آموزش زبان انگلیسی برای ورود به دبیرستان های انگلیسی زبان!
آموزش زبان انگلیسی برای ورود به دبیرستان و کار کردن با رده سنی نوجوان (سنین دبیرستان) هم جذاب و مفرحه هم یک سری چالش های غیر قابل پیش بینی رو به همراه داره. این گروه سنی یک سری موانع خاص خودشون رو سر راهتون قرار میدن(به اقتضای سن) و اگر شما نتونید باهاشون کنار بیاید و به خودتون مسلط بشید احتمالا هرروز با سردرد به خونتون برمیگردید!
اول از همه اینکه معمولا کلاس های دبیرستان بالای 30 نفر جمعیت دارن و همین که شما میبایست توجه همه رو به درس جلب کنید و جلوی همهمه کلاس رو بگیرید خودش یک چالش محسوب میشه اما در هر حال شما باید درستون رو بدید تا کلاس پیش بره. علاو ه بر این معمولا دانش آموزان به لحاظ سطح زبانی در سطوح مختلفی هستند که شما باید نحوه تدریستون رو با همه دانش آموزان وفق بدید تا بتونید نیازهای همه رو برآورده کنید. باید به نقاط ضعف درسی تک تک دانش آموزان آگاهی پیدا کنید.
حالا ممکنه یه سری از دانش آموزان هم قصد ورود به دبیرستان های انگلیسی زبان رو داشته باشن که کار رو سخت تر میکنه! انگلیسی برای ورود به دبیرستان کار راحتی نیست!
برای تدریس به دبیرستانی ها باید دائما دنبال راه هایی برای علاقمند و فعال کردن دانش آموزان در کلاس باشید. برای رسیدن به این هدف از کارهایی مثل در نظر گرفتن نمره تشویقی، استفاده از المان های تصویری در کلاس، موضوعات خارج از کتاب درسی (اما مربوط به یادگیری زبان) غافل نشید. در واقع برای انجام این کارها باید یک برنامه ریزی و زمانبندی خوب و دقیق داشته باشید.
خیلی از دانش آموزان به واسطه کلاس هایی که قبلا رفتن زنگ زبان مدرسه رو جدی نمی گیرند. پس لطفا معلم خلاقی باشید و الگوهای قدیمی رو تغییر بدید و صرفا انجام وظیفه نکنید.
منابع کمک درسی زبان برای کلاس های دبیرستان
همونطور که گفتیم ممکنه خیلی از دانش آموزان به خاطر اینکه قبلا کلاس زبان رفتن، کتاب زبان دبیرستان رو جدی نگیرن و علاقه ای به درس نشون ندن. برای یک معلم درس دادن در کلاسی که نصف دانش آموزان با هم حرف میزنن و توجهی به درس ندارن واقعا اذیت کنندست. پس باید چه کار کنیم تا از این اتفاق جلوگیری کنیم؟؟
آموزش انگلیسی برای ورود به دبیرستان های انگلیسی زبان هم چالس برانگیزه و باید خیلی خاص با این دسته برخورد کرد!
بهترین کار این هست که علاوه بر کار کردن روی کتاب درسی و در نظر گرفتن نمره فعالیت کلاسی برای اون، به موضوعات و فعالیت های غیر درسی هم بپردازید (البته به شرطی که هدف اصلی که یادگیری زبان هست فراموش نشه) تا همه دانش آموزان ( چه ضعیف چه قوی) بتونن در اون فعالیت ها شرکت کنند.
چند منبع کمک درسی برای فعالیت های غیر درسی
حالا که متوجه شدیم تدریس زبان انگلیسی برای ورود به دبیرستان های انگلیسی زبان چه برای شاگرد و چه برای معلم چندان راحت نیست، میریم به سراغ منابع انگلیسی که تدریس یا یادگرفتن انگلیسی رو برای هر دو طرف راحتتر میکنن!
The British Council
یکی از منابع خوب کمکی برای معلم های زبان و زبان آموزان سایت British Council هست.
در بخش برنامه ریزی درسی (lesson planning section) میتونید به موضوعات متنوع و دسته بندی شده برای هر سطح دسترسی داشته باشید و از قسمت worksheet پرینت بگیرید و برای کلاس بیارید و برای مثال اگه موضوع کتاب اصلی فعل های کمکی هست از این طریق بیشتر و کامل تر روی اون موضوع کار کنید. همچنین اگه دوست دارید روی مهارت های فردیتون کار کنید و دانش تدریستون رو بالاتر ببرید به قسمت teacher development برید.
fluentU
اگه در کلاستون امکان استفاده از ویدیو پروژکتور دارید از سایت fluentU.com میتونید انواع گوناگون ویدیوها رو ببینید یک یا چند ویدیو رو با توجه به سطح کلاستون انتخاب و دانلود کنید و برای بچه ها به نمایش بذارید.
