر متوجه شدین که چه مطلب گفته شده از عبارت yes i think i am understand به معنی فک میکنم که متوجه شده باشم استفاده کنین.
امیدوارم مقاله چگونه شنونده بهتری در زبان انگلیسی شویم؟ برای شما مفید واقع شده باشد
آموزش آنلاین برای افراد شاغل بسیار ایده آل و منحصر به فرده چون به این کلاس ها در هر زمان و مکانی میتونید به اون دسترسی داشته باشید. در آموزش آنلاین محتوا و مطالب علمی به روز هستند و کلاسها محدودیت ظرفیت ندارن. در آموزش آنلاین از استادان مجرب در حوزههای گسترده جغرافیایی استفاده میشه.
در کلاسهای حضوری ترس اشتباه بودن عقاید و نظرات وجود داره و افراد از بازگو کردن آن ترس دارن ولی در کلاسهای آنلاین دانشجو میتونه بدون ترس اشتباه کنه و باعث کشف و پرورش استعداداش میشه .
آموزش آنلاین با در دست داشتن رسانههای مختلف و یک گوشی همراه به راحتی میتونید از هر ساعت شبانه روز به یادگیری ادامه بدین که نسبت به تدریس سنتی وقت کمتری میگیره و مفید تره .
آموزش آنلاین هزینه کمتری نسبت به کلاسهای حضوری دارن پس راهی برای صرفه جویی و سرمایه گذاریه.
برای خواندن مقالات بیشتر و اطلاعات بیشتر میتونید به آکادمی آنلاین آموزش زبان ۲۴talk مراجعه کنین.