یکی از نکات بسیار مهم در مورد کلاس‌های Free Discussion یا بحث آزاد زبان انگلیسی اینه که بتونی به راحتی تو بحث شرکت کنی، حرف بقیه رو بفهمی و منظورت رو راحت و با اعتماد به نفس برسونی. برای اینکه تجربه‌ات تو کلاس های بحث آزاد لذت بخش باشه، جدا از اینکه باید در حد نیاز واژه و ساختار بلد باشی تا بتونی انگلیسی حرف بزنی، یه مهارت دیگه هم لازمه داشته باشی که تو این مقاله قراره راجع بهش حرف بزنیم. به این مهارت میگن تسلط فرهنگی (cultural fluency) که برای تقویتش میتونی از یه سری عبارتهای کاربردی برای Free Discussion یا بحث آزاد استفاده کنی.

تسلط فرهنگی در واقع جنبه ای از مکالمه و ارتباط بین افراد رو بررسی میکنه که به زبان بدن، رفتارها و آداب و رسوم مربوط میشه.

این یه مهارت چندوجهی و عموما ناخودآگاهه و به همین خاطره که زبان آموزان به کشورهایی که به انگلیسی صحبت می‌کنند میرن تا چیزایی که نمیشه با گرامر درس داد رو اونجا یاد بگیرند. اما برای بدست اوردن تسلط فرهنگی نیازی نیست که حتما سفر کنیم و خودمون رو مستقیم وسط فرهنگ اون کشور قرار بدیم. تو این مقاله بهت راه‌هایی یاد میدیم که بتونی تسلط فرهنگیت رو با یادگرفتن یه سری عبارتهای کاربردی برای Free Discussion یا بحث آزاد بالا ببری و وقتی داری تو این کلاس‌ها شرکت میکنی یا تو موقعیتی قرار گرفتی که با یه انگلیسی زبان هم صحبت شدی، بتونی حتی با داشتن کمترین دانش انگلیسی یه مکالمه‌ی روان و طبیعی داشته باشی.

free discussion بحث آزاد زبان انگلیسی

بذار بحث رو با یکی از رایج ترین مشکلات مربوط به تسلط فرهنگی شروع کنیم که اکثر زبان آموزها در هر سطحی که هستن باهاش رو به رو میشن:

وقتی موقع بحث و گفتگو متوجه یه سوال یا جمله نمیشم، چجوری بهش جواب بدم؟

خب ما اینجا بهت یاد می‌دیم که تو این جور مواقع چی کار کنی تا اون جریان روان بحث و گفتگو از بین نره و مخاطب احساس معذب بودن نکنه و دلش نخواد صحبتتون زودی تموم شه تا بره پی زندگیش.

معمولا وقتی زبان آموزها موقع حرف زدن متوجه یه سوال نمیشن از این جواب‌ها میدن که از نظر فرهنگی جواب‌های خوب و مودبانه ای نیستن و باید سعی کنی ازشون استفاده نکنی. جواب هایی مثل:

  • ?what
  • .I didn’t/don’t understand
  • ?uhhh
  • نگاه سردرگرم و متعجب
  • زبان بدن که احساس ترس یا آزردگی از مخاطب رو برسونه
  • کمک گرفتن از یه نفر دیگه

میدونی وقتی یه چیزی رو متوجه نمیشی و واکنشت یکی از این موارد بالاست چه اتفاقی میوفته؟ با این کار باعث میشی کسی که ازت سوال پرسیده شمرده تر حرف بزنه، از کلمه های آسون تر استفاده کنه، معذب بشه، و کلا ارتباط کلامی بینتون از اون حالت روانی و طبیعی بودنش خارج بشه و جوری به نظر برسه که انگار به جای اینکه دارین با هم حرف میزنین طرف مقابلت داره سعی میکنه بهت انگلیسی یاد بده.