تنوع موضوع ویدئوهای این سایت بسیار بالاست و هر سطح و سلیقه ای رو تامین میکنه. تمام ویدیوها بر اساس مهارت و سطح دانش آموزان به دقت مرتب شده اند معنی همه کلمات با تعاریف و مثال ها اومده و دانش آموزان میتونن کاربرد کلمات رو در ویدیوها ببینند. این وبسایت میتونه یه منبع برای دانش آموزها هم باشه اونا میتونن ویدئو ببینن و خلاصه اون رو در کلاس ارائه بدن!
Busy Teacher
اینجا مختص معلم هاست. یه معلم خوب و موفق از این منبع به خوبی استفاده میکنه!
تنها کاری که میکنید درست کردن یک شناسه کاربری هست اگه موضوع خاصی مد نظرتون هست با یک جستجوی سریع در سایت busy teacher میتونید به نتیجه دلخواه برسید یا از موضوعات داغ سایت برای بحث در کلاس استفاده کنید. حتی این سایت ابزارهایی داره که با کمک اونها میتونید تمرین های خودتون رو ابداع کنید.
ESL Flow
مهم نیست درباره چه موضوعی درس میدید، هر ابزار کمک آموزشی رو میتونید اینجا پیدا کنید.
در این سایت همه چیز پیدا میشه مثل فلش کارت، سوالات کاربردی برای مکالمه، حرف های “یخ شکن” اول هر جلسه، مطالب خوندنی برای درک مطلب و خیلی چیزهای دیگه. از صفحه خانه (homepage) روی موضوع دلخواهتون کلیک کنید تا لینک های مختلف به شما نشون داده بشه. با کلیک کردن روی هر لینک یک فایل pdf برای شما ارائه میشه و یک سایت جدید بیرونی که میتونید موضوعتون رو از اونجا دانلود کنید.
TEFL Bootcamp Podcast
همونطور که قبلا هم گفتیم به عنوان معلم دبیرستان نیاز داریم تا همیشه همه دانش آموزان رو با مباحث کلاس همراه کنیم و نذاریم که موضوعات درس به خاطر آسون بودن (برای بعضی ها) خسته کننده بشه.
برای اینکه به این هدف مهم دست پیدا کنیم لازم نیست تو دوره خاصی شرکت کنیم بلکه میتونیم با مراجعه به سایت TEFL Bootcamp Podcast به فایل های صوتی کاربردی این سایت گوش بدیم و مهارت های معلمی خودمون رو بالا ببریم. این پادکست ها به موضوعاتی نظیر “چگونه انگیزه دانش آموزان رو بالا ببریم؟”، “مدیریت کلاس”، ” برنامه ریزی درسی” و غیره پرداخته اند. مدت زمان این پادکست ها کوتاه هست و شما میتونید در زمان استراحت بین کلاس ها هم به اونها گوش بدید.
معلم جذابی باشید
هیچ کدوم از ما خاطره معلم های بداخلاق زندگیمون رو تا آخر عمر فراموش نمیکنیم. اگه هنوز دانش آموز بودید ترجیح میدادید معلمتون بداخلاق باشه یا باحال؟ فکر میکنم جواب هممون یکی باشه!
یادگیری فرایندی هست که شما به عنوان معلم اون رو لذت بخش و یا نفرت انگیز میکنید!! معلمی شغلی هست که اولین شرط ورود به اون عشق و علاقه به کار هست. بدون وجود این فاکتور موفق نخواهید بود.
به خصوص اگه معلم رده سنی نوجوان هستید باید انعطاف پذیر و صبور باشید و به شاگرداتون علاقه داشته باشید تا هم اونا با شما راحت تر کنار بیان و هم شما از کارتون لذت ببرید. به جای تکیه کردن به روش های سنتی تدریس کمی خلاق و باحال باشید و از ترفندهای آموزشی روز دنیا بهره بگیرید. اموزه نوجوان ها بیشتر از هر دوره دیگه ای با مسایل روز آشنا هستند و با یک سرچ ساده به همه اطلاعات دست پیدا میکنن. به خصوص در دنیای امروز که همه با اینترنت سر و کار دارند نباید از غافله عقب بمونید وگرنه مجبور میشید خودتونو به زودی بازنشسته کنید!