خیلی‌ها با گرامر انگلیسی یا هر زبان دوم دیگه‌ای که دارن یاد می‌گیرن مشکل دارن، چرا که در زبان اول هم به گرامر مسلط نیستن و طبیعی هم هست. زبان یه چیزی هست که خیلی تو دستی هست و چون خیلی به ما نزدیکه شاید خیلی برامون ملموس نباشه که بخوایم اجزاش رو بشناسیم اما در این پست ما می‌خوایم در مورد Parts of Speech یا اجزای جمله صحبت کنیم. مثلا کلماتی که در یک جمله کنار هم قرار می‌گیرن هر کدوم چه نقش دستوری مثل فعل، اسم، صفت و … دارن.

۱) اسم‌ها (NOUNS)

اسامی همینطور که از اسمش مشخصه کلمه ای هست که یک اسمی رو به یک شخص، حیوان، مکان یا چیزی اختصاص میده، مثلا علی، شیر، پلنگ، تهران و کتاب، این‌ها همه اسم هستن و اینو به خاطر داشته باشین که در انگلیسی تعداد اسامی از بقیه اجزای دیگر بیشتره، پس بیشترین چیزی که در انگلیسی ما باهاش برخورد می‌کنیم اسم هست.

۲) حروف تعریف (ARTICLES)

حروف تعریف یا A, an, the) ARTICLES). کلا این حروف تعریف یکی از نشان‌های اسم هستن یعنی هرجا شما اینهارو ببینید می‌تونین انتظار داشته باشین که بعدش یک اسم وجود خواهد داشت. این‌ها در مورد اون نوع اسم هم به شما یک اطلاعاتی میدن، مثلا چیزی هست که برای ما معرفه هست و ما وقتی می گیم کتاب، منظور اون کتابی هست که من و شما در موردش اطلاع داریم یا نه مثلا داریم در مورد یک کتاب صحبت می‌کنیم حالا هر کتابی نه یک کتاب خاص. پس این حروف تعریف شده باید در مورد اون اسم که بعدش میاد به ما یه اطلاعاتی رو بدن که منظور ما یک کتاب مشخص هست یا هر کتابی.

۳) ضمایر (PRONOUNS)

همانطور که می‌دونید ضمایر دقیقا مثل اسم رفتار می‌کنن یعنی تقریبا هر کاری که یک اسم انجام میده یک ضمیر هم می‌تونه انجام بده، می‌تونه فاعل باشه، می‌تونه مفعول باشه و الی آخر. ضمایر را ما معمولا به این خاطر استفاده می‌کنیم که اسامی رو دوباره تکرار نکنیم. ضمایر رو هم می‌دونید مثل they, she, it,…

۴) افعال (VERBS)

افعال راجع به فعالیت‌ها صحبت می‌کنن، چیزهایی که انجام میشن، اتفاق افتادن و … . اینم همیشه بدونین که شما هر چه قدر هم کلمه کنار هم بچینید و اونجا حداقل یک فعل نباشه اون کلمات به جمله تبدیل نمیشن ولی اگر شما یک کلمه داشته باشین و اون کلمه یک فعل باشه می‌تونین بگین که من یک جمله دارم.

Parts of Speech یا اجزای جمله

۵) صفات (ADJECTIVES)

همانطور که می‌دونین صفات در مورد اسامی چیزهایی رو به ما میگن، در مورد خصوصیات آنها مثلا چه چیزی، چه نوعی. مثال زیر را ببینید:

من ۶ تا بستنی قیفی می‌خواهمI saw a big dog
من ۶ تا بستنی قیفی می‌خواهمI’d like six ice cream cones, please
من اون یکی شلوار جین رو می‌خوامI’ll take that pair of jeans

در جمله “من اون یکی شلوار جین رو می خوام”، “اون یکی” خودش یک صفت هست، پس صفات در مورد اسامی به ما اطلاعات میدن و حدود رو مشخص می‌کنن و در مورد اونها به ما توضیح میدن.

۶) قید (ADVERBS)

در مورد فعل چیزی به ما میگن و اطلاعاتی به فعل ما اضافه می‌کنن مثلا :

خوکه خیلی بد می‌رقصهThe pig danced terribly
خوکه اینجا رقصیدThe pig danced here
خوکه دیروز رقصیدThe pig danced yesterday

همه اطلاعات در رابطه با فعل رقصیدن، یکی در مورد چگونگیش هست، یکی در مورد مکانش هست و یکی در مورد زمانش.

۷) حروف اضافه (PREPOSITIONS)

حروف اضافه کلماتی هستن که بیشتر به ما رابطه‌ی ۲ تا کلمه رو نشون میده. پس حروف اضافه در اصل نشان دهنده ارتباط بین دیگر کلمات در جمله هستن مثلا ممکنه در مورد مکان یک شیء باشن. به جدول زیر نگاه کنید:

خوک خارج از قفسش هستThe pig is outside its cage.
اون خوک به سمت قفسش دویدThe pig ran to its cage
تا ظهر منتظر میمونم وبعد میرمI’ll wait until noon, and then I’ll leave

۸) حروف ربط (CONJUNCTIONS)

این حروف بیشتر شبیه پل هستن بین دو تا کلمه. یعنی دو تا کلمه رو می‌تونن به هم مرتبط کنن مثلا :

دیوید و جنیفر برادر و خواهر هستنDavid and Jennifer are brother and sister.
امروز یا برف میباره یا بارونIt will rain or snow today
تا اونجایی که می‌تونستم تند دویدم با این حال بازم به قطار نرسیدم I ran as fast as I could. However, I still missed the train.
اگر حیاطتتو تمیز نکنی به اداره بهداشت زنگ میزنمI’ll call the Health Department if you don’t clean up your yard

کلمه and, or, if ,… حروف ربط هستن و می‌تونن متصل کنن.

۹) حروف ندا (INTERJECTIONS)

اینها بیشتر شبیه شبه صوت و شبه کلمه هستن و بیشتر برای بیان احساسات به کار میرن مثلا خوشحالی، ترس، وحشت، غم و عصبانیت. INTERJECTIONS یا حروف ندا بیشتر اوقات برای بیان کردن احساسات و کلام به کار میرن اگر زیاد هم ازشون استفاده کنیم دیگه قدرتشونو از دست میدن و استفاده از اونها باید به اندازه باشه.

تا اینجا شما با Parts of Speech یا اجزای جمله آشنا شدید و فهمیدید که هر کدوم کجا کاربرد دارن. برای دسترسی بیشتر به مقالات بهتون پیشنهاد می‌کنم از مقاله های آموزشی استفاده کنید.

منبع : verbling