اما اگه بلد باشی تو کلاس‌های Free Discussion یا بحث آزاد موقعی که نمیدونی چه جوابی باید بدی، چی بگی، فرد مقابلت با همون سرعت معمولی خودش باهات حرف میزنه و تو هم اینجوری احساس راحتی بیشتری میکنی.

چیزی که تو این مواقع باید بلد باشی خیلی ساده است و ما به این عبارتهای کاربردی برای Free Discussion یا بحث آزاد میگیم Survival Phrases، یا عباراتی که بهت کمک میکنه چجوری از پس یه مکالمه به زبان انگلیسی بربیای و به قول معروف ازش جون سالم به در ببری! دونستن این عبارات نه تنها باعث میشه بتونی راحت تر با دیگران ارتباط کلامی برقرار کنی و بهتر منظورت رو برسونی، بلکه اعتماد به نفست هم بالا میره و مهارت های اجتماعیت هم تقویت میشه.

در ادامه با عبارت‌های کاربردی برای Free Discussion یا بحث آزاد زبان انگلیسی آشنا می‌شیم که استفاده از اون‌ها از گفتن “what” خیلی مودبانه تره و به شدت تسلط فرهنگیت رو بالا میبره.

۱) ?Sorry?/ Excuse Me?/ Pardon

اگه تو کلاس‌های بحث آزاد زبان انگلیسی متوجه منظور فرد مقابلت نشدی کمی به جلو خم شو و بگو “?sorry” (یا “?excuse me” یا “?pardon”). گفتن “?what” ممکنه یه جورایی بی ادبانه به نظر برسه انگار که داری از طرف مقابلت بازجویی میکنی. تازه، افرادی که زبان مادریشون انگلیسیه اون “t” آخر “what” رو تلفظ نمی‌کنن و وقتی یه زبان آموز با تحکم “t” رو تلفظ میکنه حس خوبی به طرف مقابل نمیده.

۲) ?Can you repeat that? / Can you speak more slowly

اگه بازم متوجه منظورشون نشدی، با گفتن این عبارات (“میشه یه بار دیگه بگی؟/میشه آرومتر بگی؟”) میتونی یه بار دیگه این فرصت رو داشته باشی تا حرفشون رو بشنوی. اینجوری درک شنیداریت هم بهتر میشه. عموما افراد با اینکه آروم تر صحبت کنن مشکلی ندارن اما لازمه که این رو بهشون بگی. اینطوری هم تو و هم فرد مقابلت با احساس راحتی بیشتری میتونین با هم حرف بزنین.

free discussion بحث آزاد

۳) ?What does  mean

این کلمه که گفتی یعنی چی؟ این سوال برای زبان آموزای سطوح مبتدی و متوسط خیلی سوال مهمیه چون وقتی فقط یه کلمه رو متوجه نشدن لازم نیست که فرد مقابل کل جمله رو براشون تکرار کنه. این سوال خیلی ساده است و پرسیدنش باعث میشه فرد مقابلت اون کلمه ای که متوجه نشدی رو برات توضیح بده. اینجوری حتی دایره لغاتت هم بزرگتر میشه و علاقه ت به بحث رو به فرد مقابل نشون میده. درضمن، برای اینکه بتونی اون کلمه رو تکرار کنی باید به نحوه‌ی تلفظش دقت کنی.

۴) ?…How do you say 

به انگلیسی به این کلمه چی میگن؟ اگه کلمه‌ای هست که به انگلیسی نمیدونی لازم نیست گیج و سردرگم بشی. اگه این جمله رو بلد باشی کافیه که موقع بحث از طرف مقابلت بپرسی “?…how do you say” و به جای نقطه چین کلمه ای که دنبالشی رو به زبان مادریت بگی یا با زبان بدنت توصیفش کنی. یا اگه دایره لغات انگلیسی ت خوبه می تونی بعد از گفتن how do you say ، اون کلمه خاصی که دنبالشی رو به انگلیسی توصیف کنی. از همین ساختار میتونی برای پرسیدن سوالهای دیگه استفاده کنی. مثلا:

