آموزش گرامر انگلیسی برای حرفه ای ها
آموزش دادن و کار کردن با زبان آموزان سطح بالا (حرفه ای) میتونه ساده تر از کار کردن با مبتدی ها و درعین حال میتونه چالش برانگیز باشه.
حرفه ای ها معمولا متمرکزتر، منظم تر و با انگیزه تر از مبتدی ها هستند. چون مدتها با زبان سر وکار داشتن و لذت یادگیری رو تجربه کردن. با قوانین کلاس و وظایف خودشون هم به قدر کافی آشنایی دارن.
از طرف دیگه زبان آموزان حرفه ای خواسته های بزرگتری نسبت به مبتدی ها از استاد دارند. توقع دارند سر کلاس فقط به کتاب درسی تکیه نشه و فراتر از موضوعات کتاب بحث بشه. شاید همین موضوع آموزش گرامر پیشرفته رو سخت تر میکنه!
دو روش اصلی برای آموزش گرامر پیشرفته وجود داره!
گرامر پیشرفته یا حرفه ای قابل حفظ کردن نیست و آموزش اون هم از دست هر استادی بر نمیاد! البته قبل از همه این مسائل باید بدونید گرامر چیه! اما دو روش اصلی روش مستقیم و غیرمستقیم (deductive & inductive) برای تدریس گرامر پیشرفته وجود داره!
هر کدوم از این روش ها مزایا و معایب خودش رو داره که فاکتورهای مختلفی از قبیل ماهیت موضوع درس، ترجیحات معلم و یا میزان گیرایی زبان آموزان در اون نقش داره. احتمالا اکثر معلم های زبان این رو قبول دارن که ترکیب دو روش با هم نتیجه خوبی برای کلاسهای ESL داره.
روش مستقیم (deductive)
تعریف کلی روش مستقیم از جزء به کل رسیدن و روش غیرمستقیم از کل به جزء رسیدن هست.
روش تدریس مستقیم (deductive) شبیه روش هایی هست که استادان و معلمین سر کلاس اغلب از اون استفاده میکنند.
مثلا آموزش همین موضوع زمان ماضی نقلی رو اینطور شروع میکنه: “امروز ما میخوایم درباره افعال ماضی نقلی صحبت کنیم برای اینکه فعل رو به ماضی نقلی تبدیل کنیم این کارها رو انجام میدیم…” مزیت این روش این هست که ریسکی نیست و شما با خیال راحت میتونید همه دانش خودتون رو در اختیار زبان آموزها بذارید. بدون اینکه چالش خاصی سرکلاس پیش بیاد. اما عیب این روش هم این هست که مشارکت کلاس کم میشه و بیشتر استاد صحبت میکنه تا زبان آموز.
و غیرمستقیم (inductive)
در روش غیرمستقیم (inductive) اول معلم در مورد موضوعی صحبت میکنه و از دل موضوع قوانین و نکته های گرامری رو بیرون میکشه.
در واقع از اول عنوان نمی کنه که دقیقا درباره چی میخواد صحبت کنه. برای مثال اگه بنا باشه فعل ماضی نقلی رو درس بده اول درباره “مثلا” تجربه سفرش حرف میزنه و بعد به موضوع اصلی که ماضی نقلی هست میرسه. در این بین از زبان آموزها نظر میخواد و کلاس رو درگیر موضوع میکنه. مزیت این روش مشارکت کلاس در بحث و مشتاق شدن کلاس برای شنیدن ادامه درس هست. در واقع شما پله پله جلو میرید و همه رو تشنه ادامه بحث می کنید.
چند ایده و نکته برای آموزش گرامر پیشرفته به حرفه ای ها!
- قبل از اینکه سر کلاس حاضر بشید حتما مطالعه کنید و خودتونو برای پاسخ به سوالات جورواجور و بعضا سخت آماده کنید.
- توجه کنید که نباید بلافاصله به تمام سوالات پاسخ بدید. میتونید از بقیه دانشجوها در پاسخگویی به سوالات کمک بگیرید و یا جواب بعضی سوالات رو به آخر کلاس موکول کنید.
- همه معلم ها جلسه اول استرس دارند اگه در مقابل زبان آموزان حرفه ای قرار بگیرن که احتمالا استرس بیشتری هم میگیرن. برای اینکه از استرس خودتون کم کنید حتما از معجزه نفس عمیق استفاده کنید. اگه تا حالا بهش عمل نکردید پیشنهاد میکنیم حتما یک بار اونو امتحان کنید. چون واقعا از استرستون کم میکنه.
- همیشه این احتمال وجود داره که کلاس به سمت خشک بودن یا کسل شدن بره. به عنوان استاد باید حواستون باشه نذارید کلاس به اون سمت کشیده بشه. واقعیت اینه که حتی بزرگسالان هم از بازی کردن لذت میبرن پس حتما دنبال بازی های آموزشی مناسب بگردید و در کلاس انجام بدید تا کلاس جذابی داشته باشید.
- قبل از اینکه به بقیه درس بدید به خودتون درس بدید! با این روش کم وکاستی های کار دستتون میاد.
- سعی کنید فقط به کتاب درسی تکیه نکنید و از منابع دیگه هم مثل ویدئو آموزشی و ابزار های کمکی در جهت ارتقاء کلاس استفاده کنید.
- همیشه دانشتون رو تازه و به روز نگه دارید و از روش های نوین تدریس باخبر باشید.
دوره TTC موسسه ۲۴Talk از بهترین و به روزترین متد ها بهره میگیره و شامل موارد مختلفی میشه از جمله آموزش تئوری های تدریس، آشنایی با انواع روش ها و تکنیک های تدریس، آموزش عملی تدریس زبان، انجام تدریس در سر کلاس های آموزشی وابسته به نکات کلاسی، انجام Observe های گوناگون از سطوح و کلاس های گوناگون، آموزش نکات کلیدی و سوالات رایج معلمین پیرامون مشکلات کلاس و آموزش مدیریت کلاس. ارزشیابی این دوره هم به دو شکل ارزشیابی تئوری های آموزشی و تدریس عملی در محیط واقعی انجام میشه.