معیارهای انتخاب معلم خصوصی زبان
یکی از بهترین راه های یاد گرفتن زبان انگلیسی داشتن معلم خصوصیه! در واقع کلاس خصوصی به دانش آموز این امکان رو میده که از تمام توجه و انرژی استفاده کنه و با توجه به نیازهای آموزشی خودش از کلاس اختصاصی بهره ببره. یک معلم خصوصی زبان خوب از جلسه اول سطح و توانایی ها و نیازهای زبان آموز رو میسنجه.
اما چطور یک معلم خصوصی زبان مناسب پیدا کنیم؟
اگه به اطرافتون خوب نگاه کنید میبینید که پیشنهادات خیلی زیادی برای شما وجود داره و تنوع تبلیغات در فضای مجازی و حقیقی بسیار بالاست. به خصوص اینستاگرام که این روز ها همه درگیرش هستن! آگهی های تبلیغاتی وبسایت ها، موسسات و آگهی های افراد متفرقه انتخاب رو سخت میکنه. هر کسی میتونه ادعای معلمی کنه! و اگه انتخاب شما غلط باشه در واقع پول و زمانتون به هدر میره. برای اینکه از انتخاب نادرست دور بشید، ضروریه که ملاک های انتخاب یک معلم مناسب رو بدونید.
دانش و سواد
بدون شک یکی از مهمترین معیارهای انتخاب معلم در هر رشته داشتن سواد کافی هست. بعضی ها عقیده دارن یک معلم بومی کشورهای انگلیسی زبان به این دلیل که خوب و مسلط صحبت میکنه، میتونه معلم خوبی باشه. اما این عقیده همیشه درست از آب درنمیاد. درعوض معلم خوب باید به اندازه کافی آموزش دیده باشه. شما میتونید یک معلم آموزش دیده رو از سابقه کاری یا از مدارک آکادمیک اون بشناسید.
مثل مدرک CELTA که مربوط به دانشگاه کمبریج لندن هست. داشتن یک رزومه خوب میتونه سطح سواد خوب معلم رو اثبات کنه.
روش تدریس
یکی دیگه از ملاک های مهم که باید در خاطر داشته باشید روش تدریس معلم هست. در دنیای امروزی که انواع و اقسام روش های مدرن یادگیری زبان پا به عرصه رقابت گذاشتن، روش های سنتی تدریس دیگه جواب نمیده. معلمی که ابتدا میاد نکات گرامری رو پای تخته مینویسه و توضیح میده و با آزمون انتهای دوره میزان یادگیری شاگردها رو میسنجه نمیتونه آموزش اثرگذاری داشته باشه.
معلمی رو انتخاب کنید که قادر به پیاده کردن روش های مختلف تدریس منطبق بر توانایی های شما باشه.
هر دانش آموزی منحصر به فرده به این معنی که هوش و سرعت یادگیری و روش یادگیری هرکس مخصوص خودشه. این وظیفه معلمه که ویژگی های زبان آموز رو بدونه و کلاس رو بر طبق این ویژگی ها جلو ببره. معلمی انتخاب کنید که انعطاف پذیر، سازگار و اهل فعالیت های عملی کلاسی باشه. در جلسه مصاحبه از اینکه سوالات واضح در مورد روش تدریس بپرسید ترس نداشته باشید. درخواست کنید فرد مورد نظرتون در مورد نحوه تدریس یکی از درس های کوتاه توضیح بده. اگر دیدید که با تردید جواب میده، بدونید آمادگی کافی رو نداره و احتمالا گزینه مناسبی نیست.
تعامل دو طرفه
قطعا یک بخش مهم زبان انگلیسی مکالمه هست و هر معلمی اهمیت این بخش رو میدونه.
معلمی رو انتخاب کنید که برای گفتگو و مکالمه اهمیت زیادی قائل باشه و همیشه سر کلاس انگلیسی صحبت کنه مگر در مواقع واقعا ضروری که چاره ای جز روی آوردن به زبان فارسی نیست.
به علاوه یک معلم خوب باید به صحبت های زبان آموزان خوب گوش بده و دائما صحبت اونها رو قطع نکنه و اگر در صحبت ها متوجه اشتباهی شد، در آخر اشتباهات رو تصحیح کنه. (البته باید از بعضی اشتباهات لپی رد شد!)
ویژگی های شخصیتی معلم خصوصی زبان
یکی دیگه از معیارهای انتخاب معلم ویژگی های شخصیتی معلمه. سعی کنید معلمی رو که باهاش راحتید و فکر می کنید شخصیت خسته کننده ای نداره انتخاب کنید. اگه بین معلم و شاگرد انرژی مثبت وجود داشته باشه قطعا کیفیت آموزش بالا میره.
معلم خوب و به روز میدونه کی باید جدی باشه و کی فعالیت های سرگرم کننده و جذاب راه بندازه!
در یک کلام عشق به کار در همه شغل ها به خصوص شغل معلمی حرف اول رو میزنه. اگه معلمتون با عشق و علاقه سر کلاس حاضر میشه و برای کارش انرژی میذاره، پس شما یک آدم خوش شانس هستید.
تداوم و استمرار
یک معلم دلسوز و کارکشته هرگز کلاسش رو به امان خدا ول نمیکنه! بلکه به کیفیت یادگیری دانش آموزها اهمیت میده.
یکی از راه هایی که میشه فهمید معلم داره کارش رو دلسوزانه و کامل انجام میده به موقع سر کلاس حاضر شدنه. نظم لازمه یادگیری هر کاری هست.
از نشانه های دیگه معلم های دلسوز رد نشدن سریع از مطالب تدریس شده و چک کردن و سوال پرسیدن از شاگردها برای اطمینان از فهمیدن مطالب جدیده. همچنین مرور درس های گذشته و کار کردن روی “مشق شب!” هم داشتن یک معلم خوب رو ثابت میکنه.
ملاک شما برای انتخاب یک معلم خصوصی زبان چیه؟ اگه فکر میکنید نکات ذکر شده در بالا درست و مفید هستند فقط در ابتدای دوره به اونها بسنده نکنید بلکه در طول دوره یادگیری هم اونها رو برای ارزیابی کیفیت آموزش به کار ببرید.