?…How do you pronounce

(این کلمه رو چطور تلفظ میکنن؟)

?…How do you spell

(این کلمه رو چطور مینویسن؟)

free discussion  بحث آزاد زبان انگلیسی

۵) ?What do you mean 

وقتی موقع صحبت به طرف مقابلت میگی “منظورت چیه؟” درواقع داری بهش میگی که معنی کلمه‌هایی که استفاده کرده رو میدونی اما متوجه منظور کلی ش از اون کلمه‌ها نشدی. حتی اگه معنی کلمه‌هاش رو هم نفهمیدی وقتی بهش میگی “?what do you mean” کاری میکنی که طرف مقابلت چیزی که گفته رو یه جور دیگه برات توضیح بده تا بهتر متوجه بشی. انگلیسی زبان‌ها موقع صحبت کردن زیاد از “I don’t understand” استفاده نمیکنن چون خیلی خشک و رسمیه. تو هم اگه میخوای طرف مقابلت چیزی که گفته رو تکرار کنه به جای اینکه بهش بگی نمی‌فهمی، بگو “?sorry”  (یا “?pardon?/excuse me”)

۶) ?Do you know what I mean?/ Know what I’m saying

بهترین راه برای اینکه مطمئن شی بقیه تو جمع متوجه منظورت شدن اینه که ازشون بپرسی “Do you know what I mean” (متوجه منظورم میشین؟) این سوال برای اینکه ببینی بقیه هم با حرفی که میزنی موافقن به کار میره.

اگه به جای این سوال بگی “?do you understand” (میفهمی؟) طرف مقابلت احساس میکنه که اعتماد به نفس نداری، پس بذارش کنار.

حالا اگه خواستی خیلی عامیانه تر حرف بزنی میتونی بگی:

“?know what I mean” یا “?know what I’m saying”

۷) Body Language

زبان بدن تو هر فرهنگی متفاوته اما باید توجه کرد که یادگیری زبان بدن تو فرهنگ انگلیسی به اندازه ی خود زبان مهمه. به گفته ی روان شناس‌ها، ۵۰ تا ۸۰ درصد ارتباط‌های کلامی از طریق زبان بدن انجام میشه.

وقتی داری توی جمع انگلیسی حرف میزنی دقت کن که دست به سینه نباشی یا پاهات رو روهم ننداخته باشی. اگه چیزی رو نفهمیدی کمی به جلو خم شو تا اینجوری به طرف مقابل نشون بدی که به موضوع بحث علاقه مندی.

اگه متوجه چیزی نشدی آزردگیت رو سر طرف مقابل خالی نکن. اگه ناخودآگاه این حس آزردگی رو به طرف مقابلت منتقل کنی، اون دیگه برای ادامه صحبت با تو احساس راحتی نمیکنه.

پس دفعه ی بعدی که خواستی تو کلاس Free Discussion شرکت کنی و متوجه سوال یا منظور بقیه هم کلاسی هات نشدی، یا اگه داشتی با یه انگلیسی زبان حرف می‌زدی و یه جای حرفش رو نفهمیدی، به جای اینکه بگی “?what” یا “I don’t understand” از این عباراتی که تو این مقاله بهش اشاره کردیم استفاده کن تا هم اعتماد به نفست تو صحبت کردن بالاتر بره هم بهترین نتیجه رو از بحث و گفتگو سر کلاس بگیری.

اگه هم دنبال جایی هستی که بتونی این عبارت های جدید رو تمرین کنی بهت پیشنهاد میکنم تو کلاس های آنلاین Free Discussion آکادمی زبان انگلیسی ۲۴talk شرکت کنی تا توی فضای صمیمی و مفرح و به صورت مجازی با بقیه زبان آموزها راحت انگلیسی حرف بزنی.